Αναπαραγωγή Τρίτη και φαρμακερή στην αναπαραγωγή

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Πριν 2 μηνες εκανα την πρωτη μου αποπειρα για να ζευγαρωσουν τα καναρινια μου. Ολα πηγαν καλα. Ομως οταν ηρθε η ωρα της γεννας,το πρωτο αυγο ανοιξε και δεν καταφερε το μικρο να βγει. Τα αλλα 2 δεν ανοιξαν καθολου αλλα ειχαν μεσα πουλια και το τεταρτο δεν ειχε τιποτα. Υποθετω οτι επαιξε ρολο η θερμοκρασια γιατι ειχε μια κρυο μια ζεστη και δεν τα εβαζα μεσα γιατι δεν κανει να τα μεταφερουμε οταν κλωθει η καναρα. Στην δευτερη προσπαθεια τα εβαζα μεσα τα βραδια και τελικα επιτελους ειδα το πρωτο μου μικρο. Ομως η καναρα (μαλλον)το χτυπησε και πεθανε την επομενη μερα. Το δευτερο δεν ειχε τιποτα και το τριτο δεν ανοιξε ποτε. Ο αρσενικος για 2-3 ημερες εβγαζε εναν ηχο σαν μοιρολο΄ι΄. Μετα απο 5 ημερες η καναρα αρχισε να καθεται στην φωλια. Ελπιζω η τριτη να ειναι φαρμακερη.
 
Φιλε Ανδρεα σε μερικα πραγματα οσο λιγοτερο παρεμβενεις τοσο το καλυτερο. Οι αποτυχιες ηταν, ειναι και θα συνεχισουν να ειναι μεσα στο παιχνιδι ομως μην ταλαιπωρεις τα πουλια με αυτο το συνεχες μεσα-εξω. Σταθερο σημειο, καταληλη προετοιμασια, παρακολουθηση των συνθηκων ( θερμοκρασια - υγρασια) για να ξερεις τι να περιμενεις ( παρεμβαση σε αυτα γινετε μονο σε εσωτερικο χωρο ) και πολυ υπομονη γιατι και οι απανωτες γεννες απαιτουν ενα μεσοδιαστημα εστω λιγων ημερων για να ''μπει'' με ορεξη το πουλι ξανα στην ιδια σκληρη δοκιμασια. Μην επιχειρεις να βαλεις την ανθρωπινη λογικη στα ζωα, δεν αποδιδει, δοκιμασμενα. Ειναι προτιμοτερο ( κατ'εμε ) να εχεις δυο αποτυχημενες γεννες και να αναρωτηθεις τι εφταιξε ωστε να εισαι πιο εμπειρος & προετοιμασμενος του χρονου, παρα να ''ξεζουμισεις'' τα πουλια για ενα ανθρωπινο ( και πιστεψε με κατανοητο ) πεισμα. Δεν σε κακιζω προς Θεου μην το παρεις ετσι, στο φιναλε εσυ εισαι εκει, εσυ κρινεις, εσυ αποφασιζεις.
 
Φιλε μου γεια σου. Δεν ηθελα να τα ταλαιπωρησω. Το μεσα-εξω εγινε γιατι την πρωτη φορα πρεπει να τα επηρεασε το κρυο. (Δεν επρεπε να τα αφησω μαζι μετα τις ατυχιες; Επρεπε να τα χωρισω;)
 
Φιλε μου γεια σου. Δεν ηθελα να τα ταλαιπωρησω. Το μεσα-εξω εγινε γιατι την πρωτη φορα πρεπει να τα επηρεασε το κρυο. (Δεν επρεπε να τα αφησω μαζι μετα τις ατυχιες; Επρεπε να τα χωρισω;)
Δεν τα χωριζεις, κπλα λιγο βελτιωνεις την διατροφη ( που διακοπτεται οταν κλωσσανε ) για 7-10 μερες, μαζι με πολυβιταμινη και φυσικα στο μεσοδιαστημα να μην εχουν στη διαθεση τους φωλια & υλικα.
 
Δεν ηξερα οτι πρεπει να βγαλω τα υλικα. Ενας γνωστος μου που με εχει χρονια καναρινια και μου εδωσε το πρωτο μου καναρινι ελεγε οτι δεν πειραζει.Αλλα γι"αυτο ειμαι εδω για να μαθαινω. Ευχαριστω :)
 
Back
Top