Γενικά Το budgie μου εμφάνισε επιθετική συμπεριφορά μετά το μπάνιο

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Σήμερα το παπαγαλάκι μου έκανε μπάνιο μόνο του στην μπανιέρα του ( έξω από το κλουβί διότι είναι εκπεδευμενος) αφότου τελείωσε το μπάνιο και στέγνωσε , άρχισε να μου εμφανίζει μια επιθετική συμπεριφορά , όταν πάω να τον πλησιάσω και να τον πάρω για να παίξουμε , έχει κολλήσει πάνω στο κλουβί του και παίζει με ένα παιχνίδι που ποτέ δεν του έδινε σημασία ( είναι σημαντικό να τονιστεί πως είναι περίοδος πτεροριας ) δεν ξέρω γιατί μου βγάζει αυτήν την συμπεριφορά , μόνος του πήγε στην μπανιέρα του και έκανε μπάνιο , επίσης προσπαθούσε να πει την λέξη "μπράβο " που του λέω όταν του μαθαίνω νέο κόλπο !!!!! Είναι φυσιολογικό ;
 
Τι παιχνίδι είναι? Μήπως καθρέπτης? Τι σε εμποδίζει να το αφαιρέσεις σε δοκιμαστική βάση και με positive reinforcement να επιστρέψεις στις ήρεμες στιγμές?
 
@PanosBruno Μπορεί να το έπιασαν τα νεύρα του. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά κατά την περίοδο πτερροριας καθώς είναι ενοχλητική (*όχι επίπονη) και τα εκνευρίζει. Καλά κάνεις και του βάζεις μπανιέρα καθώς τον ανακουφίζει. Το παιχνίδι είναι καθρέφτης?
Εάν θέλεις να τον προσεγγίσεις χρησιμοποίησε την αγαπημένη του λιχουδιά όπως το millet ή κάτι άλλο που του αρέσει.
 
@Ledagcc όχι το παιχνίδι δεν είναι καθρέφτης είναι σκοινί με κάτι ξύλινα κουτάκια, δεν το έπαιζε ποτέ, μόνο όταν το είχα στα χέρια μου το δάγκωνε, σήμερα πρώτη φορά έπαιξε μόνος του , και γενικά όσο τον έχω θέλει να παίζω και μαζί του ,αλλά εντάξει του πέρασαν και με προσέγγισε από μόνος του , απλά δεν ήξερα ότι μπορεί να νευριάσει τόσο πολύ με το μπάνιο , και πρώτη φορά μου έβγαλε επιθετική συμπεριφορά και με φρίκαρε !!!!
[automerge]1664642707[/automerge]
@φιλομαθης δεν είναι καθρέφτης είναι ένα σκοινί με πόλους κόμπους και με ξύλινα κουτάκια , γενιά δεν το έπαιζε ποτέ μόνο όταν το είχα στα χέρια έρχονταν με την προϋπόθεση να παίζω και εγώ μαζί του . Γενικά πριν την φάση με την πτερορια είχε πάθει εξάρτηση από εμένα στο φαγητό και στο παιχνίδι , απλά δεν τον είχα ικανό να μου φερθεί έτσι , είναι καλά τώρα πριν λίγο ήρθε και έκατσε δίπλα μου από μόνος του !!!!?
 
@PanosBruno σε φρικαρε που μια φορά έβγαλε επιθετική συμπεριφορά; Φυσιολογικό είναι να γίνεται αυτό αφού είναι ζωντανός οργανισμός και δεν έχει πάντα όρεξη για χάδια και παιχνίδια. Ούτε μπορείς να πεις ότι είχε σχέση με το μπάνιο αφού έγινε μια μόνο φορά. Το ότι έπαιξε με το παιχνίδι είναι φυσιολογικό, αυτός είναι ο σκοπός των παιχνιδιών.
επίσης προσπαθούσε να πει την λέξη "μπράβο " που του λέω όταν του μαθαίνω νέο κόλπο !!!!! Είναι φυσιολογικό ;
Αν είναι φυσιολογικό το ότι προσπαθεί να μιλήσει; Απόλυτα. Αρκετά μπατζι μπορούν να πούνε κάποιες λεξουλες αν αρχίσει εκπαίδευση από μικρά


Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζουμε με μια διαφορετική συμπεριφορά που έγινε μια φορά. Αν κάθε φορά μετά το μπάνιο γίνεται αυτό τότε θα πρέπει να σε προβληματίζει
 
@meniam κοίτα σήμερα όταν μόνος του έκανε μπάνιο ναι ,απλά δεν ήξερα ότι μετα πο το μπάνιο θα ήθελε να μείνει μόνος του , αλλά όπως και να έχει είναι καλά το διαβολάκι ,μόνο κάτι ψιλό φτερνίσμα τον έχει πιάσει (λίγα όχι πολλα κάτι θα τον ενοχλεί),να υποθέσω θα είναι από το μπάνιο .
 
κάτι ψιλό φτερνίσμα τον έχει πιάσει (λίγα όχι πολλα κάτι θα τον ενοχλεί),να υποθέσω θα είναι από το μπάνιο .
Ναι, από το μπάνιο είναι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα τα πουλιά το κάνουν όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.
 
Back
Top