Φροντίδα Το cockatiel μου ορμαει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dantei
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dantei

PB New Member
Εγγραφή
27 Οκτ 2014
Μηνύματα
6
Πόλη
Νέα Σμύρνη
Καλησπερα και απο μενα εχω και γω ενα προβλημα με το cockatiel μου το εχω περιπου ενα μηνα δεν ειναι πολυς καιρος το ξερω αλλα γενικοτερα ειναι κοινωνικος καθετε στο χερι μου δεν φοβαται αλλα οταν παω να τον χαιδεψω η να πλησιασω στο κεφαλακι του μοθ ορμαει χωρις καποιον ιδιαιτερο λογο και αυτο με κανει να ανησυχω! Δεν εχω μεγαλη εμπειρια με τα cockatiel οποτε σας παρακαλω να μου δωσετε ενα χερι βοηθειας! Επισης ειναι 3.5-4 μηνων περιπου και ειναι ολη μερα εκτος κλουβιου!
 
Γεια σου, κακώς είναι όλη μέρα εκτός κλουβιού το πουλί. Το πουλί όπως και κάθε ζώο πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα, μια ρουτίνα ζωής και μέσω αυτής νοιώθει ασφάλεια και χαρά.
Επίσης μεγάλη σημασία παίζει ο σωστός ύπνος, αυστηρά από δύση μέχρι ανατολή και η σωστή, ποικίλη διατροφή όπου κάθε μέρα εκτός των σπόρων θα περιλαμβάνει χόρτα, λαχανικά και λίγα φρούτα που και που. Η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην καλή ψυχική κατάσταση των πουλιών.
Διάβασε κάποια θέματα και ό,τι θέλεις ξαναρωτάς. Πάντως τρικ δεν υπάρχει, μόνο ήρεμη προσπάθεια και συνεχής.
Συμπεριφορά παπαγάλων - Επικοινωνία | PetBirds
Εκπαίδευση- Εξημέρωση Παπαγάλων | PetBirds
Eksipni Kokatilina Kivi (ekpedeusi) | PetBirds
Πως είναι η καθημερινότητα με τους παπαγάλους μας; | PetBirds
Παρατηρώντας και καταγράφοντας τη συμπεριφορά των πουλιών μας | PetBirds
Τα παιχνίδια και η συμβολή τους στην ανάπτυξή των παπαγάλων | PetBirds
 
Αρα καλο ειναι να το βαζω το βραδυ στο κλουβι και μολις ξυπναω η μολις ειμαι κοντα να τον βγαζω στο παρκακι του! απο τι φενεται ολα τα κανω λαθος διοτι εχει καταντησει νυχτοπουλι με μενα επειδη τον εχω διπλα μου και κοιματε παντα αργα(πολυ αργα)! απλα το θεμα ειναι να οτι τωρα ποθ χειμωνιαζει εαν κοιματε απο τις 6-7 δεν θα εχω καθολου σχεδον επαφη μαζι του!
 
Και πως είναι όλη μέρα έξω; Μόνος του; Αυτό δεν επιτρέπεται. Κατ' αρχήν θα νομίζει το δωμάτιο δικό του κι εσένα εισβολέα.
Άντε να κοιμάται 8. Αλλά θα πρέπει να κάνεις σταδιακή μείωση του φωτισμού όπως όταν σουρουπώνει.
 
Ναι ειναι μονος του ολη μερα εξω στο παρκακι του το θεμα ειναι οτι στο σαλονι ειμαι την πιο πολυ ωρα εχω αλλα δυο δωματια στα οποια στο ενα κοιμαμαι και το αλλο ειναι αδειο και κρυο σκεφτομουν να τον βαλω εκει αλλα πιστευω οτι θα κρυωνει μετα εαν τον βαλω στο δωματιο που κοιμαμαι θα ξυπναει παλι οταν παω εγω για υπνο!
 
Δεν θέλω να υπεισέλθω στις προσωπικές σου συνήθειες με ερωτήσεις. Αν μπεις απλά για να κοιμηθείς ίσως ξυπνήσει μα θα ξανακοιμηθεί αμέσως. Αν μπαίνεις και κάνεις φασαρία για πολλή ώρα, ξαναπάμε την συζήτηση στην αρχή. Πάντως έχεις χώρους αν σκεφτείς θα βρεις την λύση σου.
Μόνος και ελεύθερος είναι λάθος και για πολλούς ακόμα λόγους, θέτεις σε κίνδυνο την ασφάλειά του Πουλιά που πετούν ελεύθερα μέσα στο σπίτι | PetBirds
& Πιθανοί κίνδυνοι του σπιτιού για τα πουλιά | PetBirds
 
Να προσθεσω οτι οταν τον πηρα ειχε κομενα φτερακια οποτε δεν μπορει να πεταξει! Εφοσων το λες βεβαια τον εχω βαλει ηδη στο κλουβι του και στο μεσα δωματιο το θεμα ειναι αν ειναι οντος αυτος ο λογος ο οποιος μου ορμαει γιατι κατα τα αλλα ειναι ησυχος και ανεβαινει στο χερι μου απλα αν δει χερι κοντα στο κεφαλακι του αμεσως προσπαθει να το ορμησει με εναν χαρακτηριστικο ηχο ενοχλησης! Επισης τρωει κανονικα απο το χερι μου σαν να μην συμβαινει τιποτα μολις ομως παω το χερι μου στο κεφαλακι του η παει να φιγει η με τσιμπαει αλλα σπανια δυνατα!
 
Δεν είναι ολοκληρωτικά εξημερωμένο και η κίνηση πάνω από το κεφάλι του θεωρείται από αυτό κίνηση κυριαρχίας την οποία δεν αποδέχεται. Πρέπει να βάλεις κανόνες, να γίνεις αρχηγός, αλλά μαλακός και ήπιος :)
 
οκ! Μπορειτε να μου πειτε καποιον τροπο για να καταφερω να του δειξω πως εγω ειμαι ο αρχηγος; η να τον κανω να με συμπαθησει! Επισης το κανει και απλα οταν πλησιαζω το χερι μου!
 
Μέσω της τροφής και της ανταμοιβής. Όσο και αν λέμε λιχουδιές, η έννοια λιχουδιά είναι διαφορετική για κάθε πλάσμα. Τα δικά μου έρχονται ανυπόμονα όταν βάζω χόρτα, ιδίως την χλωρή ρίγανη γίνεται συνωστισμός. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κεχρί σε τσαμπί το millet. Ό,τι αρέσει στο πουλί και δεν θα το έχεις στο κλουβί, μόνο από το χέρι σου. Φυσικά θέλει χρόνο και υπομονή.
 
Back
Top