Ασθένειες Το ringneck μου κάνει καφέ κουτσουλιές και έχουν σκουλήκια

Πόλη
Ηράκλειο
SOS καφέ κουτσουλιές και σκουλικακια. Μου φαίνονται σαν προνύμφες μύγας ίσως. Υπάρχει περίπτωση ένα πουλί να έχει σκουλικια στις κουτσουλιές? Έχω τρομάξει. Έχω προσθέσει μόνο κάτι νέα πελλετ στη διατροφή. Φαίνεται να χει όρεξη, είναι δραστήρια . Τι να κανω ? Να στείλω στην κτηνίατρο? Να ανησυχώ?
Δεν φαίνονται στη φώτο. Είναι πάνω από 5 ,μικρά, λεπτά και μπεζ1000001634.webp

Δες αυτό

Το πιο διαδεδομένο φαρμακο είναι το Teniazine Solution της Tafarm, το οποίο δίνεται μια δόση κ για μία μόνο ημέρα. Είσαι σίγουρη ότι έχει σκουλήκια; Επικοινώνησε με τον πτηνιατρο κ ενημέρωσε τον.

Το διάβασα. Αν ειναι οπως δειχνει στη φωτο δεν έμοιαζαν έτσι τα σκουλικακια . Ήταν οριακά 1εκ . Δεν το καθυστερησα αλλο ,Μίλησα με την κτηνίατρο μου είπε να περάσω να μου δώσει ένα φάρμακο. Τώρα ποιο δεν ξέρω, θα μιλήσουμε αύριο να μου εξηγήσει και τι είναι, τι φταίει και το έπαθε. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Ελπίζω να μην είναι σοβαρό και να το περάσει άμεσα

@mouloudaki ξανά είδες σκουλήκια; Τι σου είπε ο γιατρός;
Καλησπέρα ! Σήμερα οι κουτσουλιες μού φαίνονται φυσιολογικές και όχι δεν είδα σκουλήκια. Η πτηνιατρος μου είπε ότι την παραξενεύει πως ένα πτηνό εφόσον βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο να εχει σκουληκακια. Μου είπε πως το χρώμα τον κουτσουλιων μάλλον είναι από την καινούργια τροφη και καταλήξαμε και οι δύο στο ότι μάλλον όντως ήταν προνύμφες από κάποιο έντομο. Γιατί τώρα τελευταία έβλεπα κάτι μικρά σπαστικά μυγάκια να κυκλοφορούν στο δωμάτιό και να κάθονται στις κουτσουλιές. Φάρμακο μου έδωσε το tabernil vermicida internal antiparasitic , το οποίο και αυτό το δίνουμε μόνο μια ημέρα. Οπότε θα της το δώσω προληπτικά να είμαι εντελώς σίγουρη. Ευτυχώς ξεφορτωθηκα αυτά τα σιχαματα χαχαχα

Ακριβώς κάτω από το δικό σου θέμα προτείνετε σαν similar threads κάτι όντως πολύ κοντά..σε χρώμα..και pellet.
Ποια pellet προσέθεσες? Να δούμε την σύσταση. Από τροφές παράγονται και αυτά.
Όταν προσθέτεις κάτι και βλέπεις αλλοίωση στις κουτσουλιές συσχετίζεται εύκολα και εύκολα τεσταρεις με το να αποσύρεις εντελώς αυτό που προσέθεσες για δύο τρεις μέρες. Κάτι που θα δεις και στο παλιότερο θέμα προτάθηκε από την αρχή και εν τέλει όταν αποφάσισε ο φροντιστής να το υλοποιήσει κατάλαβε ότι τσάμπα αγχώθηκε
Δεν χρειάζεται για τα πάντα άγχος
Και εδώ που τα λέμε ..όταν τα ringneck στην φύση ελεύθερα τρώνε αυτά που τρώνε βλέπει κανείς τις κουτσουλιές τους να δει το αποτέλεσμα ..? Χλωμό.
Λογικά όσο πιο υδαρη τροφή τρώνε το ίδιο υδαρα θα κάνουν. Αν φάνε πατζαροφυλλα πχ η κόκκινες πιπεριές η Φλωρίνης ..θα "βάψει"
Μήλα σταφύλια αχλάδια...το ίδιο σκεπτικο. Τι θα κάνει? Σφιχτές κουτσουλιές? Δύσκολο.

Το ότι έχουν συγκέντρωθει οι κουτσουλιές που φαίνεται στην φωτό δείχνει κάποια στατικότητα αλλά υπάρχει κάποιο υπόστρωμα που να κάνει δουλεια? Στην μισή φωτό φαίνεται σκέτο πλαστικό από το συρτάρι και στην άλλη γωνία της φωτό κάποιο υπόστρωμα. Πόσες ώρες χρειάστηκε για να σχηματιστεί αυτό?

Thread 'Καφέ κουτσουλιές στο αρσενικό μου μπάτζι' https://community.petbirds.gr/threads/Καφέ-κουτσουλιές-στο-αρσενικό-μου-μπάτζι.42921/

Ναι ναι έχω τη τάση να αγχώνομαι εύκολα με τα ζωάκια με το παραμικρό.. τα νέα πελλετ είναι Evia Parrots Natural Herbal Formula Pellets βοτάνων . Αυτό με το υπόστρωμα δε το κατάλαβα, εξήγησε το μου λίγο. Εκεί που είναι οι κουτσουλιες μαζεμένες είναι το σημείο που κάθεται περισσότερο μέσα στη μέρα. 2 μέρες σίγουρα ήταν τόσες πολλές αλλά δεν τις παρατήρησα μέχρι χθες . Σε όλο το πλαστικό υπάρχει υπόστρωμα

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
οταν ειδα την φωτο το ματι μου πηγε προς εκει που δειχνει το μπλε βελος και δεν προσεξα εκει που δειχνει το κιτρινο βελος.Αρα ειχα την αισθηση οτι ηταν το πλαστικο χωρις καν υποστρωμα απο κατω. Λαθος μου.
Τωρα βεβαια το υποστρωμα αυτο δεν ξερω κατα ποσο μπορει να χωνεψει/αφομοιωσει/εξουδετερωσει ..τον συγκεκριμενο ογκο κουτσουλιων σημειακα. ποιο υποστρωμα χρησιμοποιεις?

Συνημμένα

• 1000001634.webp
    1000001634.webp
    200,9 KB · Προβολές: 14
@φιλομαθης Καλά προφανώς, δεν νομίζω ότι υπάρχει υπόστρωμα που να μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι θέμα λογικής. Όταν υπάρχουν τόσες "στρώσεις" το ενα αναιρεί τις "ιδιότητες" του άλλου ανεξαρτήτως του πάχους του υποστρώματος και το ύψος. Να σημειώσω ότι η γιασμιν δεν πάει ΠΟΤΕ κάτω στο κλουβί να φάει ο,τι πέταξε κάτω ή να ψάξει για τροφή, γενικά δεν έχει καμία απολύτως επαφή με το υπόστρωμα

Συνημμένα

• Screenshot_20241126_224431_Chrome.webp
    Screenshot_20241126_224431_Chrome.webp
    135,8 KB · Προβολές: 3

αμμοι με οστρακα (που και καλα θα τσιμπολογησει εν δυναμει ενα πουλι) δεν ειναι και τοσο αποδοτικοι.
αλλα υποστρωματα αποδιδουν καλυτερα λογω υλικου.
Αλλα σιγουρα αλλο ειναι να εχεις στρωμα 3 χιλιοστων κατω και αλλο 1 η δυο εκατοστων . και το υλικο εχει σημασια και η ποσοτητα.
τυχαινει να εχω αρκετα καναρινια και εχω σχετικη εμπειρια απο οσμες υποστρωματα κλπ :-)

Αν βλέπεις ότι υπάρχει τάση να δημιουργούνται λοφισκοι μπορείς με ένα σακουλάκι φαρασακι του νεροχύτη που θα έχεις για το κλουβί να απομακρύνεις τα συσσωρευμένα πριν πάρουν όγκο και υψος
Μπορεί να μην κατεβαίνει κάτω αλλά γιατί να έχεις μικροβιακό φορτίο στο χώρο?

σακουλάκι φαρασακι
*σκουπακι

Εγώ δεν έχω κάποιο παράπονο από το συγκεκριμένο υπόστρωμα, όντως απορροφάει τις οσμες κι αφού δεν έχει επαφή ούτε με τη σχάρα η γιασμιν δεν έχω θέμα. Γενικά ναι το καθαριζω όπως λες με το φαρασακι και μετα συμπληρώνω την αμμο ,απλώς αυτή τη βδομάδα δεν πρόλαβα καθόλου οπότε έγινε ένας λόφος ολόκληρος σαν κοπρανα σκύλου 😵‍💫

Σχετικά θέματα

Back