Διατροφή Τροφή για καρδερινοκάναρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Ποιό μείγμα σπόρων θεωρείται καταλληλότερο για τα καρδερινοκάναρα; Αυτό που τρωνε τα καναρινια ή αυτο που προορίζεται για τα άγρια πουλιά και γιατι; 😕
 
Ψάξε να βρεις ένα καλό, συσκευασμένο μείγμα σπόρων για καρδερίνες. Τα μείγματα για καναρίνια αποτελούνται από πολύ λιγότερα ήδη σπόρων συγκριτικά, τα οποία εμπεριέχονται στο μείγμα σπόρων για καρδερίνες.
 
Πηρες κα ιεσυ δυο καρδερινοκαναρα και αρχισες να ρωτας χωρις σταματημο.
Α και μην ξεχνας τα μουλαρια δεν γεννανε!
 
Εγώ ρωταω, αλλα εκτος απο τον Σταυρο δεν μου απαντησε κανενας ακομα ολοκληρωμενα! Δεν βαζω διαγωνισμα σε κανεναν...η εξεταστικη τελειωσε. 🙂Απλα εχω την χαρα να εχω απο προχθες 2 καρδερινοκαναρα και καταλαβαινετε την αγωνια μου! Οσο για το ταξιμο... Το περιμενω!
 
γεια σου georgina! 🙂
να σου ζησουν τα μικρα!
κ καλο χειμωνα παρεπιμπτοντως!

μακαρι να ηξερα να απαντησω κ στο τι τρωνε!:D
 
BRE DE SOU APANTISAME KI EGO KAI O STAYROS;
MIPOS 8ELEIS EPISTIMONIKI APANTISI POSA EIDH SPORON XREIAZONTAI POIOUS SPOROUS AKRIBOS KAI SE TI POSOSTO ANA KILO MEIGMATOS?
ALOSTE STA EKSIGISA KAI ONLINE STO CHAT TA PRAGMATA EINAI POLU APLA GIA KAPOION POU EXEI 2-3 POULAKIA .
MIN 8ELETE NA TA KANETE MONOI SAS PIO DYSKOLA
KAI PROSPA8ITE OSO MPOREITE MAKRIA APO TA DIAFORA PROS8ETA
POLUBITAMINES ASBESTIA XROSTIKES ANTIBIOSEIS FARMAKA
MPOROUN TA POULAKIA SAS NA PAROYN OLES TIS APARETITES BITAMINES METALA YXNOSTIXEIA PROTEINES ME FYSIKA PROIONTA SPOROUS LAXANIKA FROUTA
 
Φίλε epo σε ευχαριστω για τις ευχες! Αυτο επιθυμω και εγω, να ζησουν οσο το δυνατον καλυτερα και περισσότερο.Βασικος παραγοντας γι αυτο ειναι η σωστη και ισορροπημενη διατροφη.

Σας ευχαριστω που με τις πληροφοριες σας, ιδιως αυτες που ηρθαν online στο chat , ενημερωθηκα σφαιρικα γυρω απο το θεμα. Το ζητημα ειναι ομως οτι ενα τετοιο θεμα που μπορει να απασχολει και αλλα μελη εμεινε στα στενα πλαισια του chat και μονο εγω ημουν η τυχερη να οικειοποιηθω αυτης της γνωσης! 🙂
Και φυσικα δεν ζηταω επιστημονικες εξηγησεις ουτε αναλυσεις σπορων... Οσο πιο απλες ειναι οι εξηγησεις τοσο πιο κατανοητες θα γινουν απο ολα τα μελη.Και οσο περισσοτερες διαφορετικες αποψεις ακουγονται, οταν μαλιστα συνοδευονται και απο τα καταλληλα επιχειρηματα, τοσο βοηθιομαστε στο να καταληξουμε και στην σωστοτερη, κατα την κριση του καθενος, αποφαση! Και παλι σας ευχαριστω ολους πολυ. 😉
 
Georgina να σου ζησουν τα καρδερινοκαναρα, τα οποια ειναι και 2; Ο εχων 2 χιτωνας ξερεις τι πρεπει να κανει.Λοιπον αυτο που κανω εγω ειναι να βαζω στις καρδερινες μου τωρα διοτι το καρδερινοκαναρο μου μας την κοπανησε και τα 2 ειδη τροφων. Δηλαδη και τροφη για αγρια και για τα καναρινια τις οποιες απ οτι βλεπω τρωνε.
 
Ποιό μείγμα σπόρων θεωρείται καταλληλότερο για τα καρδερινοκάναρα; Αυτό που τρωνε τα καναρινια ή αυτο που προορίζεται για τα άγρια πουλιά και γιατι; 😕
Γεια στο foroum. :)

Είναι το πρώτο μου ποστ εδώ και θα ήθελα να σας πω ότι διατηρώ καναρίνια, άγρια πουλιά και υβρίδια αρκετά χρόνια (20). Να προσθέσω ότι για μερικά χρόνια ασχολούμουν μόνο με αναπαραγωγή καρδερίνας (στην αιχμαλωσία φυσικά), κάτι που δεν κάνει πολύ κόσμος στην Ελλάδα.

Στο θέμα τώρα. Η εμπειρία μου, έχει δείξει ότι τα καρδερινοκάναρα τείνουν να κληρονομούν το μεταβολισμό των καναρινιών και όχι αυτό των καρδερίνων.

Όποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με τις καρδερίνες ξέρει ότι χρειάζονται ειδικό μείγμα διαφορετικό από τα καναρίνια αλλά και από πολλά αγριοπούλια. Μια διαφορά είναι ότι χρειάζονται τροφή πολύ υψηλή σε λιπαρά.

Όταν κάποιος διατηρεί κερδερινοκάναρα σε κλουβιά δεν πρέπει να τα ταΐζει με μείγμα για αγριοπούλια με πολλά λιπαρά. Τα καρδερινοκάναρα θα παχύνουν γρήγορα.. και ξέρεται… Αν το κερδερινοκάναρο βρίσκεται σε μεγάλη κλούβα και κινείται πολύ τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Georgina, εγώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς τροφή για καναρίνια σαν βάση και να την εμπλουτίζεις με μείγμα για αγριοπούλια. Αλλά πες μας, που διατηρείς τα καρδερινοκάναρα σου; Σε κλουβιά; Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
 
Εγω εχω καρδερινοκαναρα και σε κλουβα 2χ2 και σε κλουβακια ατομικα πολλα χρωνια και ταιζω την ιδια τροφι που δινω στα καναρινια και δεν εχω κανενα προβλημα!
 
Φίλε Γιάννη στην συντροφιά μας. Σε ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες οδηγίες σου. Προς το παρόν διατηρω τα 2 καρδερινοκάναρα σε ατομικά κλουβάκια. Η αλήθεια είναι οτι αισθάνομαι οτι ο χώρος τους ειναι λιγο περιορισμένος. Ειμαι σε αναμονά αγοράς καινουριων και πιο ανετων κλουβιών για να στεγάσω τα καινουρια μου φιλαρακια οπως και ενα τρίτο που περιμενω εν καιρώ. 😉Τα κλουβακια βρισκονται το μεγαλύτερο διαστημα της ημέρας στο μπαλκόνι και μεσημεριανές καθώς και τις βραδυνές ώρες σε κλειστό χώρο. Και παλι σε ευχαριστω!
 
Τα κλουβακια βρισκονται το μεγαλύτερο διαστημα της ημέρας στο μπαλκόνι και μεσημεριανές καθώς και τις βραδυνές ώρες σε κλειστό χώρο. Και παλι σε ευχαριστω!

Γιατι δεν τ' αφηνεις συνεχως εξω;Θα ειναι πολυ καλυτερα γι' αυτα.
 
Ούτε που μου πέρασε ποτέ απο το μυαλό να αφήσω τα μωρά μου ολημερίς και οληνυχτίς σε εξωτερικο χωρο, χωρις να ειναι προφυλαγμενα απο τα πασης φύσεως αρπαχτικά που καραδοκουν(δίποδα, τετράποδα, φτερωτά 'η ερποντα), αλλα και απο τις καιρικες συνθηκες που επικρατουν την εκαστοτε χρονικη περιοδο. Αν διαβασεις αλλα πόστ θα δεις απο ποσα πραγματα κινδυνευουν τα φιλαρακια μας... Ετσι, καλλιο γαιδουρόδενε, παρα γαιδουρογυρευε...
 
Φίλε Γιάννη στην συντροφιά μας. Σε ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες οδηγίες σου. Προς το παρόν διατηρω τα 2 καρδερινοκάναρα σε ατομικά κλουβάκια. Η αλήθεια είναι οτι αισθάνομαι οτι ο χώρος τους ειναι λιγο περιορισμένος. Ειμαι σε αναμονά αγοράς καινουριων και πιο ανετων κλουβιών για να στεγάσω τα καινουρια μου φιλαρακια οπως και ενα τρίτο που περιμενω εν καιρώ. 😉Τα κλουβακια βρισκονται το μεγαλύτερο διαστημα της ημέρας στο μπαλκόνι και μεσημεριανές καθώς και τις βραδυνές ώρες σε κλειστό χώρο. Και παλι σε ευχαριστω!
Η αλήθεια είναι ότι τα καρδερινοκαναρα έχουν απαιτήσεις στο χώρο. Καλά θα κάνεις να τους δώσεις μεγαλύτερα κλουβιά.

Τους αρέσει να πετούν σε όλες τις κατευθύνσεις. Συνεπώς θα εκτιμούσαν κλουβί με καλό βάθος.

Είναι αρσενικά; Κελαηδούν; Αν ναι, κάνουν φωνές καρδερίνας; Τα έχεις μαζί με αρσενικά καναρίνια;
 
Γιάννη, τι διαστασεων ατομικο κλουβι θα πρότεινες; Σκεφτομαι κατι σε τριοροφο καθως εχω περιορισμενο χώρο. Κλουβα δεν μπορω να παρω σε καμία περίπτωση καθως εχω 9 πουλακια διαφορετικων ειδών και δεν νομίζω οτι ειναι σωστό να τα βάλω ολα μαζί. ( 1 καρδερινα, 2 καρδερινοκάναρα, 5 καναρινια και 1 παπαγαλακι, ολα αρσενικα). Τα καρδερινοκαναρα τα εχω εδω και λιγο καιρό, ειναι σε φαση πτερόροιας και εχουν αρχισει να κελαηδουν σιγα σιγα... Πιστευω μεχρι τελη Σεπτεμβρη να δειξει... Παντως μου ειπαν οτι κελαηδουν σαν καρδερινες... και περιμενω με μεγάλη χαρα και ανυπομονησια να τα ακουσω! Τα καναρινια και γενικα ολα τα πουλακια βρισκονται μαζι στον ιδιο χωρο(μπαλκόνι)... Εχεις κάτι στον νου σου κάνοντας μου αυτες τις ερωτησεις; Αν εχεις κατι να προτείνεις, πολυ ευχαρίστως θα χαρω να το διαβασω!
 
Εγω λεω να μας χαρισεις μερικα αρσενικα και να σου δωσουμε θηλυκα για να μην εχεις προβλημα... Αυτο ειναι το καλυτερο μια που δεν μπορεις να τα διαχειριστεις. Αφου δεν μπορεις να παρεις κλουβα, δωστα σε ΕΜΑΣ
 
Κώστα μου δεν εγραψα ποτέ οτι δεν μπορω να πάρω κλουβα... Και πολυ περισσοτερο οτι δεν μπορω να διαχειριστω τα πουλακια μου! Ισα ισα, εχω μονο τοσα οσα μπορω να διαχειστω λαμβανοντας υποψην τις ιδιαιτεροτητες του χωρου μου αλλα και του χρόνου μου. 🙂Οσο για το χαρισμα... Μμμμμμμμμμμμμ μου φαινεται τοσο δυσκολο αυτο που με πολυ χιουμορ μου ζητας, οσο δυσκολο θα ηταν να χαρισει η καθε μανα το παιδι της!(ξερω οτι κανεις χιουμορ και με πειραζεις, γνωριζοντας την αδυναμια μου στα ''μωρα'' μου):D
 
Back
Top