Γενικά Το lovebird μου φοβαται το νεο του παιχνιδι

kinhtomania

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2011
Μηνύματα
23
Πόλη
Καβάλα
Καλησπερα παιδια...
εχω ενα Lovebird περιπου 2 με 3 μηνων

σημερα του αγορασα ενα παιχνιδακι με καμπανακια που αποτι καταλαβα το φοβαται...

το αφηνω μεσα να το συνιθισει η το βγαζω για να μην στρεσαρει το πουλακι;

σας ευχαριστω ειλικρινα
 
Γεια σου χρόνια πολλά και καλώς ήρθες στο φόρουμ! Να σου ζήσει το πουλάκι σου. Αν το φοβάται, κρέμασέ το κατ' αρχήν από την εξωτερική πλευρά του κλουβιού μέχρι να το συνηθίσει στην θέα. Μπορείς εύκολα και χωρίς κόστος να του φτιάξεις και δικά σου παιχνιδάκια όπως αυτά Χειροποίητα παιχνίδια παπαγάλων (ιδέες και κατασκευές μου)
Επίσης να σου πω, ότι με τα Lovebirds πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ασφάλεια των κλουβιών, γιατί έχουν δυνατό ράμφος και δραπετεύουν εύκολα, ανοίγοντας τα πορτάκια (βάλε μανταλάκι) ή από τα δοχεία τροφής αν είναι εξωτερικά με επιπόλαιο κάλυμμα.
 
Στους παπαγαλους καλυτερα ειναι να βαζουμε ενα μικρο ανοξειδωτο λουκετο, στην καθε πορτα των κλουβιων τους.

Ειναι πανεξυπνοι και εξαιρετικοι δραπετες!

9f2f1649-faeb-44cf-8718-5fb91966d526_zps22701bb8.jpg
 
Η γνωριμία με τα παιχνίδια είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται ώστε τα πουλιά να μη τα φοβούνται και στρεσάρονται. Τα βήματα που θα κάνουμε εξαρτώνται από το μέγεθος του παιχνιδιού αλλά και από τα χρώματα πολλές φορές.
Ένα μικρό παιχνίδι μπορούμε να το κρεμάσουμε εξωτερικά σε μια άκρη του κλουβιού, ενώ ένα μεγαλύτερο καλό θα είναι να το τοποθετήσουμε σε κάποια απόσταση από το κλουβί (ώστε το πουλί να το βλέπει) και να το πλησιάζουμε σταδιακά μέχρι να φτάσουμε να το κρεμάσουμε εξωτερικά και αργότερα μέσα στο κλουβί.
 
Back
Top