Ασθένειες Το lovebird μου χάνει πολλά φτερά

eirinieirinaki

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2016
Μηνύματα
16
Πόλη
Καρδίτσα
Καλημέρα σε όλους,
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι το lovebird μου χάνει πολλά φτερά. Είναι κάτι εποχιακό ή πρέπει να ανησυχώ;
 
Πόσες είναι αυτές οι τελευταίες μέρες;
Γνωρίζεις την ηλικία του πουλιού; Εσύ πόσο καιρό το έχεις; Μπορείς να μας περιγράψεις την διατροφή του και το μέρος που βρίσκεται το κλουβί του; Ήλιος το βλέπει καθόλου; Χάνει πούπουλα ή και φτερά;
Έχεις παρατηρήσει τις κουτσουλιές του και την στάση σώματός του; Π.χ φουσκώνει κατά την διάρκεια της ημέρας; έχει υπνηλία; Είναι ζωηρό όπως πάντα;
Κανονικά δεν είναι εποχή πτερόρροιας. Αν όμως είναι μικρό πουλάκι ίσως περνάει την πρώτη φυσιολογική του πτερόρροια.
Αν είναι μεγαλύτερο, πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για να σου πούμε γνώμες και αν επιμείνει δραματικά να το δει γιατρός.
Η παθολογική πτερόρροια μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας απλής αλλαγής συνθηκών ζωής αλλά μπορεί να είναι και έκφραση ασθένειας https://community.petbirds.gr/threads/Παθολογική-πτερόρροια-των-πτηνών.17665/ .
Πες μας όσα σε ρωτάω και θα προσπαθήσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Περαστικά!
 
Την τελευταία εβδομάδα περίπου. Πούπουλα χάνει κυρίως κάτω από τον λαιμό του. Παρατήρησα ότι ξύνεται κιόλας. Είναι 4 μιση μηνών. Η διατροφή του περιλαμβάνει τη βασική τροφή, αυγοτροφή φρούτα και λαχανικά τα οποία δεν τα τρώει αλλά εγώ του τα αφήνω. Όσο για τη διάθεσή του είναι ζωηρός και ο ήλιος δεν τον βλέπει.
 
Αφού είναι τόσο μικρό, το πιθανότερο περνάει την πρώτη του πτερόρροια. Έχεις παρατηρήσει αν εκεί που χάνει, έχουν αρχίσει να βγαίνουν "καρφάκια", δηλαδή νέα φτερά; Αν ναι, αυτός είναι και ο λόγος που ξύνεται. Διαφορετικά, πρέπει να αγοράσεις ένα ήπιο αντιψειρικό σπρέυ να το ψεκάσεις, μήπως και έχει τίποτα εξωπαράσιτα.
Τον τάϊσες καθόλου με κρέμα;
Μπορείς να μας βάλεις φωτογραφία του πουλιού εκεί που έχει το πρόβλημα καθώς και του κλουβιού όλου;
Δεν μας είπες σε πιο σημείο του σπιτιού το έχεις; Έχει κοντά καλοριφέρ; Παράθυρο;
 
Τον έχω στο δωμάτιο μου κοντά στο παράθυρο. Αν και τις περισσότερες ώρες είναι εκτός κλουβιού. Ταϊσμένος με κρέμα είναι. Θα τον βγάλω φώτο και θα σας τον στείλω
 
Ωραία περιμένουμε τις φωτογραφίες.
Μαζί με τις φωτογραφίες, διάβασε τις ερωτήσεις μου στην πρώτη απάντησή μου, διάβασε την λίστα περί ασθενειών και κάνε τον κόπο να απαντήσεις όσες περισσότερες ερωτήσεις γίνεται.
Αφού αγαπάς τόσο το πουλάκι σου, αξίζει αυτός ο κόπος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Τελικά το lovebird μου περνά την πρώτη του πτερόροια. Έτσι μου είπε ο πτηνίατρος. Επίσης μου είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και ότι θα το ξεπεράσει.
 
Μπράβο που το πήγες σε γιατρό. Επειδή φαντάζομαι ο γιατρός δεν θα είχε τον χρόνο να σου εξηγήσει τα πάντα για την πτερόρροια, διάβασε όσα πρέπει να ξέρεις γι' αυτήν, μια και είναι μια περίοδος που θα διανύει κάθε χρόνο το πουλάκι σου, κατά την οποία χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα https://petbirds.gr/article/bird-moulting/.
 
Back
Top