Διατροφή Τροφή για καναρίνι χωρίς ρούψεν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Θα ήθελα να μου προτείνετε τροφή για καναρίνι Timbrado χωρίς ρούψεν και να υπάρχουνε διαθέσιμες συσκευασίες μικρότερες των 5Kg. Ευχαριστώ.
 
Deli Nature No 80
Manitoba platinum T3
Manitoba canary best
Raggio di sol special για καναρίνια
Vadigran Condition (για καναρίνια φωνής)
 
Έχεις δίκιο... Οι μικρές συσκευασίες δεν είναι εύκολο να τις βρείς... αλλά υπάρχουν.
Κάποια από τα καταστήματα που τις έχουν κάνουν και αποστολές... κάποια άλλα δεν έχουν λιανική αλλά μπορείς να βρεις συνεργαζόμενο κατάστημα και να σου φέρνει. Δεν είναι δα και μεγάλες οι καταναλώσεις σου...
Μπορείς να βρεις σε συσκευασία του ενός κιλού όπως αυτή culpret.gr/culpret/product.php?productid=3371&cat=223&page=1, ή culpret.gr/culpret/product.php?productid=3337&cat=223&page=1 ή Premium Canaries - Deli Nature ή Manitoba Canary Best Premium ή http://www.ornitalia.gr/-mixedseeds/120-greg-excellent.html
Κάνεις μια αρχικά δύσκολη προσπάθεια να βρεις από που θα την προμηθευτείς και στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι πιο απλά για σένα.
Σίγουρα Λάμπρο αν ήμασταν κοντά θα σου έδινα εγώ... έτσι κι αλλιώς τι ποσότητα να φάει ένα καναρίνι...
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ζητάς στο συγκεκριμένο πουλί να δώσεις τροφή χωρίς ρούπσεν?
Από όσα γνωρίζω στα timbrados θα κάνει καλό. Γιατί άσχετα με τα υπόλοιπα το ρούπσεν κάνει καλό στη φωνή των καναρινιών..
Κάποιοι μάλιστα εκτροφείς καναρινιών φωνής επιδιώκουν και το δίνουν extra
είτε είναι μαύρο είτε κόκκινο...
 
Γιάννη, δεν προσφέρει κάτι το ρούψεν... Το αντίθετο!
Μπαίνει στα μείγματα μόνο και μόνο γιατί είναι πάμφθηνος σπόρος. Όταν κατάλαβαν οι εκτροφείς ότι τους δούλευαν οι εταιρίες και ότι ο συγκεκριμένος σπόρος είναι μεταλλαγμένος και για πολλούς επιβλαβής, έβγαλαν μείγματα χωρίς ρούψεν.
 
Γιάννη, δεν προσφέρει κάτι το ρούψεν... Το αντίθετο!
Μπαίνει στα μείγματα μόνο και μόνο γιατί είναι πάμφθηνος σπόρος. Όταν κατάλαβαν οι εκτροφείς ότι τους δούλευαν οι εταιρίες και ότι ο συγκεκριμένος σπόρος είναι μεταλλαγμένος και για πολλούς επιβλαβής, έβγαλαν μείγματα χωρίς ρούψεν.

-Η γνώμη μου. Το να αγοράζουμε σπόρους που η θρεπτική τους αξία αντιστοιχεί στο κόστος τους, είναι η επιθυμία όλων μας. Μην αδικούμε όμως τον συγκεκριμένο χωρίς λόγο. Οσο για τα μείγματα χωρίς Ρούπσεν, υπήρχαν εδω και πολλά χρόνια και είναι απαίτηση των ποικιλιών χρώματος. Η περιεκτικότητα του σε λουτείνη τον κάνει ακατάλληλο για κόκκινου παράγοντα πουλιά και όχι μόνον. Κατα τα άλλα, είναι ένας αγαπητός σπόρος στα πουλιά, με υψηλά ποσοστά λίπους 40% και ισορροπημένων φυτικών πρωτεινών 20% . Οσο για το μεταλλαγμένο του πράγματος, κυτό αναφέρεται στην νέα ποικιλία που παράγεται στον Καναδά και ονομάζεται κανόλα. Η απουσία του χρειάζεται αναπλήρωση απο άλλα λίπαρά σπόρια (νιζερ-λιναρόσπορος)
Ο φόβος των μεταλλαγμένων είναι πολύ ευρύτερος, αλλά δεν βλέπω να συνοδεύει και το ασπούρι, τον βασικό σπόρο των μειγμάτων που βρίσκεται στην τρίτη ή τέταρτη κατά σειράν μετάλλαξή του, στο Καναδά.
 
Μάκη, δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα, αλλά ο συγκεκριμένος σπόρος είναι ο πλέον αμφιλεγόμενος αν όχι επικίνδυνος. Θα το κάνω όμως κάποια στιγμή και θα επανέλθω γιατί έχει ενδιαφέρον...
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Όλη η φασαρία γίνεται για το ερουκικό οξύ Μετάφραση Google που περιέχει ο συγκεκριμένος σπόρος
Παρακάτω η dr διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα..
Μετάφραση Google

Kαι εδώ :
"http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=search&rurl=translate.google.gr&sl=en&u=http://www.snopes.com/medical/toxins/canola.asp&usg=ALkJrhiWoHDvn5Ql5ZEqYI50opYu5W4-wQ"
Κραμβέλαιο περιέχει φυσικά ένα υψηλό ποσοστό (30-60%) του ερουκικό οξύ, μία ουσία που σχετίζεται με την καρδιά βλάβες σε εργαστηριακά ζώα. Για το λόγο αυτό, κραμβέλαιο δεν χρησιμοποιήθηκε για κατανάλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το 1974, αν και είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες. (Αμερικανοί επέλεξαν να το χρησιμοποιήσετε ως λιπαντικό για να διατηρήσει Allied πολεμικά και εμπορικά πλοία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.)

Το 1974, εισήχθησαν ποικιλίες ελαιοκράμβης με χαμηλή περιεκτικότητα σε ερουκικό. Οι επιστήμονες είχαν βρει έναν τρόπο για να αντικαταστήσει σχεδόν όλες τις ερουκικό οξύ κράμβης με ελαϊκό οξύ, ένα είδος μονοακόρεστο λιπαρό οξύ. (Η αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται μέσω της εγκάρσιας αναπαραγωγής των φυτών, όχι με τις τεχνικές που συνήθως αναφέρονται ως «γενετική μηχανική»). Μέχρι το 1978, όλα καναδική ελαιοκράμβη που παράγεται για χρήση σε τρόφιμα περιείχε λιγότερο από 2% ερουκικό οξύ. Η καναδική πετρελαϊκή βιομηχανία σπόρων rechristened το προϊόν "λάδι canola" (καναδικό πετρέλαιο) το 1978, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει το προϊόν από αρνητικούς συνειρμούς με τη λέξη «βιασμός».Canola εισήχθη στην αμερικανική καταναλωτές το 1986. Μέχρι το 1990, τα επίπεδα ερουκικό οξύ σε λάδι canola κυμάνθηκε από 0,5% έως 1,0%, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των προτύπων.
Read more at snopes.com: Canola Oil and Rape Seed

Και εδώ παρουσιάζεται σαν το πιο υγιεινό στο μαγείρεμα (από διαφήμιση )
[url="http://translate.google.gr/translat....canolainfo.org/canola/&prev=search]Μετάφραση Google[/URL]

Άρα από μένα δεν μπορεί να προστεθεί κάτι περισσότερο. Οι ''κίνδυνοι'' προφανώς δημιουργήθηκαν από τον ανταγωνισμό...
 
Στο θέμα του Λάμπρου τώρα... καλό είναι να απαντηθεί... κάνει κακό το ρούπσεν?
Για να μην ψάχνει άδικα συσκευασίες και ταλαιπωρείται...
 
Εγώ πάντως από τον εκτροφέα άκουσα(χωρίς να είμαι και τελίως σίγουρος γιατί άκουγα και τα πουλιά και είχα μπερδευτεί) καλό θα είναι να αποφεύγετε το ρούψεν γιατί παίρνει λίπος σε κάποιο σημείο στο λαιμό με αποτέλεσμα να επιρεάζετε το τραγούδι του.Ίσως να μην κατάλαβα και εγώ καλά τί εννοούσε ή να παράκουσα. Δεν θέλω όμως να τον ενοχλήσω τον άνθρωπο για να τον ξαναρωτήσω από την δεύτερη μέρα.Ήδη το ότι με δέχθηκε καθαρή δευτέρα στο σπίτι του και μου έδωσε καναρινάκι αρκεί. Τις προσεχείς μέρες θα τον ρωτήσω και θα σας πω.
 
Ο Κος Luis Gonzales (κριτής timbrados από FOE), λέει να αποφεύγουμε και το μαύρο και το κόκκινο λόγω γενετικής τροποποίησης.. Από κει και πέρα ουδείς αλάθητος...
Timbrado - Spanish canary: Μίγμα σπόρων για καναρίνια Timbrados Español

Το κόκκινο βάφει και είναι αυτονόητο, αφού είναι απαγορευτικό για τα ΤΙΜΠΡΑΝΤΟΣ. Το Μαυρο που προέρχεται όπως σου είπα απο τον σιναπόσπορο, την βρούβα, είναι απολύτως καθαρός σπόρος. Τώρα να μου πείς που να βρείς μείγμα με τέτοιο Ρούπσεν.

Στο θέμα του Λάμπρου τώρα... καλό είναι να απαντηθεί... κάνει κακό το ρούπσεν?
Για να μην ψάχνει άδικα συσκευασίες και ταλαιπωρείται...

Δεν έχει κάνει καμιά τέτοια ερώτηση ο Λάμπρος. Η ερώτησή του για μείγμα χωρίς Ρούπσεν έχει απαντηθεί απο το αρχικό σου μήνυμα. Τα υπόλοιπα είναι οι γνώσεις μας για τον συγκεκριμένο σπόρο. Αν θα δώσει κάποιο βάρος ή θα τις αγνοήσει είναι δικό του θέμα, ανάλογα με το σύνολο των πληροφοριών που θα συλλέξει.
 
Πήγα στο karderines αλλά της Manitoba του ενός κιλού δεν είχε. Είχε έλλειψη θα φέρει σε λίγες μέρες. Οπότε άνοιξε μια μεγάλη των 20 kg ή 25kg καινούργια και μου έβγαλε ένα κιλό. Πάλι καλά :)
 
Το'κανε αυτό ο Κώστας;... Μπράβο.. Πόσο χρέωση το κιλό; (για να δούμε διαφορά σε σχέση με το τσουβάλι )
 
2.4 euro.ωχ τί συνήθως δεν το κάνει; Μην γίνει σούσουρο και το κόψει ο άνθρωπος 😛
 
THE BASIC DIET: is a mixture of 30% Plain Canary to 70% Bird Rape seed. To retain the ability to sing a smooth song, the Roller needs a large amount of oily seed, hence the amount of Rape
Βασική διατροφή: είναι ένα μίγμα από 30% καναρόσπορο και 70% ρούψεν. Για να διατηρούν την ικανότητα να τραγουδουν "γλυκά", τα Ρόλλερ χρειάζονται μεγάλο ποσοστο λιπαρών σπόρων, εξού και το ποσοστο του ρουψεν.
Roller Canary
 
Back
Top