Ασθένειες Το ringneck μου βγάζει τη τροφή

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης KIKO1982
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Τρίκαλα
Καλησπέρα, έχω ένα ringneck 2,5 ετών έχει από το καλοκαίρι που μου βγάζει την τροφή αλλά η διάθεση του δεν έχει αλλάξει είναι το ίδιο δραστήριος, ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος πού είχε παπαγάλο και μου είπαν ότι μπορεί να είναι σε αναπαραγωγική ηλικία και την βγάζει για προσελκύσει κάποιο θηλυκό. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν ξέρει γιατί εδώ στα Τρίκαλα που μένω δεν υπάρχει πτηνιατρος.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα. Προφανώς δεν εννοείς ότι κάνει εμετό. Από ότι γράφεις, το πουλάκι προσπαθεί να (σε) ταισει. Είναι μόνο του; Κ αν ναι, μήπως του έχεις καθρέφτη; Έχει μπει σε αναπαραγωγική διαδικασία (αλλά αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι από το καλοκαίρι;)

Καλημέρα. Προφανώς δεν εννοείς ότι κάνει εμετό. Από ότι γράφεις, το πουλάκι προσπαθεί να (σε) ταισει. Είναι μόνο του; Κ αν ναι, μήπως του έχεις καθρέφτη; Έχει μπει σε αναπαραγωγική διαδικασία (αλλά αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι από το καλοκαίρι;)
Ας το δούμε και διαφορετικά γιατί τελικά το "από το καλοκαίρι" μπορεί να έχει ερμηνεία: το συνεχόμενο ή τη διακοπή για ένα διάστημα και ξεκίνημα αργότερα πάλι.
Λοιπόν @KIKO1982 , το πουλάκι πότε έκανε την τελευταία του πτερόρροια; Στο διάστημα αυτό, έβγαζε / αναμασούσε τροφή;
Νομίζω κι εγώ ότι προσπαθεί να ταΐσει κάποιον.

Δεν είναι εμετός είναι σαν αναμασωμενη τροφή, όταν το κάνει είτε προσπαθεί να την ακουμπήσει στη άκρη της ταιστρας η μπορεί να καθετε στο ξύλο του κλουβιου και να την βγάζει εκεί, φτερά τώρα άρχισε να βγάζει συνήθως τέτοια εποχή. Αλλά του έχω ένα παιχνίδι με καμπανάκι που βλέπω ότι ασχολείται πολύ μαζί του μήπως καθρεφτίζεται ελαφρός για αυτό δεν το σταματάει;

Σε ρωτάω για την τελευταία του πτερόρροια ώστε να μου πεις πότε ήταν και αν σε εκείνη την περίοδο εξακολουθούσε να αναμασά την τροφή του. Οπότε πότε ήταν; Ήταν πριν το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ίσως; Δεν έκανε καθόλου έκτοτε και είναι τώρα η πρώτη του;

Σε ρωτάω για την τελευταία του πτερόρροια ώστε να μου πεις πότε ήταν και αν σε εκείνη την περίοδο εξακολουθούσε να αναμασά την τροφή του. Οπότε πότε ήταν; Ήταν πριν το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ίσως; Δεν έκανε καθόλου έκτοτε και είναι τώρα η πρώτη του;
Από ότι θυμάμαι ήταν πέρσι κάπου στον Απρίλιο Μάιο η τελευταία

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν είναι εμετός είναι σαν αναμασωμενη τροφή, όταν το κάνει είτε προσπαθεί να την ακουμπήσει στη άκρη της ταιστρας η μπορεί να καθετε στο ξύλο του κλουβιου και να την βγάζει εκεί, φτερά τώρα άρχισε να βγάζει συνήθως τέτοια εποχή. Αλλά του έχω ένα παιχνίδι με καμπανάκι που βλέπω ότι ασχολείται πολύ μαζί του μήπως καθρεφτίζεται ελαφρός για αυτό δεν το σταματάει;
Αν καθρεφτίζεται παίζει έναν ρόλο σε όλο αυτό.. οι παπαγάλοι όταν βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη νομίζουν ότι είναι άλλο πουλί, και ειδικότερα αν έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν αναπαραγωγική συμπεριφορά η κατάσταση επιδεινώνεται. Έτσι βγάζουν τροφή προκειμένου να "ταισουν". Εκτός φυσικά αν το κάνει για σένα.

Καλημέρα.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν το πουλάκι είναι ήμερο και το χαϊδεύεις, και πιο είναι το καθημερινό του πρόγραμμα στον ύπνο.
Πόσες ώρες περίπου κοιμάται .
έχω ένα παιχνίδι με καμπανάκι που βλέπω ότι ασχολείται πολύ μαζί του
Πολλοί παπαγάλοι που ζούνε μόνοι τους ερωτοτροπούν με τα παιχνίδια τους και προσπαθούν να τα ταΐσουν.
Καλό θα ήταν να κάνεις αλλαγές στην διαρρύθμιση του κλουβιού και να βάλεις καινούργια παιχνίδια.

Back