Διατροφή Το cockatiel μου δεν τρωει τιποτα, ουτε πινει νερο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sunny
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sunny

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2014
Μηνύματα
194
Πόλη
Βόλος
παιδια η Σάννυ(cockatiel) δεν τρωει τιποτα, ουτε πινει νερο. τι να κάνω;
 
Επειδή, όπως θυμάμαι από το άλλο θέμα την έχεις δύο μέρες μόνο, μέχρι ενός σημείου θεωρείται φυσιολογικό γιατί ακόμα διακατέχεται από το στρες του νέου χώρου και δεν σε έχει συνηθίσει σαν παρουσία.
Θα ήταν καλό για να γνωρίσουμε και το πουλάκι γενικότερα, να μας αναφέρεις από που το πήρες (κατάστημα, εκτροφέα ή φίλο) και ό,τι γνωρίζεις για την ζωή της πριν το πάρεις, την ηλικία της και πως διαπίστωσες ότι είναι θηλυκό. Επίσης τι τροφή έχεις διαλέξει και τι έτρωγε εκεί που ήταν.
Πάντως για να ησυχάσεις, δεν είναι ασυνήθιστη συμπεριφορά. :)
 
το πηρα απο φιλο που εχει πετ σοπ ειναι 7-8 μηνων και διαπιστωσα ότι είναι θηλυκο απο τις κίτρινες κηλίδες στην ουρά και τις θαμπες βουλες στα μαγουλα. κανω λαθος; και πηρα οτι ετρωγε εκεί.
 
Ναι από την περιγραφή μάλλον θηλυκό είναι, όταν βάλεις φωτογραφία θα σου πούμε και πιο σίγουρα.
Τότε για το γεγονός πως δεν τρώει ισχύει αυτό που σου είπα πριν, είναι σε φάση προσαρμογής. Να κάθεσαι ήρεμα κοντά του και να του μιλάς χαλαρά. Θα συνηθίσει.
Καλό μείγμα σπόρων προς το παρόν και σουπιοκόκκαλο. Αργότερα αρχίζεις σιγά σιγά να προσθέτεις χόρτα λαχανικά και φρούτα :)
Δαχτυλίδι έχει; Αν ναι προσπάθησε να το διαβάσεις
 
οχι δαχτυλιδι δεν εχει. επισης μου εδωσαν κατι καρδουλες που ειναι για να μην μεγαλωνει το ραμφος.
 
Αντί για τις καρδούλες προτείνουμε σουπιοκόκαλο, που παίρνεις είτε από ψαράδικο είτε από τα πετ σοπς. Προς το παρόν κράτα τις καρδούλες αλλά όταν τελειώσει, πάρε το σουπιοκόκαλο
 
α ενταξει ευχαριστω πολυ για την πληροφορια αλλα ποια η διαφορα;
 
οι καρδούλες δεν περιέχουν τίποτα ωφέλιμο ενώ το σουπιοκόκακο είναι φυσική πηγή ασβεστίου
 
ωραια μολις τελειωσουν θα παρω σουπιοκοκαλο. κατι αλλο, οταν λειπω απο το δωματιο πεταει ολο το φαι κατω. Δεν το τρωει απλα το πεταει.
 
το διαλέγει κάτι θα τρώει. Ποιο από τα δύο κυπελλάκια;
 
Δοκίμασε να μην γεμίζεις την ταΐστρα του πάρα πολύ γιατί σκαλίζοντας την τροφή πετούν την περισσότερη κάτω.
 
Αυτό που είπε ο Σταύρος μην τα γεμίζεις μέχρι πάνω, με μικρότερες ποσότητες παρακολουθείς και τι τρώει, υποχρεώνεται να φάει απ' όλα και αν κουτσουλίσει μέσα δεν υποχρεώνεσαι να πετάς ένα σωρό σπόρια.
Στο κοκατίλ μου, βάζω την ειδική τροφή για μεσαίους και λίγη για τα Budgies γιατί γενικά το δικό μου δεν τρώει τα πολύ μεγάλα σπόρια, προτιμά τα μικρά.
 
επιτελους εφαγε. καθομουν λιγο πιο περα απο το κλουβι και απλα δεν εκανα τιποτα. μαλλον καταλαβε οτι δεν αποτελω απειλη. εφαγε το μισο μπωλ αλλα μολις πλησιασα αρχισε να φωναζει. (η στριγκλα) :D
 
Back
Top