Ασθένειες Τραύματισμος, επίθεση ή αρρώστια;

Πόλη
Γαλάτσι
Πριν καποιες μερες ειχα παρατηρησει πως το αριστερο αυτι του καναρινιου μου φαινοταν ερυθρο κατω απο τα πουπουλα του. Μετα απο δυο μερες, και ενω το βραδυ ηταν μια χαρα, το πρωι το αυτακι του ηταν γεματο αιματα. Στην αρχη σκεφτηκα μηπως ηταν επιθεση απο καποιο πουλι, αλλα μετα το συνδυασα με το γεγονος οτι στο ιδιο σημειο ηταν ερεθισμενο. Υπαρχει περιπτωση να τραυματιστηκε μονο του; Τουλαχιστον τωρα, μετα απο δυο μερες ειναι καλυτερα..
Τι να κανω;

ισως να το τσιμπησε κατι; 😕
μπορει να χτυπησε κιολας... Εχει κανενα αιχμηρο αντικειμενο το κλουβι;
καλο θα ηταν να του εβαζες λιγο μπεταντιν για να απολυμανεις την πληγη.

ισως να το τσιμπησε κατι; 😕
μπορει να χτυπησε κιολας... Εχει κανενα αιχμηρο αντικειμενο το κλουβι;
καλο θα ηταν να του εβαζες λιγο μπεταντιν για να απολυμανεις την πληγη.
Δεν υπαρχει τιποτα αιχμηρο εκτος απο το σημειο πανω απο τις ταιστρες (εχει κατι σαν ελατηριο απο μανταλακι για να κρατα την πορτα).. Το μονο που με κανει να πιστευω πως δεν ειναι επιθεση ή τραυματισμος ειναι το γεγονος πριν ματωσει ηταν ερυθρο το αυτι του.. Τοσο συμπτωση; Τι αλλο λετε να ειναι; Υπαρχει περιπτωση οπως ξυνοταν με τα νυχια του στο κεφαλι (αυτη η χαρακτηριστικη κινηση) να αυτοτραυματιστικε;

στην αρχη η περιοχη που ηταν ερεθισμενη...ηταν σα σπυρακι;

στην αρχη η περιοχη που ηταν ερεθισμενη...ηταν σα σπυρακι;
Οχι ακριβως. Απλως το αυτι του, φαινοταν κοκκινο σα να ειχαν φυγει τα πουπουλα απο μπροστα. Καλα, δεν ηταν και πολυ εντονο.. Το πρωι ομως ηταν γεματο με αιμα.. ☹

νομιζω, αφου δεν χτυπησε πουθενα οπως λες, οτι το τσιμπησε κατι κι αυτο το εξυσε και το ματωσε...
ποτε το επαθε αυτο;
πως ειναι η διαθεση του πουλιου; Τρωει κανονικα; καθεται σε μια γωνια με φουσκωμενα πουπουλα; Παρατηρησες κατι διαφορετικο στη συμπεριφορα του;

νομιζω, αφου δεν χτυπησε πουθενα οπως λες, οτι το τσιμπησε κατι κι αυτο το εξυσε και το ματωσε...
ποτε το επαθε αυτο;
πως ειναι η διαθεση του πουλιου; Τρωει κανονικα; καθεται σε μια γωνια με φουσκωμενα πουπουλα; Παρατηρησες κατι διαφορετικο στη συμπεριφορα του;
Οχι, η αληθεια ειναι οτι δεν αλλαξε η συμπεριφορα του. Δεν κελαιδαει πολυ βεβαια αλλα ισως να ειναι και η ζεστη. Το μονο που δεν μπαινει καθολου για μπανιο. Μου κανει εντυπωση

Το μονο που δεν μπαινει καθολου για μπανιο. Μου κανει εντυπωση

ε, καλα αυτο δεν σημαινει και κατι... Και τα δικα μου που δεν εχουν τιποτα δεν μπαινουν... Μπορεις ομως να το κανεις εσυ μπανακι με ενα ψεκαστηρι, αλλα να ρυθμισεις την πιεση... Ισα να πεφτει σα βροχουλα... Αν το βλεπεις ομως να δυσανασχετει σταματα... Καντο ισα να δροσιστει.

αφου δεν εχει αλλαξει κατι στην συμπεριφορα του δεν πιστευω να εχει κατι το ανησυχητικο...
δοκιμασε να του βαλεις λιγο μπενταντιν για να απολυμανθει.
αν ομως παρατηρησεις οιδημα να απευθυνθεις σε καποιον πτηνιατρο.

Επιθεση απο αρπακτικο στο αυτι του καναρινιου σου; Το βλεπω λιγο χλωμο.. Πιθανον καπου τραυματιστηκε...
Αν υπαρχει πληγη βαλε μπεταντιν.. Αν και παλι... Ανησυχεις για το καναρινι σου.. Πηγαινε σε πτηνιατρο.

Back