Αναπαραγωγή Τρόμαξα τα μικρά και βγήκαν από τη φωλιά

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Καλημερα, σημερα το πρωι βρηκα ενα απο τα νεα μπομπιρακια μου κατω στον πατο και γυρνα απο δω κι απο κει φοβισμενο, εκανα την βλακεια να το πιασω και να το βαλω εγω στη φωλια, και τωρα εχω 3 μωρα στον πατο φοβισμενα, δεν στεκονται πλεον στη φωλια και ουτε στις πατηθρες μπορουν να πανε, τι πρεπει να κανω, μηπως να στερεωσω την φωλια στον πατο;
 
Αν είναι 18 ημερών δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Αν μάλιστα σταματήσεις να τα ενοχλείς θα δεις πως σύντομα θα βρίσκονται μέσα στη φωλιά.
Γενικά όμως οι ενοχλήσεις στη φωλιά μετά τη 13-15 μέρα της ζωής των μικρών συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να βγουν έξω τα μικρά. Και αν είναι κάπως μεγάλα και ο καιρός ζεστός όπως τώρα... έχει καλώς.
ν όμως είναι μικρότερα και πιο κρύος ο καιρός τότε έχουμε θέμα.
Σε περίπτωση που από λάθος συμβεί το τελευταίο η ύπαρξη εξωτερικής φωλιά δίνει λύση σε αντίθεση με την εσωτερική.
Αν λοιπόν έχουμε εξωτερική φωλιά τοποθετούμε τη φωλιά μπροστά από κλειστή πόρτα και επιστρέφουμε τους νεοσσούς μέσα.
Οι γονείς θα ταΐζουν τα μικρά από τα κάγκελα.
Αν τώρα θέλουμε λίγο πριν ξημερώσει με πολύ προσοχή, ήρεμες κινήσεις και σε απόλυτο σκοτάδι... μπορούμε να δοκιμάσουμε να ανοίξουμε και την πόρτα. Στις περισσότερες φορές πιάνει... αλλά και να μην πιάσει σε λίγη ώρα ξανακάνουμε το αρχικό "κόλπο".

Αν όμως υπάρχει εσωτερική.. Τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολυ ωραια, εχω και εξωτερικη φωλια, αρα πρεπει να τα "φυλακισω". Εβαλα μια πατηθρα τελειως χαμηλα ετσι ωστε να σχηματιστει μια σκαλα απο τις πατηθρες που να οδηγει στην φωλια. Το ενα μπομπιρακι πλεον ειναι στη πιο ψηλη πατηθρα αλλα δεν μπαινει στη φωλια διοτι καθεται η μουλαρα η μανα.
Σημερα ειδα απο την μανα το εξης περιεργο. Ενω τα μωρα της ειναι απο λαθος μου εκτος φωλιας αυτη εκανε την κινηση για βατεμα που κανουν τα θηλυκα "στησιμο" και τον ηχο. Και τωρα καθεται στη φωλια. Να πω επισης οτι τις τελευταιες 4 μερες ενω ταιζει κανονικα τα μωρα της δεν καθεται πλεον σε αυτα, ουτε μερα ουτε νυχτα. Μπαινει παλι σε διαδικασια αναπαραγωγης;
 
Back
Top