Φροντίδα Τροποι στεγασης καναρινιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gardeline
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gardeline

PB Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2007
Μηνύματα
340
Πόλη
Αθήνα
Εγω πιστευω πως ο καλητερος τροπος ειναι το μεγαλο κλουβι κηπου καθως παρεχει στα καναρινια περισσοτερο χωρο για να γυμνασουν τις φτερουγες τους και να ζησουν πολλα χρονια γεματα υγεια. Εσεις τι πιστευετε;
 
Ωραίο το μεγάλο κλουβί τα πουλακια πετουν ''ελευθερα''γυμναζοντε αλλα θα πρεπει να παρεις υποψει σου καποια πράγματα. Εφοσων ειναι έξω,τον τροπο κατασκευης ετσι ωστε να προστατευοντε απο το κρύο και απο τα αρπαχτικα. Να είναι λειτουργικο έυκολο καθαρισμα, ευκολη προσβαση στις ταιστρες και ποτηστρες. Με αρκετα κλαδια ή ακομα καλυτερα δεντρα και θάμνους. Θέλει όμως προσοχη πολυ στα κουνουπια που μεταφερουν αρρωστιες. Μια λεπτη σιτα ειναι πολυ χρησιμη. Ομως καθε μερα που θα περνανε τα καναρινια έξω νομιζω ειναι ρισκο. Δεν μπορεις να τα παρακολουθεις για αρρωστιες ή τραυματισμους. Καλύτερα ενα μεγαλο κλουβι μεσα. Αλλα και παλι ειναι δυσκολη η παρακολουθηση τους. Τουλάχιστον μέσα δεν κινδυνέυουν απο άλλους παραγοντες.
 
Κι εγώ πιστεύω ότι οι εξωτερικές κλούβες είναι καλύτερες για τα καναρίνια από το να ζουν όλη τους τη ζωή σε ένα κλουβάκι.

Γιαυτό άλλωστε και αφιέρωσα αρκετό χρόνο ώστε να φτιάξω το "σπίτι" των πουλιών μου. Μπορείς να δεις φώτο [x]
 
Αυτή είναι και η δική μου εντύπωση. Τουλάχιστον
κάποια περίοδο του χρόνου πρέπει τα πουλιά
να την περνούν σε τέτοιους χώρους. Ταυτόχρονα όμως
πιστεύω οτι η κλούβα θέλει ιδιαίτερη προσοχή
ακόμα και στην τελευταία της λεπτομέρεια για
να μήν έχουμε άσχημες εκπλήξεις. Το "ρίχτα στην
κλούβα και ξεμπέρδεψες", είναι πολύ χειρότερο
απο τα μικρά κλουβάκια.Βλέπω όμως εδώ
μερακλήδηκες κατασκευές, μπράβο στους κατόχους τους.
 
Πολυ ωραια η κλουβα σου μου αρεσε ιδιαιτερα το γρασιδι και τα χαλικια δινουν στο χωρο την αισθηση της φυσης και της καθαριοτητας. Ο κηπος σου ειναι τελιος.Αναρωτιεμαι που ζεις.
 
Thomas το κλουβι που είδα είναι καταπληκτηκό. Μπραβο πολυ καλη δουλεια. Μας εδωσες μια πολυ καλη ιδέα πως να κάνουμε τα πουλάκια μας ευτηχισμένα και ταυτόχρονα προστατευμένα απο εχθρούς.
 
παιδια καλησπερα
Ο ThomasD παιδια ζει σε μια κομωπολη την αλεξανδρεια ΗΜΑΘΙΑΣ και το κουμαση του το εχει στην αυλη του που ειναι παρα πολλοι μεγαλοι και οπως βλεπεται και εσεις στης φωτο. Ο θωμας επιμεληθικε το κουμαση του με πολυ φροντιδα και αγαπη για τα πουλια του.
Εχω επισκευτη παρα πολλες φορες των χωρο αυτων και ευχαριστω των θωμα παρα πολλη για τους καφεδες που με κερασε.
Και ελπιζω οτιθα το επισκεπομαι για παρα πολλη καιρο.
Το οτι δεν απαντησε ο θωμας παιδια γρηγορα ειναι οτι εδω και καιρο διαβαζει για την εξεταστικη του πανεπιστημιου του.
Και του ευχομαι καλη επιτυχεια στης εξετασεις και για τα πουλια θα βρει καιρο
τωρα προταιρεοτητα εχει η σχολη
 
ρε παιδια να σα ς ρωτησω και εγω κατι κλουβια σχετικα μεγαλα(διαστασεων περιπου 1 κυβικου μετρου)αξιζουν να εχω μεσα ενα καναρινι;Επισης υπαρχουν καταλληλα για να παρεχουν ασφαλεια απο αρπακτικα για να μην κατεβαζω την τεντα στη βεραντα μου τωρα που ειναι χειμωνας να βλεπει ηλιο το πουλι.
 
Όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί, τόσο το καλύτερο για το πουλί.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν κλουβιά που να παρέχουν προστασία από αρπακτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, η μέριμνα που πρέπει να ληφθεί αφορά στον περιβάλλοντα χώρο :)
 
Ευχαριστω πολυ δηλαδη περιπτωση να βρω κανα κλουβι που γυρω γυρω να εχει διχτι πχ δεν υπαρχει;
 
Απ' ότι ξέρω εγώ τουλάχιστον, όχι :)
 
ολες οι κλουβες ωραιες και ζηλευω εμεις με τα μπαλκονακια να δουμε τη θα κανουμε
 
παιδια θα βρειτε εναν τροπο οπως και εγω που τα εχω στο μπαλκονι μου.
πηρα και εκλησα με τζαμαρια 3 τ. Μ και εχω μεσα της ζευγαροστρε μου και μια μικρη κλουβα πτισεων και τα δεν ειναι και λιγα μαζι με τα αγρια ειναι 55 ζωη να εχουν, και ετσι εχω εξασφαλιση τα πουλια μου και απο κρυο και αποτα αρπακτικα και απο αλλες καιρικες συνθικες. ενασ γνωστος μου γυρω απο τα κλουβια του εβαλε δυχτι γιατι και αυτος ειχε το ιδιο προβλημα του τα επερναν τα γερακια και ετσι τα γλυτοσε τα πουλια.
 
Back
Top