Διατροφή Τροφή για ιθαγενή σε καναρίνια

manolismarg

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2022
Μηνύματα
37
Πόλη
Νέα Μουδανιά
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα τη γνώμη σας . Ένα φιλαράκι δίνει και στα καναρίνια του την τροφή που παίρνει για τα ιθαγενή. Εγώ του λέω ότι οι τροφές των καναρινιών είναι εξειδικευμένες για τα καναρίνια και μ' αυτό το σκεπτικό είναι καλύτερες γι αυτά. Κι εκείνος όμως έχει δυνατή απάντηση , οι τροφές των καναρινιών λέει έχουν 6 έως 10 είδη σπόρων, οι τροφές για τα ιθαγενή έχουν 15 με 17 είδη.
Παρακαλώ τα φώτα σας. Το σίγουρο είναι ένα, ο ένας από τους δυο θα χάσει το στοίχημα!!
 
@manolismarg Δεν ξέρω για ποιο στοίχημα μιλάτε αλλά εκείνο που γνωρίζουμε μέχρι τώρα από γνωστούς εκτροφείς καναρινιών και βιβλιογραφία είναι ότι σε περίοδο συντήρησης δίνουμε ένα μείγμα σπόρων με περισσότερο κεχρί και λιγότερο λιπαρούς και πρωτεινουχους σπόρους από ότι σε περίοδο αναπαραγωγής ή πτερόρροιας. Ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχουμε και τρομερά κρύα είναι ακόμα ποιο απαιτητό το μείγμα σπόρων στην συντήρηση να έχει κεχρί σε πιο μεγάλο ποσοστό. Το υπόλοιπο είναι αποκλεισμένη βρώμη, λιναρόσπορο, Νιζερ, περιλλα, καναβουρι και διάφορα άλλα ανάλογα την τροφή που επιλέγουμε. Το θέμα δεν είναι πόσους σπόρους έχει το μείγμα αλλά α. Αν μπορεί να τους ανοίξει το καναρίνι β. Αν είναι το βασικό συστατικό το κεχρί σε ποσοστά από 65-80% ανάλογα με την περίοδο και όχι κάτω του 50% καθότι τότε οι υπόλοιποι σπόροι κάνουν βαρύ το μείγμα και θα παχύνει υπερβολικά το πουλί. Συνήθως φορτώνουμε με ποικιλία σπόρων την περίοδο αναπαραγωγής. Θεωρώ όμως ότι αν το κεχρί είναι σε μεγάλο ποσοστό ας πούμε 75-80% αλλά και στο υπόλοιπο 25-20 % έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων ιθαγενών πτηνών αποδεκτών από τα καναρίνια δεν θα πάθει και τίποτα το καναρίνι, ίσως όμως να μπει σε mode αναπαραγωγής. Άποψή μου αυτή βέβαια.
 
Οι τροφές για άγρια είναι αρκετά πιο πλούσιοι σε διάφορα στοιχεία αλλά έχει και μερικούς λιπαρους σπορους με αποτέλεσμα να παχαίνουν τα καναρινια
Εγώ όταν είχα τι καρδερίνες μαζί με καναρίνια σε εξωτερική κλούβα (αρκκετη μεγαλη) έδινα τροφη για άγρια τώρα που τα έχω σε κλουβιά το καθένα την δικη του τροφη.
Μερικοί που έχουνε θυληκα καναρίνια για παραμάνες ταΐζουν τροφη για άγρια
 
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Νομίζω ότι καλύψατε πλήρως το θέμα.
 
Back
Top