Διατροφή Το cockatiel μου δεν τρώει κεχρί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marpsatha
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marpsatha

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2021
Μηνύματα
20
Πόλη
Καμένα Βούρλα
Καλησπερα,
εχω βαλει τις τελευταιες4-5 μερες ενα τσαμπι κεχρι στο cockatiel μου ώστε να αρχίσει να τρώει για να το χρησιμοποιώ αργότερα για την εκπαίδευση αλλα δεν το εχει ακουμπησει καν.
Τρωει μονο σπορια δεν δοκιμάζει τίποτα άλλο [δινω versele-laga premium] και προτιμα πρωτα τους ηλιοσπουρους.
Να σημειωσω οτι ειμαστε μαζι μονο 10 μέρες και πριν 2 μερες αλλάξαμε κλουβί. Λέτε να φταίει η αλλαγή περιβάλλοντος;
 
Καλημέρα, κόψε μικρά κομματάκια από το τσαμπι και δώσε τα μαζί με τους σπόρους,στο φαγητό του,ίσως δεν το έχει δει ξανά και το φοβάται έτσι μεγάλο που το βλέπει. Σιγά σιγά θα πρέπει να βάλεις και λαχανικά,φρούτα,όσπρια στην διατροφή του,όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια. Είναι περίεργα πλάσματα δοκιμάζουν τα πάντα.
 
Το έτριψα σήμερα και το έβαλα μαζί με τα σπόρια και πάλι τα ξεχώριζε ο άτιμος... Φρούτα ότι και να βάζω δεν πλησιάζει... Εχω δοκιμάσει μήλο μανταρίνι μπανάνα και πιπεριά κόκκινη χωρίς τύχη δυστυχώς...
 
@marpsatha εγώ κάνω το εξής,το πρωί βάζω μια ποικιλία λαχανικών με όσπρια πάντα ψιλοκομμένα,το μεσημέρι βάζω τους σπόρους.Δοκίμασε το,και θα δεις αποτελέσματα.Επίσης έχω pellets μόνιμα στο κλουβί,όλο και κάτι τσιμπάνε.Αν Ο Φιφικος έχει μάθει να τρώει μόνο σπόρους θέλει αρκετή επιμονή και υπομονή.
 
Βαλτο σε κάποιο σημειο στη μεση πανω απο πατηθρα,μολις δοκιμασει δε θα σταματησει!Και τα δικα μου ηταν ετσι ηταν πρωτη μερα!
 
Back
Top