Γενικά Το cockatiel μου βρέθηκε σε κίνδυνο από γάτα

Έλλη λέω077

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2020
Μηνύματα
46
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας. Με αφορμή κάτι που μου συνέβη οποίος θέλει ας αναφέρει παρόμοιες καταστάσεις στις οποίες έχει βρεθεί. Εχω το cockatiel μου στο υπόγειο. Το υπόγειο συνδέεται άμεσα με την εξώπορτα καθώς μπαίνοντας στην πολυκατοικία καταβαινεις σκαλιά και μπαίνεις. Πριν 5 μήνες λοιπόν μια αδεσπότη γάτα καταφερε να μπει στην πολυκατοικία και να κατέβει στο υπόγειο. Εκείνη την μέρα η Φλώρα ήταν υπερβολικά τυχερή. Δεν την έβγαλα καθόλου απ το κλουβί για την καθημερινή της έξοδο ( έλειπα σχεδόν όλη μέρα απ το σπίτι). Καταβαινω λοιπον κατά τις 7 που γύρισα και βλέπω μια γάτα 😳. Εντάξει δεν υπάρχουν λόγια έπαθα το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου εκείνη τη στιγμή . Η Φλώρα η καημένη είχε πάει στο κάτω μέρος του κλουβιού και δεν κουνιόταν απ τον φόβο. Στο τέλος την βγάλαμε έξω και όλα καλά. Η γατούλα ήταν πολύ ηρεμη και συνεργάστηκε. Μάλλον έχει δεθεί μαζί μας τι να πω. Έχει εγκατασταθεί έξω απ το σπίτι μας και είναι μονίμως στην πόρτα περιμένοντας να την ταισουμε 😅. Την έχουμε κατασυμπαθησει.
 
@Ledagcc Το υπόγειο είναι ο καλύτερος χώρος στην πολυκατοικία😅. Το χειμώνα είναι ζεστα και το καλοκαίρι δροσερα σε σχέση με τα σπίτια από πάνω. Επίσης υπάρχει παράθυρο με σιτα. Γι αυτό την έχουμε εκεί αλλιώς θα την ανεβάσαμε στο σπίτι.
 
@Tony Forpus ξαναλεω πως από άποψη θερμοκρασίας είναι μια χαρά. Δεν περναει καμία μυρωδιά από τα πάνω σπιτια σε αυτό τον χώρο. Τα έπιπλα θεωρώ πως είναι κατάλληλα . Και όσα δεν ήταν, φροντίσαμε από τότε που την πήραμε να είναι. Επίσης υπάρχει παράθυρο με σιτα οπότε ο χώρος αεριζεται.
 
@Tony Forpus ξαναλεω πως από άποψη θερμοκρασίας είναι μια χαρά. Δεν περναει καμία μυρωδιά από τα πάνω σπιτια σε αυτό τον χώρο. Τα έπιπλα θεωρώ πως είναι κατάλληλα . Και όσα δεν ήταν, φροντίσαμε από τότε που την πήραμε να είναι. Επίσης υπάρχει παράθυρο με σιτα οπότε ο χώρος αεριζεται.


Σε ολο αυτο που περιγραφεις δεν υπαρχει πουθενα η παρουσια του ηλιου.
Το υπογειο δεν ειναι καταλληλο για την διαβιωση των ανθρωπων,πως μπορει να ειναι καταλληλο για ενα πτηνο?
 
@Tony Forpus για να υπάρχει παράθυρο δεν θα υπάρχει και ήλιος; Δεν ξέρω βέβαια πως είναι ο χώρος αλλά υπάρχουν υπόγεια δωμάτια σε κάποιες πολυκατοικίες ή ακόμα και υπόγεια σπίτια που κατοικούνται και έχουν και παράθυρα 🤷🏼‍♀️. Σίγουρα όμως αν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο και δεν έχει ήλιο δεν είναι κατάλληλο
 
Γενικά τα υπόγεια δεν είναι ευάερα και ευήλια και για αυτό δεν θεωρούνται κατάλληλα. Επίσης δεν καθαρίζονται συνήθως. Τώρα αν αυτό το συγκεκριμένο υπόγειο δεν είναι έτσι....Επιπρόσθετα να ρωτήσω γιατί δεν κατάλαβα...έχει ή δεν έχει πόρτα το υπόγειο, που να μπορεί να κλείσει, ώστε να μη βρεθεί πάλι κάποια γάτα ή ποντίκι σε αυτό;
 
@ianos ναι έχει πόρτα απλά εκείνη τη μέρα ήταν ανοιχτη. Όσον αφορά το καθάρισμα, επειδή περνάω εκεί τις περισσοτερες ώρες της ημέρας το έχω κάνει δωμάτιο μου( άρα καθαρίζεται). @Tony Forpus από Μάιο μέχρι τέλη Αυγούστου που φεύγουν οι περισσότεροι απ το σπίτι για διακοπές της ανεβάζω στο σπίτι (μένουμε ουσιαστικά 2 άτομα μαζί της ). Τώρα τον χειμώνα το ξέρω πως είναι λάθος μου και το παραδέχομαι ότι δεν εκτίθεται σε ήλιο που χρειάζεται. Έχω σκεφτεί να την ανεβάζω κάποιες μέρες την εβδομάδα στο σπίτι αλλά φοβάμαι ότι θα στρεσαριστει. Θα βρω όμως κάποια λύση. Επίσης να πω ότι το υπόγειο αεριζεται αρκετά μέσω του παραθύρου.
ΥΣ. Σόρυ που αργώ να απαντήσω απλά έχω covid και δεν είμαι σε πολύ καλή κατάσταση 😅
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Θηρευτές και θηράματα δεν γίνεται να έχουν άμεση ή και απλή οπτική επαφή, είναι εξαιρετικά στρεσογόνο προς το πτηνό. Κι εμείς εχουμε γάτες που μπαινοβγαίνουν, αλλά το δωμάτιο με τα πτηνά είναι κλειδωμένο, και τωρα που έχουμε τρεις καραντίνες απλώς δεν μπαίνουν μέσα. Εαν ο σκύλος λη η γάτα ξέρουν να ανοίγουν πόρτες, τότε κλειδώνουμε κιόλας. Τα αλματα μιας γάτας και η αδιαφορία της για τον κίνδυνο όταν θέλει να παίξει καθιστούν πρακτικά οποιαδήποτε πατέντα προστασίας κλουβιού εντός σπιτιού άχρηστη και το πιο πιθανό σύντομα θα βρεθείτε με τον γάτο, το κοκατίλ και το κλουβί δεμένα κόμπο. Σαφως και το υπόγειο δεν είναι κατάλληλο μέρος διαβίωσης για κανέναν. Δεν μου πέφτει λόγος ως προς το γιατί δεν το έχετε πάνω, πάντως κάπως πρέπει να κανονίσετε τα πράγματα διαφορετικά. Η έλλειψη ηλιακής ακτινοβολίας εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου, την παραγωγή βιταμινών και χαλά την διάθεση. Εδώ μέσα στο ίδιο ηλιόλουστο δωμάτιο μετακινεί κανείς το κλουβί και ο καπετάν-Κατσούφης γίνεται κλόουν.
 
Back
Top