Φροντίδα Το lovebird μου δαγκώνει τα χέρια

Danaesipsa

PB New Member
Εγγραφή
19 Φεβ 2021
Μηνύματα
33
Πόλη
Λαμία
Καλησπέρα σας ,ο λοκι τελικά ίσως και να μην είναι ήμερος όπως νόμιζα στην αρχή καθώς χωρίς να τον πειράξω δαγκώνει αρκετά δυνατά και πριν αρχίσω να βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί φοβόταν αρκετά ,πλέον έχω ξεκινήσει να φοράω γάντι αν βάζω το χέρι μου μέσα ,συνεχίζω να το νιώθω δυνατά.Ενώ ακούει στο έλα που του λέω έρχεται με σκοπό να επιτεθεί στο χέρι μου κι όχι να ανεβεί επάνω ή απλά να κάτσει απέναντι .Επίσης πήρα μια απόφαση (αρκετά δύσκολη για εμένα ) να του κόψει τα φτερά πτήσης ο κτηνίατρος καθώς το σπίτι αν καταφέρω να τον βγάλω από το κλουβί είναι αρκετά επικίνδυνο με αρκετούς καθρέφτες και τζαμαρίες τεράστιες και δεν ήθελα να κοπανήσει επάνω με φόρα αν και γνωρίζω πως θα πρέπει να τον προσέχω περισσότερο.Τι μου προτείνεται να κάνω ώστε να σταματήσει να βλέπει έτσι το χέρι μου; Πλέον δεν πιστεύω ότι το φοβάται απλά δεν το δέχεται αν δεν έχει κάτι φαγώσιμο επάνω. Κοιμάται 10-12 ώρες με σκεπασμένο κλουβί όποτε δεν φταίει ο ύπνος πιστεύω . Και έχει αρκετά παιχνίδια από χαρτί να μασουλάει…δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια συμπεριφορά.
 
@Φοίβος Αυτό προσπαθώ τώρα αλλά θέλει να φάει και την πατηθρα 😂 που να ήταν και νηστικός δηλαδή 😂
Προσπαθώ να του λέω έντονα όχι όταν την δαγκώνει και να μην του δινω λιχουδιά …θα δω πως θα πάει
Πήγε να μου δαγκώσει το χέρι που την κρατάω και έπεσε όποτε μετά δεν το ξαναέκανε
 
Καλησπέρα και πάλι , ακόμη συνεχίζω να προσπαθώ με την πατηθρα να ανεβεί επάνω (και πλέον ανεβαίνει) συνεχίζει να κάνει επίμονα επίθεση να δαγκώσει το χέρι μου ,δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που το κάνει τόσο επίμονα,ανεβαίνει επάνω και πηγαίνει στο χέρι μου κατευθείαν να δαγκώσει ή αντί να πάει στην πατηθρα έρχεται πιο κοντά στο χέρι μου να το δαγκώσει
 
@Danaesipsa Πιθανόν να έχει μάθει ήδη ότι έτσι σου προκαλεί κάποια αντίδραση και γι'αυτό το συνεχίζει. Συνέχισε με την πατήθρα και με κάποια λιχουδιά για αμέσως μόλις ανεβαίνει. Μπορείς να ψάξεις στο youtube για βίντεο σχετικά με την εκπαίδευση με κλίκερ. Πιστεύω ότι θα τον βοηθούσε να ξεκολλήσει απο τα δαγκώματα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Back
Top