Ασθένειες Τρομαγμένο καναρίνι πιάστηκε στα κάγκελα και έκανε περίεργο ήχο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Andy93
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Andy93

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2014
Μηνύματα
4
Γεια σας παιδια! Σημερα καθως καθαριζα το κλουβι του καναρινιου μου για να αλλαξω τροφες κτλ στο μπανιο... Ξαφνικα εκανε σαν τρομαγμενο με μια πολυ περιεργη συμπεριφορα μιας και δεν τον εχω ξαναδει να κανει κατι τετοιο ( 4 χρονια περιπου τον εχω και γενικως εχω αρκετα χρονια εμπειριας με καναρινια), πιαστηκε στα καγκελα και εκανε εναν περιεργο ηχο ( σαν Ιιιι.. ) με ελαφρως ανοιχτο το στομα σαν να δυσκολευοταν να αναπνευσει κ ηθελε να φυγει! Επισης να προσθεσω οτι εχω δει και αλλες περιπτωσεις τρομαγμενων καναρινιων αλλα δεν νομιζω να ναι αυτο γιατι εχει εξοικειωθει πολυ μαζι μου και δεν με φοβαται! Λοιπον μετα απο αυτο, αμεσως τον πηγα σε αλλο δωματιο και ανοιξα λιγο την πορτα για να μπει καθαρος αερας και οξυγονο.. Επειτα απο αυτο συνηλθε αλλα καθοταν σαν τρομαγμενο για λιγη ωρα κοιτοντας εξω στο μπαλκονι.. λιγο αργοτερα αρχισε να τρωει κανονικα. Δεν μπορω να καταλαβω τι του συναιβει! Επισης δεν ξερω αν εχει καποιο αναπνευστικο προβλημα αλλα καποιες φορες παρατηρω οτι οταν κανει κρυο κανει σαν να βηχει! Κατα τα αλλα ειναι ενα δραστηριο καναρινι που τρωει, παιζει, κελαιδαει, κτλ
Παιδια αν γνωριζει κανεις σας τιποτα σχετικα με αυτο ας βοηθησει γιατι πραγματικα τρομαξα :/
Ευχαριστω!
 
Κατά τη γνώμη μου, το μόνο που αξίζει να προσέξεις από το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο μάλιστα δεν είναι και πολύ σχετικό με το περιστατικό, είναι αυτό:
Επισης δεν ξερω αν εχει καποιο αναπνευστικο προβλημα αλλα καποιες φορες παρατηρω οτι οταν κανει κρυο κανει σαν να βηχει!
Παρατήρησε τη συμπεριφορά του το επόμενο διάστημα και αν παρατηρήσεις κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά του από αυτό που έχεις συνηθίσει, να το αναφέρεις. Τα στοιχεία που μας δίνεις δεν είναι αρκετά για να παραπέμψουν σε πρόβλημα.
 
Τωρα ειναι μια χαρα και παλι! Δεν μπορω να περιγραψω ομως ακριβως αυτο που επαθε σημερα ηταν περιεργο.. Παντως σχετικα με τον ''βηχα'' εχει 2 χρονια που το κανει και αρχικα νομιζα πως ειχε ακαρεα καθως ειχε ολα τα συμπτωματα ομως κελαιδουσε κανονικα! Φυσικα το ειχα παει σε εναν ειδικο και του εβαλε ενα φαρμακο.. Ομως εγω βλεπω οτι το παθαινει με τις αποτομες αλλαγες της θερμοκρασιας! Ισως ειναι ευαισθητο καναρινι δεν ξερω.. Τωρα ισως ξεφυγα απ το αρχικο θεμα ομως θεωρησα σημαντικο να το αναφερω! Θα παρατηρω τη συμπεριφορα του και αν ξανα γινει κατι παρομοιο θα σας ειδοποιησω.. Ευχαριστω!
 
ομως εγω βλεπω οτι το παθαινει με τις αποτομες αλλαγες της θερμοκρασιας!
Εσύ ξέρεις το πουλάκι καλύτερα από όλους μας. Από τη στιγμή που έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, προσπάθησε να το προστατέψεις από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
Τωρα ισως ξεφυγα απ το αρχικο θεμα ομως θεωρησα σημαντικο να το αναφερω!
Δεν ξέφυγες καθόλου. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική.
 
Παρατήρησες κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στα καναρίνια. Είναι η αντίδραση σ' έναν ιδιαίτερα οξύ πόνο. Ολες τις φορές η έδρα του βρίσκεται στο κεφάλι. Αλλες φορές στο εσωτερικό του ακουστικού πόρου, άλλες φορές στο βάθος των "ρουθουνιών" και άλλες πάλι στον ίδιο τον εγκέφαλο. Οι αιτίες δεν είναι πάντα οι ίδιες. Μπορεί να έχουν σχέση με ακάρεα αλλά ακόμα και με ελαφρά εγκεφαλικά. Επειδή είναι πόνος που δεν τον γνωρίζουν και δεν τον αντιμετωπίζουν καθημερινά, δείχνουν έναν ιδιαίτερο φόβο (τρόμο θα το έλεγα) και μετά απο το τρελλό πέταγμα, κάθονται σχεδόν σε απόλυτη ακινησία, κάποιες φορές ακόμα και για ώρες. Μια σταγώνα FRONTLINE ή Pulmosan στο δέρμα του πίσω μέρους του λαιμού καθαρίζει σε λίγες μέρες πιθανά παράσιτα. Αν οι λόγοι είναι πιο βαθείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο, απο το να προσέχουμε την συμπεριφορά μας σε κάθε επαφή μαζί τους ώστε να στρεσάρονται κατα το δυνατόν λιγότερο.
-Πάντος θα ήθελα να πώ εδώ και κάποιες εντελώς ιδιαίτερες περιπτώσεις. Υπάρχουν πουλιά (ιδιαιτέρως ενήλικα αρσενικά) που... Παίζουν θέατρο! Κάποια μάλιστα μπορεί να τα δείς να μιμούνται μια τέτοια συμπεριφορά και στο τέλος να κάθονται κάτω σαν μισοπεθαμένα με μισόκλειστα μάτια. Δεν μετακινούνται δε ούτε κι' αν τα απωθήσεις με το χέρι. Με την απομάκρυνση όμως του "κινδύνου" σε λίγο, γίνονται... Περδίκι.
 
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Πολλα μπορει να παιζουν, ευτυχως δεν ξαναεκανε τιποτα περιεργο απο τοτε, τρωει, κελαιδαει, συμπεριφερεται κανονικα. Το μονο πραγμα που κανει ειναι να βηχει τις βραδινες ωρες και να εχει μερικες φορες τα συμπτωματα ''ακαρεων τραχειας'' (δηλ. ηχοι σπασιματως σπορων, επιμονο ξυσιμο στο κλαδακι με το ραμφος) ομως απο οσο ξερω σε αυτη τη περιπτωση παυει και να κελαηδαει. Αυτο λοιπον με προβληματιζει και για αυτο το λογο ουτε και για ακαρεα ειμαι σιγουρη γιατι κελαηδαει κανονικα (οποτε εχει κεφια). Επισης παρατηρησα κατι πριν λιγο.. επανω στο ραμφος του φαινεται οτι εχει αραιωσει λιγο το φτερωμα του και ανεβαζω και φωτο να δειτε! Δεν ξερω αν ολα αυτα εχουν σχεση με το αρχικο περιστατικο ομως ηθελα να σας τα αναφερω αναλυτικοτερα... Μηπως και καταληξουμε σε καποιο συμπερασμα!
VOOAQ3R.jpg
 
το πουλι εχει αυτη την οψη οταν κοιμαται ή και στη διαρκεια της ημερας; εννοω με τοσο ανορθωμενο πτερωμα
 
αν ειναι ετσι συνεχεια, οτι και να ειναι, σιγουρα ειναι σε βαρια μορφη...

η δυνατοτητα να πας σε ενα πτηνιατρο δεν υπαρχει;

δεν θελω να σε τρομαξω, αλλα αν ενα πουλακι καθεται ετσι συνεχεια, δεν το απομενουν πολλες μερες.
 
Οχι οχι μη σας επιρρεαζει η εικονα που εβαλα, κοιμοταν και ειναι ετσι :D Το πουλακι ειναι μια χαρα οπως στην φωτο προφιλ που εχω! Και ναι το ειχα παει σε εναν ειδικο και αφου του ειχα πει για τον βηχα κτλ. εβγαλε και ο ιδιος το συμπερασμα για τα ακαρεα και του εβαλε μια σταγονα Pulmosan απο οσο θυμαμαι! Ομως εγω αναρρωτιεμαι αν οντως ειχε ακαρεα δεν θα ειχε επιδεινωθει κατα καποιο τροπο η κατασταση του; Γιατι εχει τα ιδια συμπτωματα εδω και 2-3 χρονια και αλλα διαστηματα δεν κανει τιποτα (οπως εχω παρατηρησει οταν ο καιρος ειναι καλος) και αρχιζει παλι τα ιδια (σε περιοδους με πολυ κρυο ή πολλη ζεστη) +οτι κελαηδαει. Δεν μπορω να καταλαβω! Επισης το φτερωμα που λειπει στην περιοχη των ''ρουθουνιων'' οπως ειδατε στην εικονα ειναι κατι ανησυχητικο;
 
Back
Top