Ασθένειες Το budgie μου χτύπησε το ποδι του

galopoyloy

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2023
Μηνύματα
13
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα budgie τον οποίο πήρα πριν από μια εβδομάδα, ο εκτροφεας μου ειπε οτι απο μικρο ηταν συνεσταλμενο. Γενικά ειναι δραστηριος αλλα οταν ηταν μικρο εσπασε την ουρα του, μου ειπαν οτι θα βγει καινουργια και δεν υπαρχει θεμα. Του ρομεο (τον παπαγαλο μου) του αρεσει να πηγαινει βολτες μεσα στο σπιτι τρωει πολυ και παιζει κανονικα με τα παιχνιδια του. Σημερα τον εβγαλα στην βεραντα γιατι τον ειδα πως κοιτουσε εξω απο το παραθυρο, τον ειχα αγκαλιτσα στην χουφτα μου αλλα πεταξε και επεσε κατω. Θεωρω οτι χτυπησε το ποδι του περπαταει στο ενα ποδι και ειναι λιγο στεναχωρημενος. Τι να κανω?
 
Καλησπέρα κ σε εσένα!
Να ρωτήσω.. τον έβγαλες στο μπαλκόνι χωρίς το κλουβί του? Δεν φοβήθηκες μην σου φύγει? Είναι λίγο επικίνδυνο.
Παρακολούθησε τον κ μπορεί να συνέλθει γρήγορα κ να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι.
Αν συνεχίσει όμως να είναι πεσμένος κ να μην το πατάει πρέπει να πάρεις ιατρική συμβουλή είναι η γνώμη μου.
 
Σημερα τον εβγαλα στην βεραντα γιατι τον ειδα πως κοιτουσε εξω απο το παραθυρο, τον ειχα αγκαλιτσα στην χουφτα μου αλλα πεταξε και επεσε κατω.
Σοβαρα τωρα?? δεν νομιζω οτι στεκει λογικο να αρπαζουμε ενα πουλακι που το εχουμε μονο μια βδομαδα, και ποσο μαλλον να το βγαλουμε και στο μπαλκονι...πραγμα ακρως επικινδυνο... και λιγα σου ετυχε να παθει..
 
Θεωρω οτι χτυπησε το ποδι του περπαταει στο ενα ποδι και ειναι λιγο στεναχωρημενος. Τι να κανω?
έχεις ψηλαφίσει το ποδαράκι του με πολύ μαλακό τρόπο; Αν όχι, κάνε το, αφού πρώτα κάνεις το ίδιο στο μη χτυπημένο πόδι, ώστε να δεις αν υπάρχουν διαφορές. Επίσης πες μας αν το πόδι είναι μαζεμένο ή κρέμεται ή σε αφύσικη στάση συγκριτικά με τις δυνατότητες κίνησής του.
 
γεια σε ολους,
ο παπαγαλος μου ειναι καλυτερα σημερα, επισης δεν διευκρυνησα οτι δεν επεσε απο το μπαλκονι αλλα πεταξε απο τα χερια μου στο μπαλκονι. Εχω δει το ποδι του δεν κρεμεται ουτε ειναι σε αφυσικη κατασταση υποπτευομαι αφου δεν το εχει μαζεμενο να μην το εχει σπασει, εχω εποικινωνισει και με τον πτηνιατρο μου, απλα χτυπησε πολυ λιγο, τιποτα ανυσηχιτικο
 
@galopoyloy , ωραία! Τέλος καλό - όλα καλά.
Το ζήτημα με το πουλί στο χέρι και σε εξωτερικό χώρο, νομίζω ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί, κυρίως γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, και τα πουλιά πολύ συχνά "γλιστράνε από τη φούχτα μας", το οποίο καλό θα ήταν να μην συμβεί, ειδικά σε εξωτερικό χώρο.
 
@galopoyloy καλά έκανες κ ανησύχησες. Δόξα τω Θεώ όλα καλά. Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες, ότι έχει σπάσει η ουρά του. Όταν το διάβασα, σκέφτηκα το κόψιμο φτερών. Μπορεί να ρωτάω κάτι χαζό, αλλά η ουρά έσπασε ή την είχαν κόψει για να μην δραπετεύει;
 
@MARY58 Χωρίς ουρά μπορούν να πετάξουν απλά σχεδόν δεν έχουν φρένο και τιμόνι. Έχω δει άγρια να πετάνε έτσι κανονικά (φευγουν όλα μαζί τα φτερά της ουράς για να δραπετεύσει, συνήθως αν παει να τα τσακώσει κάνα αρπακτικό όπως γάτα, ή αν τρομάξουν πολύ).
Το σπασμένα δεν το καταλαβαίνω (εκτός αν ειναι οι άκρες φθαρμένες απλα).
Για να έπεσε μάλλον θα έχει και πολύ κομμένα τα φτερά του μάλλον έτσι οπως το ακούω...

Ευτυχώς που είναι καλά το πουλάκι!
Πολλή προσοχή! Ποτέ έξω (ή σε μεσα με ανοιχτά παράθυρα/πόρτες) χωρίς κλουβί ή ειδικό σαμαράκι-λουρί. Χάνονται και πεθαίνουν δυστυχώς...
 
Back
Top