Φροντίδα Τροφή και καθαρισμός κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Venia93
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Venia93

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2022
Μηνύματα
59
Πόλη
Ludwigshafen
Καλημερα στην παρέα.
Καθριζω το κλουβί κάθε 4 μέρες και αλλάζω τροφή. Νερό, φρούτα η λαχανικά αλλαζω κάθε μέρα. Ειναι αρκετό η χρειάζεται πιο συχνά η αλλαγή τροφής και του καθαρισμού?
Ευχαριστώ πολύ!
 
@Venia93 Καλημέρα! Κάθε τέσσερις μέρες για τη σχάρα είναι μια χαρά. Το κλουβί ολόκληρο είναι υπερβολικό! Εκτός αν δεν έχει αποσπώμενη σχάρα. Τα λαχανικά και τα φρούτα καλύτερα να μενουν λίγες ώρες, ειδικά τα φρούτα!
Το νερό ανάλογα με τις ποτίστρες που χρησιμοποιείς. Αν δηλαδή είναι με ρύγχος ή μπίλια μια κάθε μέρα είναι καλά αν όμως είναι απλή θέλει δυο φορές τη μέρα γιατί μπορεί να λερώνει το νερό.
 
Εγώ βάζω μια ταιστρα τροφή την φυσάω κάθε Τετάρτη και την αντικαθιστω κάθε Κυριακή .ο λόγος είναι ότι έχουν την τάση να τρώνε πρωτα τους λιπαρους σπόρους και μετά τους υπόλοιπους κατά συνέπεια εάν το αλαζουμε κάθε 4 μέρες θα τρώει σχεδόν μόνο λιπαρους και θα παχυνει.για τον καθαριότητα συμφωνώ με την Κά ΜΑΡΙΑ ΑΑ.. Υ.σ. η μια ταιστρα φτάνει για μια βδομάδα!! Δεν έχω βρει ποτέ την ταιστρα άδεια
 
@Venia93 Τι πουλάκι έχεις? Το καλύτερο είναι κάθε 3 μέρες. Βέβαια, ανάλογα και το μέγεθος του κλουβιού. Εάν είναι σχετικά μικρό, ίσως χρειάζεται καθαρισμό ο πάτος του κλουβιού μέρα παρά μέρα ή κάθε δύο μέρες. Το να καθαρίζεις όλο το κλουβί κάθε 4 μέρες, κατά την γνώμη μου είναι υπερβολή. Εάν δεν έχεις κανένα πρόβλημα εντάξει, αλλά εάν σε κουράζει, το ιδανικό θα ήταν 1 φορά στις 2 εβδομάδες. Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά ( + αβγό) δεν πρέπει να μένουν στο κλουβί πάνω από 4 ώρες, καθώς μαζεύουν πιο εύκολα βακτήρια και μικρόβια. Όσο για την τροφή, προσωπικά βάζω λίγη ποσότητα στην ταΐστρα, διότι τα πουλιά τείνουν να αφήνουν τα τσόφλια πάνω από τους σπόρους, νομίζοντας ότι δεν έχουν άλλη τροφή. Γι' αυτό μέρα παρά μέρα την φυσάω για να παραμείνουν μόνο τα σπόρια. Όταν τελειώσει (συνήθως μετά από 2 - 3 μέρες), βάζω καινούργια.
 
Νομίζω ότι η ρουτίνα που περιγράφεται από τον @Scoros στην αλλαγή τροφής για κατανάλωση όλων των σπόρων πλησιάσει αρκετά στο ιδανικό κατά την άποψή μου (αποκλειστικά για καναρίνια). Για την καθαριότητα έχει να κάνει περισσότερο με το υπόστρωμα. Εγώ χρησιμοποιώ εφημερίδα αφού το πριονίδι που είχα αγοράσει με λίγο αέρα πήγαινε βόλτα. Με άμμο βάρυνε το κλουβί και επίσης πάλι σηκωνόταν στον αέρα. Ροκανίδι δεν έχω βάλει αλλά το θεωρώ ακριβό. Η εφημερίδα στα κλουβιά που έχω μπαίνει κάτω από την σκάρα όποτε δεν μπορούν να την κόψουν. Αυτή υποχρεωτικά την αλλάζω μετά το μπάνιο τους κάθε δεύτερη με τρίτη μέρα (συνήθως δεύτερη). Φρούτα συμφωνώ με @ΜΑΡΙΑαα ανεξάρτητα της εποχής γιατί ότι δεν φάνε σε δύο τρεις ώρες ούτως η άλλως θα μείνει. Όποτε πέταμα. Το αυγό εγώ το αλλάζω μετά από λίγες ώρες μόνο όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30 βαθμούς. Τώρα που έχει 15 - 25 το αφήνω αρκετές ώρες (8 περίπου δλδ 08:00 έως 16:00) μετά πέταμα. Το νερό το αλλάζω κάθε μέρα 1 φορά τώρα και 2 φορές την ημέρα το καλοκαίρι. Το ίδιο θα έκανα και στις μη συμβατικές ποτίστρες αν είχα. Για το θέμα των σπόρων στις ποτίστρες δεν έχω τόσο άγχος και νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει το θέμα σε παλαιότερη ανάρτηση όποτε δεν θα πω κάτι περισσότερο.
 
Back
Top