Ασθένειες Το lovebird μου τινάζει συνέχει την ουρά του δεξιά κι αριστερά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimi23
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimi23

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιαν 2022
Μηνύματα
101
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της ομάδας !!
Εχω ενα πρόβλημα σχετικά με το lovebird μου . Εδω και 3-4 μερούλες κανει συνεχεια το τίναγμα ουράς δεξια κ αριστερα σαν βεντάλια σαν να τον ενοχλει κατι , επισης παρατήρησα μονο στην μια πλευρά της ουράς απο την πάνω μερια λίγα σημαδάκια μαύρα τα οποία ειναι αρκετα εμφανή πάνω στα πούπουλα , σκεφτηκα Μηπως το τίναγμα ουράς οφείλεται στο μπανακι οποτε τον εβαλα σημερα το πρωι εκανε , ολα καλα μετα απο λιγο αρχισε να κανει το ίδιο
Θα ηθελα την γνωμη σας σχετικά με αυτην την συμπεριφορά
Η συμπεριφορά του γενικα ειναι καλη κοιμάται ξυπνάει παίζει τρωει κανει χαρούλες .
Δεν μπορω να καταλάβω αν ειναι ψείρες ή απλα ειναι καποια συμπεριφορά μη νευρική ή νευρική
 
Για τις ψείρες υπάρχει ένα τεστ....σφηνώνεις μια βρεγμένη τσαλακωμένη χαρτοπετσέτα στα κάγκελα του κλουβιού αποβραδίς και την ελέγχεις για μαύρα ή κόκκινα ζωύφια το επόμενο πρωί. Αλλά δεν γνωρίζω πόσο αποτελεσματικό είναι στη "διάγνωση" ψείρας και κατά πόσο το αρνητικό του αποτέλεσμα, δλδ να μη δεις κανένα στίγμα, πιστοποιεί με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν ψείρες.
Στη θέση σου, θα έπιανα το πουλί και με μεγεθυντικό φακό θα κοιτούσα τι είναι αυτά τα στίγματα, αν έχουν ποδαράκια ας πούμε.
Εναλλακτικά θα αγόραζα ψειροκτόνο και θα έριχνα...π.χ. το elector που θεωρείται πολύ αποτελεσματικό
 
@ianos σε ευχαριστω πολυ τωρα προπαθω να επικοινωνήσω με κάποιον κτηνίατρο που γνωρίζει και δεν με βοηθανε .. αν δεν βρω κατι μπορω προληπτικά να τον ψεκάσω και να κανω απολύμανση μονη μου με κάποιο φάρμακο ;
 
τωρα προπαθω να επικοινωνήσω με κάποιον κτηνίατρο που γνωρίζει και δεν με βοηθανε ..
δλδ; ποιος δεν σε βοηθά ή τι σε δυσκολεύει στην επικοινωνία σου με τον κτηνίατρο;
αν δεν βρω κατι μπορω προληπτικά να τον ψεκάσω και να κανω απολύμανση μονη μου με κάποιο φάρμακο ;
αν έχει ψείρες, ναι. Το φάρμακο σου το έγραψα πιο πάνω και αν πατήσεις στο link θα δεις τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο χρήσης του. Αλλά, προσωπικά, αν δεν είχα ψείρες, δεν θα χρησιμοποιούσα φάρμακο για ψείρες, ούτε προληπτικά, δεν βρίσκω τον λόγο.
 
@ianos
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον !!😄
Εχθες πήγαμε στον κτηνίατρο μας ειπε πως δεν εχει ψείρες αλλάζει χρωμα το φτέρωμα του εξού μαλλον και τα σημάδια στα πούπουλα του , και σημερα μεχρι και τωρα δεν εχει κανει την νευρική κινηση με την ουρά του .
Σκεφτόμουν να το κανω προληπτικά αλλα με αυτα που μου είπες τωρα θα το ξανα σκεφτώ !!!
 
Back
Top