Ασθένειες Τραυματισμένη καρδερίνα από καρακάξα

Axilleas17

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Λάρισα
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα! Ονομάζομαι Αχιλλέας και είμαι από την Λάρισα. Έγινε μέλος στην ομάδα σας με σκοπό να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για τα πουλάκια μου. Πρόσφατα απέκτησα δύο πουλάκια,μια καρδερίνα και ένα καναρίνι τα οποία και τα δυο δυστυχώς έχουν κάποιο θέμα! Συγκεκριμένα η καρδερίνα από ότι μου είπε ο κύριος της είχε επιτεθεί καρακάξα και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που την πήρα,είναι ένα εξαιρετικό πουλάκι και ήταν κρίμα να μην το προσπαθήσω . Την έχω 6 ημέρες στην κατοχή μου και από την πρώτη ημέρα είναι πάρα πολύ ευδιάθετη ,τρώει και πίνει κανονικά από μόνη της και τις τελευταίες δυο ημέρες έχει αρχίσει να κελαιδαει κιόλας! Από ότι έχω παρατηρήσει δεν έχει κάποια πληγεί από την επίθεση ,μάλλον την χτύπησε μόνο στην φτερούγα της και για αυτό δυσκολεύεται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις ( την έχω περιορίσει σε ένα μικρό κλουβακι μέσα στο σπίτι για να είναι ζεστη ). Το θέμα μου τώρα είναι πως σήμερα καθώς ξημέρωσε το πουλάκι είναι ελάχιστα φουσκωμένο ,εξακολουθεί να είναι ευδιάθετο απλά φοβάμαι μην φουσκώσει και άλλο και πάθει κάτι χειρότερο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι που μπορώ να κάνω πέρα από το να την πάω σε κτηνίατρο? Γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένω μέχρι την Δευτέρα για να μπορέσω να την πάω! Παρόλα αυτά θα σας κρατάω ενήμερους , σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και σχετικά με το άλλο πουλάκι θα αναρτήσω ξεχωριστό ποστ!
Καλή σας ημέρα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι όχι δεν ήταν από πετ σοπ ! Ένας ηλικιωμένος κυριουλης μου την χάρισε στον χώρο εργασίας μου! Την είχε από μωρό και την τάιζε στο χέρι από ότι μου είπε για αυτό και είναι τόσο ξεθαρεμενη και ήρεμη με τους ανθρώπους!
[automerge]1612003169[/automerge]
Παραπάνω πληροφορίες δεν γνωρίζω! Μόνο ότι ήταν σε κλουβακι μαζί με άλλες δύο καρδερίνες και τους επιτέθηκε η καρακάξα με αποτέλεσμα να χτυπηθεί μόνο αυτήν !
 
Ένας ηλικιωμένος κυριουλης μου την χάρισε στον χώρο εργασίας μου! Την είχε από μωρό και την τάιζε στο χέρι
Ο συνδυασμός αυτός "δείχνει" σχεδόν πάντα ότι το πουλάκι έχει κλαπεί από τη φωλιά του στη φύση όταν ήταν νεοσσός. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις των (πραγματικών) εκτροφών που για λόγους ανωτέρας βίας καλείται να αναλάβει ο εκτροφέας την ανατροφή του νεοσσού για να τον σώσει. Καλό είναι να το έχεις υπόψη σου και αν σου αρέσουν οι καρδερίνες, να ασχοληθείς με πουλιά εκτροφής και να προσπαθήσεις να τις αναπαράγεις.

Το θέμα μου τώρα είναι πως σήμερα καθώς ξημέρωσε το πουλάκι είναι ελάχιστα φουσκωμένο
Αυτό δεν είναι πολύ καλό σημάδι. Πρέπει να ενεργήσεις άμεσα και προς τη σωστή κατεύθυνση για να μη χαθεί χρόνος. Πρέπει να βρεις κάποιο γιατρό ακόμη και σήμερα ή να επικοινωνήσεις με την ΑΝΙΜΑ μήπως μπορούν να βοηθήσουν έστω και από απόσταση.
 
@Stavros Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Έχω απευθυνθεί ήδη στην άνιμα και περιμένω απάντηση τους , δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρείο που μπορεί να με εξυπηρετήσει αυτήν την στιγμή οπότε αναγκαστικά πρέπει να περιμένω μέχρι την Δευτέρα! Ελπίζω μόνο να μην χειροτερέψει.
 
Back
Top