Ασθένειες Το budgie μου καμιά φορά κοιμάται στη σχάρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Καμοια φορα εκει που το παπαγαλακι μου παιζει (κατεβαινει στη σχαρα για να παιξει με κατι μικρες μπαλιτσες που του εχω βαλει), βαζει το κεφαλακι του μεσα στα πουπουλα και 'κοιμαται' για μερικα λεπτα ετσι, κατω ατη σχαρα! Κατα τ'αλλα τρωει κανονικοτατα, παιζει ολη μερα, τα βραδια κοιμαται κανονικα στα κλαδακια του, ειναι ζωηρος και οι κουτσουλιες κανονικες.Αυτο που σας λεω το εχω παρατηρησει μονο 2-3 φορες μονο. Γενικα μεσα στη μερα αρκετες φορες 'ξεκουραζεται' με παρομοιο τροπο, αλλα οχι στη σχαρα:/ Ανησυχω επειδη εχω διαβασει οτι οταν δεις πουλι κατω στη σχαρα ειναι αρρωστο! Αν και απ οτι εχω δει δεν ξαπλωνει κατω.. Ειναι αρρωστο; ☹ (Εχω γεμισει ολη την ενοτητα των παπαγαλων με θεματα μου αλλα τι να κανω ειμαι πρωταρα στο ειδος 😛 )
 
Είναι μικρό σε ηλικία και είναι φυσικό να ρίχνει κανένα υπνάκο παραπάνω. Εφόσον του έχεις παιχνίδια κάτω και κατεβαίνει για να παίξει, λογικό να λαγοκοιμάται εκεί που και που.
Θα έλεγα να του φτιάξεις και μία πλατφόρμα με την ώρα σου, να ξεκουράζεται σε ίσωμα όπως ο Ανέστης Πατήθρες από φυσικό ξύλο ελιάς .
Επίσης πρόσεχε μην λερώνονται με κουτσουλιές τα παιχνίδια στον πάτο.
 
Φροντιζω να καθαριζω τα παιχνιδια τακτικα. Και εχω σε ολα τα κλουβια πατηθρες απο φυσικο ξυλο (αν και ο παπαγαλος προτιμαει να κοιμαται στο σκοινι που εχω στο κλουβι του) Αυτο που εφτιαξε ο Ανεστης τι ακριβως ειναι; Να υποθεσω δεν ειναι κλαδι δεντρου (δεν το διαβασα ακομα 😛)
 
Μολις το διαβασα! Μια ερωτηση..Αυτο δεν ειναι κουραστικο για τα ποδια τους, δηλαδη που δεν μπορουν να περικλεισουν με τα δαχτυλα το πλατω;
 
Μα δεν είναι το μοναδικό στασίδι, είναι εναλλακτικό για κάποιες στιγμές που θέλουν να ξεκουράσουν όλο το σώμα τους. Θα έχεις φυσικά και πατήθρες. Και ο Ανέστης έχει. Εγώ που δεν έχω αξιωθεί να φτιάξω, βάζω στα μικρά άδειες αυγοθήκες και στα μεγαλύτερα μεταλλικές θήκες τροφής και όλα ανεξαιρέτως το βράδυ προτιμούν αυτά τα σημεία για ύπνο. Λογικό το βρίσκω.
 
Δηλαδη κοιμουνται εκει; Νομιζα οτι τα ξεκουραζει να κοιμουνται με το ενα ποδι στην πατηθρα 😛
Εγω εχω φτιαξει στον παπαγαλο μου κατι σαν τεντα (το ειδα στο γιουτιουμπ και πολλοι παπαγαλοι κοιμοντουσαν εκει) αλλα εμενα ο δικος μου το χρησιμοποιει μονο σαν σωληνα, για να περναει απο μεσα!Λες να του βαλω αυγοθηκη;
 
Δοκίμασε, αν βάλεις θα την βάλεις κολλητά σε μία πατήθρα. Βέβαια θα πλένεις κάθε μέρα κουτσουλιές :)
 
Back
Top