Φροντίδα Το ringneck μου ανεβαίνει στις ντουλάπες

Eleftheria231

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2020
Μηνύματα
29
Πόλη
Γρεβενά
Πριν περίπου 1 εβδομαδα πηρα ενα ringneck το πρωτο μου παπαγαλάκι απο την 3η μερα ανέβηκε πάνω στο χέρι μου την 4η την εβγαλα απο το κλουβί και άρχισε να πετάει από ντουλαπα σε ντουλαπα τηννκατεβασα και εκατσε και στον ώμο μου και τα πάντα και μετα απο 2 μέρες αποφάσισα να αρχίσω μια μίνι εκπαίδευση οπως το να το παίζει οτι πέθανε κτλ αλλα δν μπορω να κανω τιποτα επειδη ανεβαίνει στις ντουλάπες και την κυνηγάω :( σας παρακαλω πειτε μου τι μπορώ να κάνω
 
Καλημέρα! Τα ρινγκνεκ έχουν δύσκολους χαρακτήρες, θέλει ακόμα αρκετό καιρό μέχρι να σε εμπιστευθεί πλήρως, να μην φεύγει και πετάει απο το χερι σου μεσα στο σπίτι χωρίς ελεγχο. Μόλις το κερδισετε αυτό θα μπορεσεις να ξεκινήσεις και την εκπαίδευση του. Να θυμάσαι οι παπαγάλοι δεν πρεπει να στέκονται πανω στο κεφάλι και στους ώμους μας, ειδικά τον πρωτο καιρό , γιατί έτσι προσπαθουν να μας αποδείξουν οτι είναι "ανώτεροι" . Θα τα πάτε μια χαρά, δώσε λίγο χρονο ακόμα να σε μαθει 😉
 
ανεβαίνει στις ντουλάπες και την κυνηγάω
Μη το κάνεις αυτό γιατί θα χάσεις την εμπιστοσύνη του οριστικά. Ήδη σε θεωρεί απειλή, γι αυτό προσπαθεί να φύγει μακριά. Ο στόχος σου πρέπει να γίνει και πάλι να ανεβαίνει στο χέρι σου. Η εκπαίδευση προϋποθέτει εμπιστοσύνη και η πρόοδος σε αυτό το επίπεδο δεν μετριέται με ημέρες αλλά με μήνες.
 
Βιάζεσαι πάρα πολύ Ελευθερία. Σε μια εβδομάδα αυτά που περιμένεις είναι πάρα πολλά. Η εκπαίδευση αυτή που έχεις στο μυαλό σου προυποθέτει γερές βάσεις εμπιστοσύνης που χτίζονται σε βάθος χρόνου και κοινής ζωής.

Προς το παρόν θα επικεντρωνόμουν στο να βγαίνει έξω και να θέλει να κάθεται δίπλαα μου. Δελέασέ το με τροφή ίσως όπως το κεχρί σε τσαμπί ή κάτι που έχεις βρει να του αρέσει πολύ.
 
@takis1964
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
αυτο εννοώ 😂
[automerge]1595177655[/automerge]
@Φοίβος αχααα.. ευχαριστω παρα πολυ ❤️️️️
 
@takis1964 ααα οκ απλα αν τα εκπαιδευσεις καλα ολα γίνονται
[automerge]1595177970[/automerge]
@Christinakou ααααα οκκ ευχαριστω παρα πολυ ❤️️️️
[automerge]1595178327[/automerge]
@Stavros κυνηγάω εννοώ την αφήνω λιγο εκει πανω και μετα την κατεβάζω παντως ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ελευθερια,καλοπροαιρετα στο λεω, αν εχεις παρει το πουλακι για να το μαθεις κολπα εχεις ξεκινησει με μια λαθος βαση και οπως σου ειπε και ο Σταυρος αυτο φαινεται στην συμπεριφορά του ηδη.

Πουλακι που δεν εχουμε αναπτυξει τέτοια σχεση εμπιστοσύνης μαζι του ωστε να το χειριζομαστε με ασφαλεια εκτος κλουβιου, απλα δεν το βγαζουμε απο αυτο.
Βιαζεσαι πολυ και θα εχεις τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα.
 
Back
Top