Αναπαραγωγή Τρια νεα καναρινακια, πως εγινε να βγουνε 2 την ιδια μερα;

ΘΕΜΗΣ

PB Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2009
Μηνύματα
348
Πόλη
Ξάνθη
παιδια προχθες ειχα γεννητουρια απο τα κανρινια μου... χθες δεν ειχαμε καμια αφοιξη και σημερα που εφευγα στη δουλεια ειδα το ενα καναρινακι να βγαινει και οταν ειρθα απο τη δουλεια εσκασε και το αλλο αυγο... Το συνολο 3 μικρα! Ομως δεν ξερω πως εγινε να βγουνε την ιδια μερα; Το 1 ειναι 3 ημερων... και τα αλλα 2 λιγων ωρων...
 
Στη φύση, τα πουλιά δεν κάθοντε αμέσως τα αυγά ώστε να βγουν όλα μαζί και για να προλάβει το θυλκό να εκμεταλευτεί μέχρι και την τελευταία ημέρα πολύ καλής διατροφής, πριν να κλσίσει.. Στο κλουβί, για πολούς λόγους, τα καναρίνια κάθοντε τις περισότερες φορές από το πρώτο αυγό.. Παρά ταύτα, κάποιες φορές, θυληκά με πολύ καλό ένστκτο δεν κάθοντε αμέσως.. Μου έχει τύχει.. Είχα μια κανάρα που καθόταν πάντα αφού γεννούσε το τρίτο αυγό.. Είσαι τυχερός γιατί μάλλον έχεις μία καλή μάνα με ανεπτηγμένο ένστικτο..
 
Απλα πραγματα φιλε, στο 1ο αυγο η επωασση ειχε αρχισει νωριτερα απο οτι στα υπολοιπα, αυτο δεν ειναι παραξενο απ' τη στγμη που δεν αλλαξες τα αυγα με ψευτικα.
 
geofad ησουν κατανοητος αλλα δεν καταλαβες πολυ καλα... ενα πουλακι βγηκε πριν 3 μερς ενω τα αλλα 2 μολις σημερα και παο ο,τι θημαμαιεγω οταν ειχα δει τη φωλια ειχε γεννησει ηδη τα 2... Δεν ξερω τι εκανε νωριτερα... εχουμε αλλα 2 αυγα που περιμενουμε να δουμε τι θα γινει... Το ενα ειναι απο αλλα καναρινια... Που μαλλον ειναι ασπορο...
 
οκ..συγνώμη.. μπορεί να έγιναν διάφορα.. αφού ειπάρχουν 2 ακόμη αυγά, υπάρχει περίπτωση να είναι να ενδιάμεσα(άσπορα) ή μπορεί να είναι το ένα από τα 2 αυγά που σου έχουν μείνει, δεύτερο στη σειρά γεννησεις και απλά να έχεις πρόωρους νεοσούς(πχ ο πρώτος και ο τρίτος) ή καθυστεριμένους( ο δεύτερος να έσκασε μαζί με τον τρίτο) αφου βγήκαν, το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είνα αν θα τα ταίζει η μάνα όλα.. Πάντως, συχνα μπορεί κάποιο αυγό να σκάσει μία μερα πρίν ή μετα.. Εμένα μία φορα έσκασε 2 μέρες αργότερα(είχα 5 αυγά κ ο 5ος άργησε και διστυχώς δεν τράφηκε καλά και ποδοπατήθηκε από τα αδέρφια του..)
 
Υπάρχουν πολλά post για αυτό το πρόβλημα.. Να σηγουρευτείς πως δεν τα ταίζουν καθόλου και αν όχι, τρέξε να πάρεις κάποια κατάλυλη φόρμα από ένα πετ σοπ..
 
αγορασα μια κρεμα... κ συμπληρωνω λιγο... Το ενα εμιαζε να μην εχει καθολου
δυναμεισ.
 
Back
Top