Φροντίδα Το Lovebird μου δαγκώνει, πώς θα το σταματήσει;

Spiros Papatheodorou

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2014
Μηνύματα
221
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Το lovebird μου έχει εξοικειωθεί εντελώς με το χερι, ανεβαίνει αμέσως παντα, και κουρνιαζει στη χούφτα καμια φορά για χαδακια, αλλά ακόμη μερικές φορες δαγγωνει τα δάχτυλα και ορισμένες φορες νευρικά και δυνατά, έξω δεν το έχω βγάλει εδώ και 2 βδομαδες, τι να κάνω για να το σταματήσει;
 
Όσο πιο πολύ πασπατεύουμε/χαιδεύουμε και κυρίως παίζουμε με έναν παπαγάλο με τα χέρια τόσο πιο πολύ θάρρος παίρνει για να δοκιμάσει να δαγκώσει αρκετές φορές. Γιατί δεν το έβγαλες απο το κλουβί εδώ και 2 εβδομάδες; Σε δαγκώνει μέσα στο κλουβί; Όσο γίνεται να μην τραβάς το χέρι σου. Εντόπισε τα σημάδια πριν τα δαγκώματα για να τα αποφύγεις.
 
Δεν το εβγαλα γιατί δεν ηταν σχεδον καθόλου εξοικιωμενο με το χερι, δαγγωνει μέσα στο κλουβί μερικές φορες καποιες φορες για παιχνιδι αλλά κάποιες φορες νευρικά και δυνατά
 
Mα αν δεν ειναι εξοικειωμένο με το χέρι πώς να μην δαγκώνει; Μάλλον το πιέζεις περισσότερο απ'οτι μπορεί να δεχτεί σε αυτό το σημείο.
 
Οταν σε δαγκωνει εσυ πως αντιδρας; Εισαι σιγουρος οτι δαγκωνει απο "κακια" και οχι γιατι θελρι να σε δοκιμασει;
Καμια φορα το κανουν πιο δυνατα γιατι δεν καταλαβαινουν οτι πονας.
Εμενα αν με δαγκωσει ο Μανγκο του λεω "μηηη" και σταματαει. Αλλα ξερει οτι αν πχ πρεπει να ανεβει στο χερι μου επειδη ειπα την εντολη "πανω" οτι και να κανει "θα γινει το δικο μου" γιατι μπορει να αφορα την ασφαλεια του εκεινη τη στιγμη κλπ, οποτε δεν το διαπραγματευομαι.
Απο την αλλη ο Μελον δεν ακουει το "μηηη" αλλα αυτο εγινε επειδη στην αρχη αν με δαγκωνε καμια φορα τραβουσα αποτομα το χερι μου. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!
Αν και απο οτι καταλαβα δεν εχετε χτισει ακομα την σχεση σας και ισως γι αυτο σε δαγκωνει, γιατι μπορει να το πιεζεις περισσοτερο απο οτι πρεπει.
Να εχεις πολυ υπομονη και ακομα κι αν σε δαγκωσει να μην του δειξεις οτι σε ποναει.
Παντως να ξερεις οτι παντα υπαρχει πιθανοτητα να σε δαγκωσει, ειδικα οταν τον πασπατευεις πολυ ωρα και παιρνει θαρρος οπως σου ειπε κι ο Ανεστης.
Να φροντισεις να τον βαζεις πισω στο κλουβι του πριν αρχισει τους "τσαμπουκαδες" επειδη ξεψαρωσε 😛
 
Το πήρα σχετικα ήμερο, απλα δεν ηταν τοσο με το.χέρι, τώρα έρχεται στο χερι και αλλες φορες θα είναι αρνάκι και αλλες θα δαγγωνει... Βασικά κάθε φορά προσπαθει με. Το ράμφος να μου βγάλει το νύχι, και το κανει κάθε φορά και καμια φορά πολύ δυνατά που δεν γίνεται να μην το τραβηξω εξωτο χερι

Απο την αλλη ο Μελον δεν ακουει το "μηηη"
Τι ράτσα είναι το δικο σας;
 
βασικά κάθε φορά προσπαθει με. Το ράμφος να μου βγάλει το νύχι, και το κανει κάθε φορά και καμια φορά πολύ δυνατά που δεν γίνεται να μην το τραβηξω εξωτο χερι

Δεν έπρεπε να του δώσεις τον αέρα να σκαλίσει τα νύχια σου. Αυτά τα σταματάς απο την αρχή απο την πρώτη φορά. Το χαιδεύεις σε σημεία που δέχεται ευκολότερα του δίνεις μια λιχουδιά και το βάζεις στο κλουβί ή στο σταντ του. Μετά απο λίγο ξανά το ίδιο. Ανεβαίνει στα χέρια με εντολή; Αν όχι καλό θα ήταν να του το μάθεις.
 
η θηλυκιά μου(μπατζι) αρχικά, αφου είχε μαθει να ανεβαινει στο χερι, δάγκωνε δυνατά και μου έδινε την αισθηση πως το είχε καπως σαν παιχνίδι(όπως δαγκωνε και τις ξυλινες πατηθρες της).. Μια δυο τρεις λέγοντας "μη" σταμάτησε να το κάνει..
 
Ανεβαίνει χωρίς εντολή, μολις βάλω μέσα το χερι ανεβαίνει αμεσως, απο εντολές δεν έχει. Μαθει καμια ακομα

Οι εντολές δεν αποτελούν τρικ για διασκέδαση δική μας, είναι πολύ χρήσιμες για να ξεμπλοκάρουν τα πουλιά σε στιγμές αμηχανίας που δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν. Μαζί με το "πάνω" χρήσιμο είναι να μάθουν και το "κάτω". Ζητώντας του να κάνει κάτι βάζεις το μυαλό του να σκεφτεί κι αρα να απασχοληθεί με κάτι άλλο απο τη ζαβολιά. :)
 
Σπύρο έχεις πάρει από τον Ανέστη και τ άλλα παιδιά, τις καλύτερες απόψεις για το θέμα σου.
Απλώς να σου πω, να διαβάσεις, να εντείνεις την παρατήρησή σου στην συμπεριφορά του πουλιού, ώστε να πετύχεις την καλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση με το πουλάκι και να αποκτήσετε μία σχέση εμπιστοσύνης.
Ξεκίνησε διαβάζοντσς αυτό
https://community.petbirds.gr/threads/Συμπεριφορά-και-επικοινωνία-των-παπαγάλων.27822/
 
Καλημερα σας, τον τελευταιο καιρό με το λοβακι τα παμε σχετικα καλά, βγαίνει εξω κάθε μέρα κάθεται πανω μου κλπ, χωρίς όμως να δέχεται ακόμα χαιδεματα και χάδια,... Την τελευταια βδομάδα έχει αλλάξει λίγο, μόλις βάζω το χερι μες το κλουβί ορμάει να με δαγγωσει, αλλά μόλις βρεθεί εξω απο το κλουβί ηρεμεί αμεσως, φταίει κάτι συγκεκριμένο η τα λοβ έχουν αλλαγές στι χαρακτήρα; Επίσης τρέφεται μονο με μείγμα σπόρων και φυσικό κεχρί, έχω βάλει μερικές φορες αυγό βραστο και φρούτα αλλά δεν τα ακουμπάει
 
Είναι προφανές τα πάτε καλύτερα αλλά ακόμα δεν έχει δέσει αρκετά η σχέση σας και δεν έχεις την απόλυτη εμπιστοσύνη του.
Έτσι λοιπόν σε απωθεί όταν εισβάλλεις στο κλουβί που το θεωρεί ατομικό του χώρο και οχυρό του και σε αποδέχεται στον ελεύθερο χώρο.
Θέλει δουλειά ακόμα με υπομονή και καθόλου πίεση.
Δεν αφορά τα συγκεκριμένα πουλιά, κάθε παπαγάλο σ' αυτή την φάση.
Έχει αναφερθεί σε πολλά θέματα, ξεκινάμε νέες γεύσεις από λεπτόφυλλα χόρτα. Γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά κατ' αρχήν. Ξεκίνα με χλωρή ρίγανη.
 
Δεν ειναι και σιγουρο οτι θα θελει χαδια. Δυο ειχα το ενα ηθελε χαδια και ηταν πιο τρυφερη, ο αλλος ειναι πιο στριμμενος και θελει μονο οταν ειναι εντος κλουβιου κι αυτο οχι παντα.
Αυτο που κανει με το δαγκωμα ειναι γιατι εισβαλεις στον χωρο του και θελει να τον προστατεψει.
Πολλα πουλια εχουν αυτο το θεμα.
Συνηθως το συνανταμε στα θηλυκα αλλα η δικια μου πχ δεν το ειχε, οποτε δεν ειναι απολυτο.
Ποσες ωρες του αφιερωνεις και τι κανετε οταν ειναι εξω; Εχετε ουσιαστικη σχεση;

*Επισης πριν ξεκινησει το δαγκωμα εντος κλουβιου, με ποιος τροπο το εβγαζες εξω; Ανοιγες την πορτα και περιμενες να βγει;
 
Παντα έβαζα το χερι και ανέβαινε τώρα δεν ανεβαίνει συνήθως το αποφεύγει μέσα στο κλουβί και αναγκάζομαι να περιμένω να βγει, εξω απο το κλουβί την περισσοτερη ωρα κάθεται στον ώμο μου, πειράζει τα αυτιά μου, και το βάζω στο σταντ να του μάθω το 'ανεβα' στο δάχτυλο, ανεβαίνει στο δάχτυλο αλλά παντα αποσκοπεί να πεταξει στον ωμο
 
Είναι φυσική τάση των πουλιών να πετάνε και να κάθονται στα πιο ψηλά σημεία, όπως είναι ο ώμος σου.
Δεν υπάρχει συνταγή, ξανά και ξανά τα ίδια με υπονομή και επιμονή. Μην νομίζεις αν το κάνει μια φορά τελείωσε. Θέλει επαναλήψεις.
 
Back
Top