Διατροφή Τρεις απορίες σχετικά με τη διατροφή του φλώρου μου

Stelios21

PB New Member
Εγγραφή
1 Νοε 2020
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, ήρθε πρόσφατα στην κατοχή μου ένας φλώρος και δυσκολεύομαι να βρω πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να τρώει. Προς το παρόν του βάζω το ίδιο μείγμα σπόρων και την ίδια μπισκοτο-αυγοτροφή που βάζω και στα καναρίνια. Λαμβάνοντας υποψίν όσα διάβασα διάσπαρτα στο ίντερνετ, έχω τρεις απορίες:
α) Η ιδανική τροφή του εμπορίου για τον φλώρο είναι αυτή της καρδερίνας;
β) Κάνει/πρέπει να τρώει τροφή για εντομοφάγα; Κι αν ναι, ποιά εποχή;
γ) Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ πρέπει να φάει; (Τύπου μήλο, μπρόκολο, αυγό-αυγοτροφή, ό,τι βάζω και στα καναρίνια)
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
 
Επειδή θα χρειαστεί να τον ακινητοποιήσω (και θα βασανιστεί) για να δω τι γράφει ακριβώς, αρκεί το ότι το ένα είναι πράσινο γυαλιστερό με λευκά γράμματα και το άλλο ροζ σκέτο;
 
Το μείγμα για καναρίνια είναι πολύ φτωχό και ελλιπές για ένα φλώρο. Χρειάζεται τροφή με αρκετούς ελαιούχους σπόρους και σπόρους κωνοφόρων δένδρων. Η μπισκότο-αυγοτροφη που γράφεις καλύτερα να πάει ένα περίπατο μέχρι τον κάδο. Είναι αρκετά επιζήμια για το οποιοδήποτε πουλί. Καλύτερα να την σταματήσεις τόσο στο φλώρο όσο και στα καναρίνια.
Ένα ολοκληρωμένο μείγμα για φλωρια είναι αυτό της Manitoba, το indigena.

indigena.webp

Ίσως λίγο ακριβό αλλά η ποικιλία του βασισμένη στην άγρια διατροφή των πουλιών το δικαιολογεί.


Κάνει/πρέπει να τρώει τροφή για εντομοφάγα; Κι αν ναι, ποιά εποχή
Οχι δεν χρειάζεται καθόλου. Αντιθέτως μπορείς να βράζεις ένα αυγό την εβδομάδα (για 15 λεπτά) και έτσι θα παίρνει την πρωτεΐνη που χρειάζεται.
Στο κλουβί θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένα σουπιοκόκκαλο και ένα μπολακι με τριμμένα όστρακα (grit).

Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ πρέπει να φάει; (Τύπου μήλο, μπρόκολο, ό,τι βάζω και στα καναρίνια)
Αυτά που γράφεις επιτρέπονται. Για περισσότερη ποικιλία ρίξε μια ματιά στο άρθρο μας για τις επιτρεπτές τροφές : https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/page-2#post-2390165

Αν δεν έχεις πάρε ξύλινες καλύτερα πατήθρες και θα είναι εντάξει.
 
Από τη στιγμή που δε σκοπεύεις να μπλέξεις με αναπαραγωγές κτλ δε χρειάζεται να πονοκεφαλιαζεις και πολύ. Απλά πράγματα.
Ό,τι κανείς με ένα καναρίνι απλά θα του δίνεις ένα μίγμα για ιθαγενή. Αν είσαι οκ με την τιμή του indigena, σαφώς και είναι ένα πολύ καλό μίγμα. Τώρα αν για το Χ,ψ λόγο πάρεις κάποια άλλη τροφή που δε θα έχει μέσα κάποιον εξεζητημένο σπόρο που τρώει στη φύση, δεν τρέχει και τίποτα.

Καλή αρχή 🙂
 
Back
Top