Ασθένειες Το cockatiel μου τραβάει και βγάζει τα πούπουλά του

Manolis Marinakis

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2021
Μηνύματα
18
Πόλη
Ρέθυμνο
Πήρα ένα cockatiel πριν μια ευδομαδα και έχει αρχίσει να τραβάει και να βγάζει πούπουλα από το σώμα του, τι κάνω τα εχει βγάλει όλα φαίνεται το δέρμα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Manolis Marinakis
Καλημέρα, το μάδημα των φτερών από τους παπαγάλους μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, κακή διατροφή, στρες, ανία, λάθος συνθήκες διαμονής.
Πιθανολογώ στην δική σου περίπτωση οφείλεται σε άγχος, στρες από την αλλαγή περιβάλλοντος.
Ανέβασε μία φωτογραφία το πουλάκι με το κλουβί του για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται.
 
Δείτε την πλάτη του έχει βγάλει όλα τα πούπουλα ,τώρα έχει σταματήσει νομίζω
 

Συνημμένα

  • image-43607.webp
    image-43607.webp
    42,9 KB · Προβολές: 17
Απο που το πήρες? Γνωρίζεις ηλικία? Σε τι χώρο ζούσε και σε τι χώρο ζει τώρα το πουλάκι? Θα ήταν καλό να επισκεφτείτε έναν γιατρό για έναν έλεγχο για εξωπαράσιτα αρχικά. Αν αποκλειστούν οι ιατρικοί λόγοι σειρά έχουν οι ψυχολογικοί που είναι και πιο δύσκολα διαχειρίσιμοι καμια φορά στα ζώα.
 
Γεια σας τώρα έχει σταματήσει να τα βγάζει απλά τα καθαρίζει, αν συνεχίσει θα το πάω σε ένα Πτηνιατρο ,για το κλουβί που μου είπατε δεν είναι πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο το καθαρίζω κάθε μέρα και τώρα πια το έχω μάθει να βγαίνει από το κλουβί και να κάθεται σε ένα ξύλο και σπάνια έρχεται στο χέρι μου, όταν έρχεται προσπαθώ να το ταΐσω πάνω στο χέρι για να μην με φοβάται, το πήρα από ένα pet shop και μου είπαν ότι είναι είναι ειναι ενπυς μηνου τους πίστεψα γιατί φαίνεται μικρό
 
@Manolis Marinakis Δεν γνωρίζω από κοκατίλ, αλλά γενικά με διαστάσεις και βάρος θα βγάλετε μια άκρη αν είναι μικρό. Πχ τα ενήλικα μπάτζι είναι περιπου 18εκ σε μήκος με ουρά και βάρος μεταξύ 30 και 40γρ. Σας είπαν ότι είναι μηνός...? Ξαναλέω δεν ξέρω από κοκατίλ, αλλά μια γρήγορη επίσκεψη σε σάιτ με τροφές για νεοσσούς έλεγε ότι το συγκεκριμένο είδος σταματά την κρέμα γύρω στις 6-10 εβδομάδες, και στις 10 εβδομάδες είναι που βγάζουν όλα τους τα φτερά, πτήσης συμπεριλαμβανομένων, άρα μάλλον κοντεύει τους τρεις μήνες, όχι τον έναν που είπε ο πετσοπάς. Ξαναλέω, παπαγαλίζω πράγματα από το διαδίκτυο δεν έχω προσω[ική εμεπιρία και δεν θέλω να σας πάρω στον λαιμό μου.

Τα μικρά πτηνά δεν ξέρουν να κάνουν βασικές δουλειές, όπως να καθαρίζουν το πτέρωμα, την κλοάκη ή να αφαιρούν το κάλυμμα των νέων φτερών κατά την πτερόρροια, ειδικά αν μεγάλωσαν μόνα, χωρίς γονείς ή άλλα, ενήλικα πτηνά. Σιγα-σιγά μαθαίνουν, απλώς μέχρι τότε έχουμε το νου μας μην κάνουν κανενα λάθος και χτυπησουν ή αρρωστήσουν, πχ από βρώμικη κλοάκη.

Πάντως, ειναι κάπως νωρις για να προσεγγίζετε το πουλάκι τόσο πολύ καινα το έχετε εκτός κλουβιού. Αφήστε το λίγο στο κλουβίνα εγκλιματιστεί, να μάθει εσάς και το σπίτι σε απόσταση ασφαλείας και μετά θα έχετε όλο τον χρόνο για πτήσεις, εκπαίδευση και παιχνίδια.
 
Ευχαριστώ πολύ αλλά τώρα έχει μάθει να βγαίνει και δεν με φοβάται, όποτε νομίζω ότι δεν έχει θέμα να βγαίνει έξω
 
Back
Top