Ασθένειες Τρέμουλο σε μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AngieN
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AngieN

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2021
Μηνύματα
46
Πόλη
Κορυδαλλός
Καλημέρα σας! Εχθές πήρα ένα ήμερο μπάτζι.. Όταν πήγα στο χώρο μου ,καθίσαμε αρκετή ώρα μαζί (για να γνωριστούμε)...ανέβαινε πάνω μου ,της μιλούσα κλπ κλπ...και μετά την έφερα σπίτι... Την έβαλα στο κλουβάκι της και την άφησα να ηρεμήσει...στην αρχή εκατσε σε κλαδάκι ,μετα εκανε λιγη κουνια και μετα απο λίγο προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα και να έρθει σε μένα...πηγα κοντα της ,της μιλησα αρκετη ωρα και μετα την σκεπασα για υπνο...
Σήμερα το πρωί από την ώρα που έχει ξυπνήσει κάνει ενα τρέμουλο(που μου φαίνεται περίεργο)..και έχει γυρισει το σωμα της στην αντιθετη πέυρα απο εμενα..
Επισης δεν εχει παει ουτε στο νερακι της ,ουτε στο φαγητο...εχθες την πηρα χορτατη ...δεν ξερω αν παιζει ρολο..
σορρυ για το σεντονι ,αλλα εχω αγχωθει λιγο..
βαζω ενα μικρο βιντεακι με το τρεμουλο..
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

View attachment video-1634105668.mp4
 
  • Like
Αντιδράσεις: olgi
@AngieN
Καλημέρα.
Μέσα σε μια ημέρα δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα για το άν άρρωστο ή όχι.
Το τρέμουλο που όντως υπάρχει, μπορεί να οφείλεται σε ασθένεια, μπορεί όμως να έχει να κάνει και με την αλλαγή του περιβάλλοντος του και να γίνεται από στρες.
Βάλε το κλουβί σε μια ήσυχη γωνία του σπιτιού σου, και άφησε το να προσαρμοστεί στον καινούργιο του χώρο.
Από pet shop το πήρες;
 
@Vada
Δεν το πηρα απο πετ σοπ...απο γνωστο μου που ασχολειται χρονια...μαλλον ειναι απο την αλλαγη περιβαλλοντος ,γιατι αρρωστο λιγο δυσκολο...τα προσεχει πολυ ο ανθρωπος που το πηρα...το εχω βαλει σε μια θεση και δεν περναω απο διπλα του κλπ.του μιλαω που και που,αλλα δεν θελω να το αναστατωνω...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@HxC δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του ..εχθές δεν το έκανε...ούτε όταν ήμουν εκεί ούτε το βράδυ που ήρθαμε σπίτι ...μάλλον είναι άγχος λόγω αλλαγής περιβάλλοντος, γτ όσο περνάει η ώρα παρατηρώ ότι είναι καλύτερα...κατέβηκε για φαγητό και κινείται μέσα στο κλουβί...
 
Σαφώς πρέπει αν επικοινωνήσετε με τον άνθρωπο από τον οποίο το πήρατε, όπως λέει και ο Δημητρης, @HxC. Χωρίς να θέλω να κατηγορώ κόσμο στον αέρα, η ουρά του μπάτζι δεν δειχνει υγιής. Λίγο ξέφτισμα στις άκρες των φτερών δικαιολογείται από τις κινήσεις του πτηνού, ειδικά αν είναι κλιπαρισμένο, όπως φαίνεται να είναι ο/η (όνομα?), αλλά το συγκεκριμένο δεν μοιάζει πολύ προσεγμένο. Ή σερνόταν κατω όλη την ώρα, ή η διατροφή του δεν ήταν σωστή και δεν μπορεί να χτίσει καλά φτερά. Στο βίντεο δεν φαίνεται το ράμφος. Σας μοιάζει ψαθυρό?
 
@HxC @Nausicaa
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σας... Είναι κοριτσάκι 6 μηνών περίπου και την ονομασία Λιλη
Μίλησα με τον κύριο που το πήρα και μου είπε ότι από την αλλαγή περιβάλλοντος,ότι είναι μόνη της (ενώ είχε παρέα εκεί καμιά 10αρια παπαγαλάκια) και ότι την έβαλα στο κλουβί ,ενώ εκείνος την είχε συνέχεια έξω...
Η ουρά της είναι έτσι γτ προσπαθεί να πετάξει και πέφτει συνέχεια και σε συνδυασμό με το ότι την πείραζαν τα άλλα παπαγαλάκια εκεί που ήταν..
Μου είπε να την αφήσω λίγο να ηρεμήσει και να μην πηγαίνω πολύ κοντά της ..
Εδώ και καμιά ώρα της άνοιξα το π;νω μέρος του κλουβιου (καμπριολέ) και την βλέπω πιο ευχάριστη...κάθεται πιο ψηλά και μου "μιλάει"..κράζει ,της απαντάω..
Αυταα..θα την παρακολούθησω και θα δω...
 
γιατι αρρωστο λιγο δυσκολο...τα προσεχει πολυ ο ανθρωπος που το πηρα...
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχει εικονα ενος προσεγμενου πτηνου,το αντιθετο μαλιστα.
Η ασθενεια ποτε δεν αποκλειεται ως ενδεχομενο γιατι δεν εξαρταται μονο απο τις συνθηκες διαβιωσης.
 
Την πήγα σήμερα πρωί πρωί στην πτηνιατρο...Την εξέτασε και μου είπε ότι είναι υγιέστατη και βρώμικη (όπου πέφτει κολλάει βρωμιά και δεν έχει καθαριστεί)..επίσης μου είπε ότι είναι συνδυασμός αλλαγής περιβάλλοντος με μοναξιά...μου είπε να την πάω λίγο στο περιβάλλον που την πήρα,να δούμε πως θα συμπεριληφθεί και να της πάρω παρέα...
 
τα προσεχει πολυ ο ανθρωπος που το πηρα.

Την πήγα σήμερα πρωί πρωί στην πτηνιατρο...Την εξέτασε και μου είπε ότι είναι υγιέστατη και βρώμικη (όπου πέφτει κολλάει βρωμιά και δεν έχει καθαριστεί).
Μάλλον ο γνωστός που σας το έδωσε κάτι δεν κάνει σωστά με την φροντίδα των πτηνών του.
Το πουλάκι θέλει μπάνιο, αλήθεια ο
γιατρός δεν σας το είπε;
Σε ποιό γιατρό το πήγατε;
Τί είδους εξετάσεις έκανε;
Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πάτε ξανά από εκεί που το πήρατε.
 
@Vada
Η γιατρός μου είπε για την ουρά της... γιατί την ρώτησα αν έχει κάτι ή είναι βρώμικη και μου είπε ότι θέλει μπάνιο...
Στον Πειραιά την πήγα (δεν ξέρω αν κάνει να πω) ...
Δεν της έκανε εξετάσεις..την είδε εκεί...αυτό που μου έκανε εντύπωση ότι ήταν φουλ ενεργητική μόλις βγήκε από το κλουβί της και εδώ είναι σα μαραμένο μύδι...
Δεν θα την ξαναπάω πίσω ...προσπαθώ να της κάνω παρέα και να την κάνω να νιώσει καλύτερα...το θετικό ότι από την ώρα που γυρίσαμε θέλει να είναι σε μένα...κάθεται ..
 
@Nausicaa καλησπέραα!έχει κάποια θεματάκια ακομά αλλά είναι πάραα πολύ καλύτερα...ακόμα με φοβάται (και γενικά όλους τους ανθρώπους),η πτηνιάτρος μου είπε ότι απόλυτα φυσιολογικό με όσα της έχουν κάνει...τρώει κανονικά ,κάθεται στο πάρκο της και την έχω ελεύθερη όλη μέρα ,όπου εδώ και 1 εβδομάδα έχει ξεκινήσει να πετάει στο χώρο...από την επόμενη βδομάδα θα της ξεκινήσω και λαχανικά- φρούτα.. :) :)
Επίσης κοιτάζω να της πάρω μια παρέα για να μην νιώθει μόνη της ...
 
Τέλεια! Εννοείται, πρακτικά αδύνατον μέσα σε μήνα να είναι πλήρως εγκλιματισμένο ένα πουλάκι. Α πρέπει να της αρέσει. Μιας και μαθαίνει να πετά και να αυξάνει τις δυνάμεις της, λίγη αυγοτροφή θα βοηθούσε να χτίσει μυς για φτερούγισμα. Όταν η Αυγή συνειδητοποίησε ότι βγάζει φτερά (ήταν κλιπαρισμένη όταν την πήρα), άρχισε να φτερουγίζει με μανία γραπωμένη από ένα κλαδί μέχρι να μπορέσει να πετάξει κανονικά, ήταν πολύ συγκινητικό να την βλέπει κανείς!

Μπορείτε να περιμένετε λίγο ακόμα, να συνηθίσει εκείνη κυρίως, μιας και είναι ντροπαλή και μαζεμένη ακόμα, και μετά φερνετε και μια παρέα για όταν δεν είστε σπίτι. Μην ξεχάσετε την καραντίνα μόνο.

Να την χαίρεστε την Λίλη, να σας ζήσει!
 
Αν θα πάρεις παρέα, φρόντισε να κρατήσεις καραντίνα.
Είναι πολύ όμορφο το πουλάκι (και ο τρόπος που "μιλάς" για αυτήν). Πιστεύω ότι θα αναπτύξετε εξαιρετική σχέση.
 
@AngieN χωρίς εξετάσεις βγάζει πόρισμα ότι είναι υγιής? αυτοί λέγονται γιατροί? πληρώνονται κιόλας?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Back
Top