Διατροφή Τροφη για κοτσυφια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

glafkos

PB Member
Εγγραφή
11 Ιουν 2006
Μηνύματα
347
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα έξω απο το παραθυρο υπαρχουνε πολλα κοτσυφια τι θα μπορουσα να τους βάλω για τροφη τουλαχιστών να μην φυγουνε ποτε απο τα δεντρα του παραθυρου μου και να ακουω το κελαιδημα τους;
 
Mαινοτροφή, σκουλήκια ζωντανά η αποξηραμένα, βρώμη, σιτάρι και καλαμπόκι σπασμένο.
Αν είναι να φύγουν όμως λόγω εποχής δεν θα τα κρατήσει το φαί. Έτσι έφυγε και ο κοκκινολαίμης μου αν και έτρωγε από τα χεριά μου, έρωτας βλέπεις και η διαιώνιση του είδους.
Βάλε τι φάει όμως κάπου ψιλά για να μην έχουν φόβο από γάτες όταν.
 
Τελικά και τα κοτσύφια γίνανε πρωτευουσιάνοι.
Μέχρι πρότινος τσακίζανε τις εναπομείναντες ελιές.
Εάν έχεις κήπο σκαλίζωντάς τον θα βρίσκουν κι
αυτά σκουληκάκια. Τα καταφέρνουν όμως μόνα τους
θαυμάσια(έντομα, βλαστάρια).
Κι επειδή φωλιάζουν σε δεντράκια
με πυκνό φύλλωμα, εάν δεν ενοχληθούν, θα
απολαμβάνεις το υπέροχο κελάηδισμά τους
αυτό τον καιρό. Και μετά το φθινώπορο δε θα
φύγουν. Θα είναι εκεί κοντά αλλά σίγουρα δε
θα κελαιδούν όπως τώρα.
 
Φέτος για πρώτη φορά είδα φωλιά από κοτσύφια στη Θεσσαλονίκη απέναντι από το σπίτι μου. Γίνανε όντως πρωτευουσιάνοι. Η καλύτερα εμείς μετακομίσαμε στο φυσικό τους περιβάλλον και τα αναστατώσαμε. Να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση να μην αφήνουμε ζωτικό χώρο στα πουλιά να ζήσουν και να αναπαραχθούν.
 
Ακη αν έχεις την δυνατότητα μπορείς να φυτέψεις δεντράκια, θάμνους αναρριχητικά φυτά δημιουργώντας έτσι ένα μικρό παράδεισο για να βρισκουν καταφύγιο ένα σωρό πουλάκια... Να δεις που σε λίγο καιρό να αναπτυχθεί εκεί ενα μικρό οικοσύστημα και εσυ θα απολάμβανεις στο μέγιστο το δημιούργημά σου ακούγοντας όχι μόνο κοτσύφια αλλά και ενα σωρό άλλα πουλάκια!
 
Georgina καλημερα
στο πισω μερος του οικοπεδου έχει 2 ελιες μια λεμονια μια νερατζια και τωρα θα βαλουμε και αλλα δεντρακια και διαφορα ομορφα λουλουδακια οποτε πιστευω οτι καπως καλυτερο θα γινει για τα διαφορα πουλια που περνανε απο εκει
 
Back
Top