Ασθένειες Τραυματισμός κανάρας στο πόδι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης irene23
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Πριν από 2 μέρες η κανάρα μου χοροπηδούσε στα κάγκελα το κλουβιού κ το ποδαράκι της πιάστηκε στις κλωστές μιας κορδελίτσας που κρατούσε το διαχωριστικό στο κλουβί. Πολύ προσεχτικά, προσπάθησα ν'αφαιρέσω τις δεμένες κλωστές, αλλά δεν τα κατάφερα τελείως με αποτέλεσμα να μείνει νια μικρή δεμένη στο ποδαράκι της, στο μεσαίο δακτυλάκι της. Σήμερα διαπίστωσα πως το νύχι του συγκεκριμένου δαχτυλου έχει μαυρίσει κ κρατά το ποδαράκι της πάνω. Τί με συμβουλεύετε να κάνω; Το καναρίνι είναι ενός χρόνου. Σας ευχαριστώ πολύ.☹

το ζεμπράκι μου είχε πάθει το ίδιο στο μεσαίο κ πίσω δάχτλο,το πίσω το πρόλαβα αλλά το μασαίο του κόπηκε...☹,όλα δείχνουν οτι αν δεν κάνει γρήγορα κάτι θα της κοπεί, η κυκλοφορία έχει σταματήσει στο δάχτυλο καθώς αυτό πρήζεται συνεχώς, πρέπει να κόψεις την κλοστή πολύ προσεκτικά χωρίς να την τραυματήσεις περισσότερο ή να πας σε πτηνίατρο να το κάνει, είναι πολύ δύσκολο, αν το κάνεις μόνος σου βάλε κάποιον να την κρατάει ανάποδα κ αν έχεις πολύ σταθερό χέρι προσπάθησε να κόψις την άκρη της κλωστούλας με ψαλιδάκι κ ξετίλυξέ την σιγά σιγά με ένα τσιμπιδάκι...

Δεν έχει πρηστεί καθόλου το δάχτυλό της...Ίσως κ να έκοψα τελικά την κλωστή... Το μόνο ανησυχητικό είναι το μαυρισμένο νύχι κ το ότι δε στηρίζει το ποδαράκι της στο κλαδάκι ☹
Σ'ευχαριστώ πολύ vasileia για την απάντηση.

μην ξεχάσεις ότι κ να γείνει να της βάζειςδύο φορές τη μέρα μπενταντίν κ να πάρεις αντιβίωση για μόληνση, αν ανοίξει το δαχτυλάκι της πρέπει οπωσδήποτε γιατι αν π΄ρει μικρόβιο μπορεί ακόμα κ να πεθάνει, πρόσεξε, αν αρχίσει να αιμοραγεί θα πρέπει να την πας αμέσος σε πτηνίατρο ή αν δεν προλαβαίνεις στα φαρμακεία πουλάνε αιμοστατικό βαμβάκι(σταματά το αίμα)ή δεν ξέρω αν κάνει βάλε σουλφαμιδόσκονη που κλείνει την πληγή

• Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Δεν έχει πρηστεί καθόλου το δάχτυλό της...Ίσως κ να έκοψα τελικά την κλωστή... Το μόνο ανησυχητικό είναι το μαυρισμένο νύχι κ το ότι δε στηρίζει το ποδαράκι της στο κλαδάκι ☹
Σ'ευχαριστώ πολύ vasileia για την απάντηση.
τίποτα:), μπορεί να μην έχει πρηστεί ακόμα γιατί είναι η πρώτη μέρα, εμένα έκανε πολλές μέρες να πρηστεί κ νόμηζα οτι δεν είναι τπτ αλλά τελικά... Καλή τύχη της εύχωμαι κ να πάνε όλα καλά 😉

Θα βάλω μπεταντίν,θα καθαρίζω σχολαστικά κ τα κλαδάκια της κ μακάρι να πάνε όλα καλά, γιατί είναι η τρίτη κανάρα που αγόρασα φέτος... Οι άλλες δύο πέθαναν.. Σ'ευχαριστώ πολύ κ πάλι.

Η πρώτη, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά μετά από 3 μέρες που την είχα αγοράσει την βρήκα πεθαμένη κ η δεύτερη,ήταν πυρωμένη κ έκανε αυγά χωρίς τσόφλι.Άρα μάλλον από έλλειψη ασβεστίου απ'ό,τι διάβασα εδώ μέσα... Δεν είμαι καθόλου τυχερή με τις θηλυκές...☹

Έχω κ σουπιοκόκκαλο κ τα πάντα, αλλά ούτε που το άγγιζε...Άρσενικό έχω ένα κ είναι μια χαρά! Το χω εδώ κ ένα χρόνο! Κ το πήγα κ στο γιατρό προληπτικά κ μου 'πε ότι είναι μια χαρά κ καλοθρεμένος! ☹

τι να σου πω,το θυληκό δείχνει να πονάει αν έχει σηκωμένο το ποδαράκι του, γιατί δεν το πας στον κτηνίατρο;

Ναι, αυτό θα κάνω... Δεν υπάρχει άλλη λύση.. Σ'ευχαριστώ πολύ :)

Back