Φροντίδα Τρόποι αντιμετώπισης υγρασίας σε εξωτερική εκτροφή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Θα ήθελα να ρωτήσω σε εξωτερική εκτροφή πως μπορείς να προστατεύσεις τα πτηνά από την υγρασία;
Χθες με τις βροχές το υγρασιόμετρο έδειχνε 95 στη διάρκεια της νύχτας με θερμοκρασία 21.
 
σε εξωτερική εκτροφή πως μπορείς να προστατεύσεις τα πτηνά από την υγρασία;
Δυστυχώς η υγρασία σε ανοιχτούς χώρους δεν είναι εφικτό να ελεγχθεί.
Θα πρέπει όμως να σκεφτείς πως η φύση λειτουργεί με εξαιρετικά καλή ισορροπία.
Συνήθως τα έμβια όντα προσαρμόζονται απόλυτα στις προσταγές της και αν έχουν καλή υγεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την προσαρμογή τους.
Σε απότομες αλλαγές των καιρικών συνθηκών ή σε περιπτώσεις λάθος δικών μας επιλογών (λάθος χρονικά αναπαραγωγή) τότε πολύ πιθανόν να διαπιστωθούν αρνητικές επιδράσεις.
Χθες με τις βροχές το υγρασιόμετρο έδειχνε 95 στη διάρκεια της νύχτας με θερμοκρασία 21.
Στη δική σου όμως περίπτωση που η η υγρασία ακολουθεί την εποχή της φυσικά δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις στα πουλιά.
 
Σκεφτόμουνα για αγορά αφυγραντήρα αλλά να τον έχω στο μπαλκόνι δεν νομίζω να έχει και πολύ νόημα. Το καλό είναι ότι το πουλάκι ζει μόνιμα έξω οπότε θα έχει προσαρμοστεί.
 
Σκεφτόμουνα για αγορά αφυγραντήρα αλλά να τον έχω στο μπαλκόνι δεν νομίζω να έχει και πολύ νόημα
Δεν γίνεται αυτό Λάμπρο. Δεν γίνεται μια οικιακή συσκευή εσωτερικού χώρου να αφεραίσει την υγρασία από όλη την πόλη.
Το καλό είναι ότι το πουλάκι ζει μόνιμα έξω οπότε θα έχει προσαρμοστεί.
Ούτε αυτό είναι σίγουρο. Στη φύση τα πουλιά ακολουθούν το ένστικτο που τους οδηγεί σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προστατευτούν από ακραίες για την υγεία τους καταστάσεις που επικρατούν για κάποιο διάστημα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα πουλιά που βρίσκονται σε εξωτερική εκτροφή.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες γίνονται άλλοτε πλεονέκτημα και άλλοτε μειονέκτημα σε μια εξωτερική εκτροφή. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.
 
Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες γίνονται άλλοτε πλεονέκτημα και άλλοτε μειονέκτημα σε μια εξωτερική εκτροφή. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.
Γενικά αυτό είναι το μόνο κακό του να έχεις τα καναρίνια σου έξω.. Και εγώ έξω τα έχω όλο το χρόνο και αναπαράγονται και έξω στην ταράτσα. Αλλά θεωρώ ότι έξω ζουν σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον, με οξυγόνο, με ήλιο (πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία τους), με καθαρό αέρα (εκτός αν μένεις πάνω σε κεντρικό δρόμο) και ξυπνάνε με την ανατολή και κοιμούνται με την δύση του ηλίου! Αλλά ο καιρός είναι απρόβλεπτος! Απ΄ κει και πέρα αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να καθαρίζεις συχνά το κλουβί, να του παρέχεις μια σωστή διατροφή, καθαρό νεράκι, να το προστατεύεις από καιρικά φαινόμενα και από ιπτάμενους κινδύνους! Τέλος πρέπει να παρατηρείς καθημερινά την συμπεριφορά του και να ενεργείς άμεσα αν κάτι δεν πάει καλά.. έτσι θα σου κρατάει συντροφιά για πολλά χρόνια ακόμα! 😉
 
Δεν γίνεται μια οικιακή συσκευή εσωτερικού χώρου να αφεραίσει την υγρασία από όλη την πόλη
Απλά έλεγα μήπως κάνει δουλειά κοντά στην κλούβα αλλά το ξέρω ότι δεν γίνεται όσο και να καλύψεις τον χώρο με άλλα πράγματα.
Και η εσωτερική επίσης πάντως Σταύρο έχει θετικά και αρνητικά.Απλά τώρα με υγρασία αυτές τις μέρες έλεγα να το φέρω μέσα αλλά αφού μπήκε από άνοιξη καλοκαίρι και τώρα φθινόπωρο στον εξωτερικό χώρο θα γίνει χειρότερα με το μέσα έξω.
 
Απλά τώρα με υγρασία αυτές τις μέρες έλεγα να το φέρω μέσα αλλά αφού μπήκε από άνοιξη καλοκαίρι και τώρα φθινόπωρο στον εξωτερικό χώρο θα γίνει χειρότερα με το μέσα έξω
Αν τον βάλεις τώρα μέσα θα πρέπει να τον βγάλεις πάλι έξω τον Μάιο και αν...
 
Θα γίνω σκληρός σαν τον @sdc . Έξω μόνιμα και όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει 😛 .
Πλάκα κάνω παιδιά.Απλά το λυπάμαι έξω το καημένο :D.
 
Θα γίνω σκληρός σαν τον @sdc . Έξω μόνιμα και όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει 😛 .
Πλάκα κάνω παιδιά.Απλά το λυπάμαι έξω το καημένο :D.
Καλέ δεν παθαίνουν τίποτα! Εμένα μια χρονιά που χιόνιζε είχα βάλει πλεξιγκλάς γύρω γύρω απ την κλούβα και αυτά κελαηδούσαν! Δεν φύσαγε και μέχρι και μπάνιο έκαναν! Απλά θέλει προσοχή με τον αέρα τα αρπακτικά κτλ!
 
Back
Top