Ασθένειες Το ringneck μου ξύνεται και βγάζει φτερά με το ράμφος του

panosss88

PB New Member
Εγγραφή
1 Σεπ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Ηλιούπουλη
Γειά σας παιδιά έχω πάρει ένα πανέμορφο ringneck 3 ετών ήμερο τον έχω 1 μήνα και τώρα τελευταία βλέπω κάτι που με ανυσηχεί, ξύνεται με το ράμφος του και βγάζει πούπουλα και φτερά και αεκτός απο αυτό καμία φορά λιγάκι τρέμει... Τι είναι αυτό να πάω σε κάποιο πτηνίατρο; Πάντως ο Πάνος (ringneck) δεν φαίνεται να έχει έλειψη σε πούπουλα. Ακούω γνώμες ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
τα πουπουλα κ τα φτερα τα βγαζει μονος του; Τα τραβαει δηλ. με το ραμφος του;
 
Πανο το πουλάκι απο που το πηρες; Πες μας λιγα πραγματα για την ιστορια του.. Μια φωτογραφια κατι.. Ε λιγα λογια να καταλαβουκμε αν ειναι κάτι παθολογικο ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ!
 
τον πάνο τον είχε ένας παππούς τον οποιο τον μεγάλωσε από μωρό και λόγω υγείας έπρεπε να τρέχει στα νοσοκομεία και δεν είχε ελεύθερο χρόνο. τον πήγε σε pet shop και μου εξήγησε την ιστορία του πάνου ο καταστηματάρχης. τον έχω βγάλει μια φορα έξω από το κλουβί του και ήταν λίγο φοβισμένος στα ύψη. Πάντως βάζω το χέρι μου μέσα από το κλουβί τον ταΐζω, τον χαϊδεύω και με δυσκολία αν κρατάω κάποιο φρουτάκι στο χέρι ανεβαίνει να το πάρει... Και όλα αυτά μέσα σε ένα μηνα. Δεν είναι καθόλου επιθετικός και συνεχεια μα συνεχεια τρώει.σχετικά με το ξύσιμο που κάνει αν τρώει η του μιλάω δεν ξύνεται. Και κάτι ακόμα, τον πάνω δεν τον έχω κάνει μπάνιο από την ημερα που τον πήρα (1 μηνα) και δε του έχω βάλει κάποιο ειδικό spray. Πάντως φαίνεται πεντακάθαρος. Ευχαριστώ!
 
Αυτο ειναι, αυτο σκεφτομουν (φοβομουν) οτι μπορει να συμβαινει.. Ο παπαγαλος ειχε δεθει με τον ιδιοκτητη του και αυτος λογω υγειας τον παρατησε σε κάποιο πετ σοπ.. Αρχησε να του λειπει κι ετσι αρχησαν τα ψυχολογικα... Οποτε μαλλον το μαδημα-με καθε επιφυλαξη-νομιζω ειναι ψυχολογικο.. Θελει τωρα να του αφιερώνεις πολυ χρόνο.. Καλή διατροφή.. Μπανάκι.. Και γενικοτερα να ασχολεισαι μαζι του... Οχι σε υπερβολικο βαθμο.. Απλα να ασχολεισαι, να τον εχεις σε δωματιο που εισαι κι εσυ και πολλα παιχνιδια. Γραψε αν μπορεις με ελλληνικους χαρακτηρες και ανεβασε μας φωτογραφιες!
 
Δεν νομιζω να ειναι αυτο γιατι οταν με βλεπει κανει τρελες χαρες και σχεδον χορευει οποτε με βλεπει. Κατι που πιστευω κατα 80% οτι φταιει ειναι που καθε βραδυ τον σκεπαζα με ενα πανι για να κοιμαται μεχρι το πρωι να μη με ξυπναει με τις διαφορες φωνες του. Εχθες το βραδυ δεν τον σκεπασα καθολου και σημερα παρατηρησα πως δεν ξυνοταν. (πως να τον κανω μπανιο;)(πως μπορω να ανεβασω φωτο;)
 
για φωτο κοιτα εδω petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
ανεβασε μια φωτο για να δουμε τι ειναι.. Εχεισ ξανα ακουσει για το μαδημα τον παπγάλων; Πως γινονται αν τους παραμελησει ο ιδιοκτητης τους;
 
http://img22.imageshack.us/i/cimg2711oh.jpg/
http://img2.imageshack.us/i/cimg2710.jpg/
http://img41.imageshack.us/i/cimg2704k.jpg/
αυτος ειναι ο πανος μου...
 
Πολυ ομορφος ο Πανος σου!
Και εμενα ο Γιουτζι λατρευε να ανεβαινει στο πινακακι με τις φωτογραφιες, μονο που αυτος δεν αφηνε φωτογραφια για φωτογραφια...
 
Back
Top