Φροντίδα Το Budgie μου ο Κερμιτ δεν κελαηδαει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lianita
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lianita

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2008
Μηνύματα
200
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους,
Εδω κ λιγες εβδομαδες αγορασα ενα πανεμορφο μικρο Budgie τον Κερμιτ. Αν και δεν ειναι εξημερωμενος, ειναι πολυ ησυχος και δεν τσιμπαει ποτε. Εχει το δικο του κλουβι κοντα σε παραθυρο κ αρκετο χωρο για να παιζει αλλα τον βγαζω συχνα εξω και παιζει με τα 2 κοκατιλ μας. Το "προβλημα" μου ειναι οτι δεν κελαηδαει ποτε. Μερικες φορες βγαζει καποιους ηχους οταν ακουει τα υπολοιπα να κελαηδανε η μουσικη αλλα γενικα δεν ειναι ιδιαιτερα ομιλητικος. Σε γενικες γραμμες ειναι υγιης, τρωει κανονικα, ακομα και φρουτα. Παιζει με τα παιχνιδια του και οι κουτσουλιες του ειναι κανονικες.
Ειναι το πρωτο Budgie μου αλλα πριν τον αγορασω ειχα διαβασει αρκετα για το συγκεκριμενο ειδος κ ελεγε οτι τα αρσενικα ειναι αρκετα ομιλητικα. Μηπως κανω κατι λαθος; Ειναι φυσιολογικο αυτο που συμβαινει;
 
Γεια! Ξερεις παλιοτερα ειχα 6 Budgies... Και τα 6 ηταν διαφορετικοι χαρακτηρες! Το ενα αρσενικο μαλιστα ηταν στη δικη σου περιπτωση! Δεν κελαηδουσε παρολο που φεροταν φυσιολογικα..Αρα ειναι θεμα χαρακτηρα η θεμα προσαρμογης(επειδη λες οτι το εχεις λιγο καιρο)Σε αντιθεση με τα θηλυκα κοκατιλ τα θηλυκα Budgies κανουν ΠΟΛΥ θορυβο!(ολα μου τα θηλυκα εκαναν!)Το οτι δεν τσιμπαει και γενικα ειναι ησυχο σημαινει οτι ειναι ευκολο για εσενα να το εκπαιδευσεις!
Καλη τυχη!
 
Back
Top