Φροντίδα Το lovebird μου δαγκώνει τα χέρια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimi23
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimi23

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιαν 2022
Μηνύματα
101
Καλησπέρα στην ομάδα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το παπαγαλάκι μου . Είναι lovebird αρσενικός , τον έχω μισο χρόνο κ λίγο παραπάνω . άρχισα να τον αφήνω να πετάει στο σπίτι, είναι πολύ εξοικειωμένος μαζί μου του μιλάω χαίρεται κλπ μ δείχνει ότι του αρέσει , τρώει από το χέρι μου έξω από κλουβί όμως οταν το βάζω από μέσα μόλις χορταίνει αρχίσει να το δαγκαει πολύ δυνατά ώστε να τρέχει αίμα . Τώρα που τον βγάζω έξω κάθεται πάνω μ τον φυλάω τον χαϊδεύω με την μύτη.προσπάθησα να τον πάρω στα δάχτυλα μου από ένα σημείο για να έρθει σε εμένα κ άρχισε να δαγκαει πολύ δυνατά ενώ οταν το κοντεύω το Χέρι με την το μανίκι καλυμμένο ανεβαίνει .. μπορείτε να μ πείτε Γτ φοβάται τόσο πολύ συγκεκριμένα το χέρι μου ;
 
Δεν δέχονται όλοι οι παπαγάλοι χάδια. Επίσης οι περισσότεροι παπαγάλοι δαγκώνουν. Πρέπει να καταλάβεις τη διάθεσή του και να δοκιμάζεις να δουλέψεις μαζί του με εκπαίδευση και κάποια λιχουδιά ζητώντας του να ανεβαίνει στο χέρι σου για να την πάρει και να τον ξανακατεβάζεις. Όταν δαγκλώνει χωρίς λόγο μπορείς να τον επιστρέφεις στο κλουβί του και να δοκιμάζεις πάλι αργότερα. Γενικά θα σου πρότεινα να μην το αφήνεις όλη μέρα έξω να αλωνίζει και να κάνει ότι θέλει.
 
@Φοίβος ευχαριστώ για την απάντηση ! Τον βγάζω περίπου 2-3 ώρες κάθεται πάνω στον ώμο μου του μιλάω πετάει κλπ ανεβαίνει το χέρι μου αλλά όταν το έχω κρυμμένο κάτω από ύφασμα αν τον κοντέψω με γυμνό χέρι θα με δαγκάσει πολύ δυνατά .. αυτό είναι το πρόβλημα μου .. γενικά είναι ευχάριστος όταν είναι έξω δεν με δαγκαει συνέχεια ή τόσο δυνατό ώστε να με ματώσει
 
Μήπως δαγκώνει περισσότεερο όταν βρίσκεται εντός ή πάνω στο κλουβί του; Όταν είναι μακριά απο το κλουβί και δεν το βλέπει πάλι δαγκώνει;
 
@Φοίβος όταν τον έχω μέσα στο κλουβί κ του δίνω απο έξω σπόρια τα τρώει κανονικά χωρίς να θέλει να δαγκάσει το δάχτυλο . Μετά ενώ τον έχω πάλι μέσα του βάζω τροφή μιξ στην παλάμη μου το βάζω μέσα ολόκληρο ανεβαίνει τρώει κανονικά πάνω κ όταν τελειώνει η με δαγκαει μέχρι να ματώσει η καμία φορά δαγκαει του λέω μη αλλά συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά . Επίσης όταν τον έχω έξω δεν έχω δοκιμάσει να αφήνω το χέρι να φαίνεται Γτ κ έξω απο το κλουβί που το κοντεύω έρχεται με ανοιχτό το στόμα αλλά μόνο στο χέρι .. συγνώμη για να το κείμενο .. αλλά θέλω να εξηγήσω σωστά για να μπορέσεις να καταλάβεις ..
 
Καλησπέρα! Να το χαίρεστε, πώς το λένε τον κύριο? Καταρχάς τα lovebird δαγκώνουν, είναι χαρακτηριστικό τους, και μάλιστα όντως έχουν ισχυρό ράμφος. Αυτό που λέει ο @Φοίβος περί χαρακτήρα είναι το πιο βασικό, μην το βάζετε να κάνει πράγματα που δεν θέλει. Τον έχετε έξι μήνες, πόσων μηνών/ετών όμως είναι? Και προέρχεται από πετσόπ ή εκτροφέα? Αν η κοινονικοποίηση και ο απογαλακτισμός γίνουν στραβά, ένα παπαγαλάκι μπορεί να μην ξέρει πώς να συμπεριφερθεί με άλλα παπαγαλάκια και ανθρώπους.

Κι εγώ έχω ένα παπαγαλάκι, μπάτζι θηλυκό, που γίνεται κιλλερ μόλις δει σάρκα. Αν την αποσπά μίλλετ το αγνοεί, αλλά μόλις τελειώσει, δαγκώνει και δεν αφήνει το δάχτυλο, τις προάλλες μου ξεκόλλησε το μισό νύχι, ακόμα έχω την πληγή. Το βασικό είναι να καταλάβουμε πότε, δλδ γιατί δαγκώνει. Έχει συνδέσει το ανθρώπινο δέρμα με κάτι κακό, το κάνει για να μας τραβήξει την προσοχή, είναι μωρό και δεν αντιλαμβανεται ότι όντως πονάει αυτό που κάνει και δεν είναι απλώς παιχνίδι? Μήπως εκλαμβάνει το χέρι ως ανταγωνιστή ή εμπόδιο προς την τροφή? Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιους από τους παραπάνω λόγους προκαλούσαν πολύ έντονη αντίδραση στην Αυγή. Με προσοχή στο τι την τσγκλάει και τι όχι, έχουμε μειώσει σημαντικά το δάγκωμα, αν και, όπως είπα, δεν έχει εξαληφθεί και κάποιες φορές κάνει μια άλφα ζημιά.

Ένα τελευταίο θέμα που σίγουρα πρέπει να ελεχθεί είναι το επίπεδο ορμονών του παπαγάλου. Ένας παπαγάλος σε φάση αναπαραγωγής τρελαίνεται με τις ορμόνες. Ακόμα και φιλικά, χαλαρα πουλάκια γίνονται χωροκτητικά, επιθετικά και κατσούφικα. βεβαιωθείτε ότι κοιμάται αρκετά, έχει πολλά παιχνίδια καταστροφής ώστε να διαλύει αυτά και όχι τα δάχτυλά σας, και ότι, εφόσον είναι ενήλικο (αν είναι) δεν τρώει πολλή αυοτροφή - διατροφή υψηλή σε πρωτε΅ινες αυτομάτως δημιουργεί συνθηκες ζευγαρώματος. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να μειώσω πολύ την αυγοτροφή για λόγους που έχουν σχέση με την πρόσληψη ιωδίου, αλλά εφόσον είστε οκ από αυτήν την άποψη, θα βοηθήσει να χαλαρώσει.

Βέβαια, lovebird είναι, δαγκώνουν. Αν δεν είναι άμεσα επιλύσιμο θέμα, όπως παρατεθηκαν παραπάνω, υπάρχουν διάφορες τεχνικές και τρικ, αλλά δοκιμάστες τις παραπάνω αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης, παρατηρήστε προσεκτικά τι τον κάνει να δαγκώνει, και επανερχόμαστε.
 
Εγώ στη θέση σου εφόσον υπάρχουν τραυματισμοί απτό δάγκωμα θα δοκίμαζα να φορέσω γάντια αρκετά χοντρά μέχρι να βγάλεις μια άκρη .
 
@HxC αυτό κάνω φοράω γάντια μέχρι να μπορέσω να βρω μια λύση ! Ευχαριστώ 😊
[automerge]1643014104[/automerge]
@Nausicaa καλημέρα ευχαριστώ για τις συμβουλές κ την απάντηση ! Λοιπόν μάλλον είναι ενήλικος! Τον έχω πάρει από πετ σοπ , και τον λένε Σωκράτη 😁 γενικά είναι το χαρακτηριστικό του το δάγκωμα ας πούμε πως γενικά πιστεύω πως ρχει πολύ φόβο με τα δάχτυλα όταν τον κοντεύω πολύ αργά κοντά του κατευθείαν ανοίγει το στόμα κ αρπάζει του μιλάω γλυκά δεν το αφήνει του λέω μην τα ίδια κ φτάνω σε αποτέλεσμα να το τραβάω ..
 
Back
Top