Φροντίδα Τρόποι για να μην με φοβάται το κοκατίλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα, εχω 2 κοκατιλ άγρια και έχω ξαναποσταρει στο παρελθόν για το πώς μπορούσα να τα κανω να με εμπιστευτούν όπως να ανεβαίνουν στο χέρι μου κτλ. Πριν κάποιο καιρό τα έβγαλα έξω πιάνοντας τα με γάντι, το δοκίμασα 2-3 φορές αλλά ήταν αποτυχία μιας και ήταν πολύ φοβισμένα, δεν το ξαναδοκιμάσα από τότε, δοκίμασα και το κεχρί αλλά πάλι τίποτα. Στο κλουβί ομως είναι πολύ ευτυχισμένα παίζουνε, κάνουνε, πειράζουν ο ένας τον άλλον, τραγουδάνε ειδικά ο ένας ο γκρίζος πέρα από το που δείχνει πολύ ευτυχισμένος μου δείχνει και εμένα σημάδια αγάπης μέσα από το κλουβί όπως με κοιτάει στα μάτια και μόλις φωναζω το όνομα του χαϊδεύεται, πάει πέρα δώθε, τραγουδάει, με λίγα λόγια δεν υπάρχει θέμα με αυτόν όταν είναι μέσα στο κλουβί για αυτό και δεν τους ξαναεβγαλαενω έξω, ενώ έξω από το κλουβί ήταν φοβισμένος και αγριος.Το πρόβλημα είναι με τον άλλον τον κίτρινο όπου όταν πάω και τους αλλάζω τροφή, νερό τα χαρτιά από κάτω μόλις πηγαίνω λίγο κοντά του ξεφυσαει πολύ έντονα σαν κάτι να τον αγχωνει και να τον τρομάζει. Μπορώ να κάνω κάτι να μην αισθάνεται έτσι. Όσο για το που πρέπει να βγαίνουν και έξω το ξέρω άλλα παιδιά όπως σας είπα ήταν σκέτη αποτυχία και θεωρώ πως για να τα μάθεις χρειάζεται εμπειρία πράγμα που δεν έχω.
 
χρειάζεται εμπειρία
Περισσότερο χρειάζεται υπομονή, και μάλιστα διπλή όταν πρόκειται για 2 πουλάκια.
Πρέπει να περνάς αρκετές ώρες κοντά στο κλουβί αρχικά, μιλώντας με γλυκειά φωνή κτλ., για να συνηθίσουν την παρουσία σου και να μην νιώθουν απειλή.

Το θετικό είναι ότι είναι ευτυχισμένα μαζί!
 
@fortunatos η υπομονή σίγουρα χρειάζεται πάντα αλλά και η εμπειρία. Συχνά πηγαίνω κοντά στο κλουβί και τους μιλάω και με κοιτάνε κουνοντας τα κεφάλια τους. Μήπως είναι και αναλόγως το πουλί που μερικά δε μαθαίνουν καθόλου; ο ένας πάντως δεν έχει θέμα, επίσης και ο καινούργιος μου κονιουρος δεν έχει τέτοιο θέμα.
 
συμφωνω με τον @fortunatos. υπομονη, χρονος αρκετος μαζι τους για να καταλαβουν οτι δεν κινδυνευουν απο σενα, απαλες και ΟΧΙ γρηγορες αποτομες κινησεις. την εμπειρια θα την αποκτησεις με το καιρο, μην αγχωνεσαι🙂, .
θελει λιγο ψαξιμο και διαβασμα ...
 
Back
Top