Ασθένειες Τρέχει αίμα στο ράμφος του καναρινιού μου

Anastasia 3

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2021
Μηνύματα
111
Πόλη
Αθήνα
Τρέχει αίμα στο Ράμφος του.. του το έπλυνα με νερό κ βαμβάκι. Είναι ανησυχητικό;
 

Συνημμένα

  • 101F9C51-2BFE-499A-8E7F-75D87CFEB10D.webp
    101F9C51-2BFE-499A-8E7F-75D87CFEB10D.webp
    20,8 KB · Προβολές: 29
Αναστασία πώς πιστεύεις ότι έγινε η πληγή; Είχες παρατηρήσει τις προηγούμενες ημέρες κάποιον ερεθισμό στο συγκεκριμένο σημείο; Έχεις επικίνδυνα σημεία στο κλουβί του ή άλλα πουλιά μαζί του; Προστασία από κουνούπια υπάρχει;
 
Τον είδα που έξυνε το ραμφος του στα κάγκελα. Είναι με τα αδερφάκια του. Ενός μηνών και αλλά δυο μικρά μαζί του. Είναι πολύ αγαπημένα. Τώρα δεν τρέχει αίμα ευτυχώς.
[automerge]1657652466[/automerge]
FB1C6A5B-7F49-4CB8-BADA-0188435987E3.webp
 
Προστασία από κουνούπια υπάρχει;
Καλημέρα. Στο παραπάνω ερώτημα δεν απάντησες. Σε ρώτησα διότι ενίοτε τα κουνούπια μεταφέρουν τον Ιό της Ευλογιάς και ο ερεθισμός (σαν σπυρί γίνεται συνήθως στην πορεία) εμφανίζεται στα κεράτινα σημεία του σώματος.
Τον είδα που έξυνε το ραμφος του στα κάγκελα.
Αυτό ίσως θα μπορούσε να είναι και η αιτία, αλλά μπορεί εξίσου πιθανά να είναι και το αποτέλεσμα ενός ερεθισμού.

Γενικά θα σου έλεγα να παρατηρείς συχνά τη συμπεριφορά του, αν μπορείς να ελέγξεις τα κάγκελα και τις πατήθρες με το χέρι σου για ανώμαλα σημεία που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν και να απομονώσεις το πουλί από τα άλλα σε διαφορετικό κλουβί αφενός για τον φόβο των Ιουδαίων, αφετέρου ώστε να βλέπεις στην ταΐστρα του και κάτω από αυτήν αν ανοίγει σπόρια και γενικότερα αν τρέφεται σωστά.
 
Καλά έκανες και το χώρισες. Μην είναι τίποτα και εξαπλωθεί. Θα συμφωνήσω επίσης με τον @ianos Που είπε την πιο πιθανή εξήγηση. Αν είχε σπυρί μπορεί να το πείραξε και να μάτωσε. Να το προσεχεις τον ιό της ειλογιας. Περαστικά του.
 
Το είδα δεν έχει τίποτα πλέον ευτυχώς. Θα είχε γρατσουνίσει το ραμφος του στα κάγκελα του κλουβιού του. Τώρα κάνει τσουρ τσουρ. Προσπαθεί να κελαηδισει αλλά είναι μωρό ακόμη ☺️❤️
 
@Anastasia 3 , πέρασες με τα δάκτυλά σου όλα τα κάγκελα του κλουβιού, από την εσωτερική πλευρά και ανάμεσά τους; Μπορεί να υπάρχει μια ακίδα μετάλλου και να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.
Το είδα δεν έχει τίποτα πλέον ευτυχώς
Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά.
 
Back
Top