Φροντίδα Τραυματισμενο περιστερακι - φροντιδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PER01
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PER01

PB New Member
Εγγραφή
17 Αυγ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Έβρος
Πηγαινα σπιτι με την μηχανη και χωρις να το καταλαβω βρηκα μπροστα μου στα 20 μετρα ενα χτυπημενο απο αυτοκινητο περιστερι, μικρο μαλλον σε ηλικια γιατι εχει το μισο μεγεθος απο τα ενηλικα που βλεπω π.χ. στα πευκα ή στα πεζοδρομια.

Χρειαζομαι καποιες βασικες οδηγιες για το πως θα το φροντισω και ποτε θα πρεπει να το απελευθερωσω.

Η δυσκολια ειναι οτι αυτη την στιγμη το εχω σε κλουβακι και δεν εχω απολυτως κανενα αλλο χωρο να το βαλω, προσθεστε οτι στο σπιτι εχω και 2 γατες, οποτε καταλαβαινετε ουτε λογος να αφεθει ελευθερο εντος τοιχων.

Η κατασταση του: Στην αρχη δεν μου φανηκε οτι θα την εβγαζε καθαρη, αλλα μετα απο 20 ωρες εχει ανανηψει σε ικανοποιητικο βαθμο. Εχει χασει μαλλον οριστικα το αριστερο του ματι γιατι οταν το βρηκα ειχε αιμοραγια και ηταν φουσκωμενο (σα να ειχε βγει) και με εντονο κοκκινο χρωμα. Αυτη την στιγμη το μεγεθος εχει ερθει στο κανονικο ("ξεφουσκωσε") αλλα συνεχιζει να ειναι εντονο κοκκινο το χρωμα του. Το δεξι ματι ειναι κανονικα μαυρο και εχει "διαυγεια", δηλαδη καταλαβαινω οτι κοιταζει.

Η κυρια απορια μου ειναι αν το περιστερακι θα τα καταφερει στην επιβιωση με ενα ματι! Το ευχομαι, παρακαλω συνδραμετε με τις γνωμες σας.

Οι φτερουγες του ειναι καλες, δεν νιωθω πουθενα αλλου να εχει καποιο σπασιμο. Το σωστο ειναι να το κρατησω στο κλουβακι (με φαγητο - νερο) για αρκετες μερες για να ανακτησει ολες τις δυναμεις του; Ποτε θα πρεπει να το ελευθερωσω και που; Βασικα δεν θα ηθελα με τιποτα να το <πεταξω> απο καποιο μπαλκονι η να το αφησω σε καποια πευκα εντος της πολης γιατι οσο να'΄ναι δεν θελει και πολυ να ξαναβρεθει κατω απο τις ροδες ενος αλλου αυτοκινητου. Αν το αφησω σε καποιο χωριο δεν θα ειναι καλυτερα; Με ενα ματι θα μπορεσει να συνεχισει την ζωη του, να προσανατολιστει κτλ?

Παρακαλω βοηθηστε γιατι ειμαι λιγο ασχετος με πτηνα. Ευχαριστω.
 
Επισης ξεχασα να ρωτησω τι φαγητο τρωει, το ψωμι (ψυχα) ειναι αρκετο; Και το βασικοτερο, το νερο, μηπως πρεπει να βουταω απαλα την μυτη του στο φλυτζανι με το νερο για να μαθει να πινει αυτες τις μερες αναρρωσης ή δεν χρειαζεται; Ξερει οτι πρεπει να πιει μονο του; Για σιγουρια το αναφερω, μηπως θα ηταν καλο να βουταω την μυτουλα του 2-3 φορες την μερα μεσα στο νερο.

Υ/Γ
Υπαρχει περιπτωση μεταδοσης ασθενειας στις γατες μου απο το περιστερι; Δεν εχει ακουστει στην περιοχη που μενω κατι αντιστοιχο απο πτηνα γενικοτερα. Αν το κλουβακι το εχω στο μπαλκονι τωρα καλοκαιριατικα θα κρυωσει; Ετσι κι αλλιως εχω μεσα πετσετα στην οποια εχει κουρνιασει και κοιμαται.
 
1. Καλησπέρα και μπράβο που προσπαθείς να το φροντίσεις. Για τροφή πάρε από Pet City σιτάρι και κελαηδίνη. Για νερό βάζε του στην αρχή τη μουρίτσα του μέσα μπας και πιει αλλά έχε του πάντα ένα μπολ. Δες αν θα μπορεί να φάει τους σπόρους μόνο του. Καλό θα ήταν να το έχεις μακριά από τις γάτες αν και δεν έχω ακούσει κανένα περιστατικό (παλιά είχα γάτα στο σπίτι μαζί με περιστέρια). 2. Πετάει καθόλου; 3. Όταν θα είναι να το αφήσεις άφησέ το σε κάποια πλατεία που έχει συντριβάνι για να μπορεί να πίνει νερό και όταν θα είναι να το ελευθερώσεις ρίξε φαγητό κάτω. 4. Τι έχει το ένα του μάτι. Άμα βλέπει από το άλλο δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει όμως καμία μόλυνση; (ορνίθωση, ευλογιά, τσίμπλες);

Καλό κουράγιο και θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.
 
Ευχαριστω για την απαντηση.

Η ψυχουλα πεθανε την επομενη μερα που εγραψα το αρχικο μηνυμα. Πρεπει να ειχε εσωτερικη αιμορραγια. Με περιμενε να γυρισω απο την δουλεια το βραδυ. Για 2 μονο ωριτσες με κοιτουσε με τα ματακια του, λιγο πριν κοιμηθει. Γατες, σκυλοι, .. , ολα τελικα ειναι ψυχουλες αγαπης.

Καμια φορα θελω κι εγω να επικρινω τον δημιουργο, οχι μονο αυτος εμας, τα περιστατικα αυτα δινουν το δικαιωμα για κατι τετοιο. Γιατι επρεπε να το παρει κοντα του. Ενα μικρο περιστερακι ηταν.
 
Μπράβο σου PERO που έκανες λιγότερο σκληρές και δύσκολες τις τελευταίες του ώρες, βρέθηκες κοντά του, ένοιωθε και σε κοιτούσε ήρεμο όπως λες! Ίσως κάποια στιγμή ένα άλλο πουλάκι απολαύσει κοντά σου τη φροντίδα & την αγάπη που θα του χαρίσεις, μαζί με τις γάτες σου!
 
Τουλάχιστον όπως είπε η Μαρία αισθανόταν ότι είχε κοντά του κάποιον που το αγαπούσε. Και έτσι ο πόνος θα ήταν αλαφρύτερος. Έφυγε για μια καλύτερη ζωή εκεί που πήγε.
 
Δημήτρη μου, λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη... Όμως πράγματι, ήταν θαύμα που βρέθηκε στο δρόμο σου και οι τελευταίες του ώρες δεν ήταν μες τον πόνο, το φόβο και τη φρίκη... Σκέψου το έτσι, όσο μπορείς.
Έκανες ένα μικρό θαύμα.

Τις καλημέρες μου

Ιφιγένεια
 
Back
Top