Γενικά Τρόπος αποστολής πουλιών με ασφάλεια

Βενετία

PB New Member
Εγγραφή
14 Σεπ 2017
Μηνύματα
19
Πόλη
Κως
Γεια σας!
Βρήκα πρόσφατα απο γνωστή μου στην Αθήνα καποιον ιδιοκτητη συνοικιακου petshop κάποια πουλιά που με ενδιέφερε να αποκτήσω σε καλυτερη τιμή απο οτι αν τα παραγγελνα στο νησι μου..
Το πρόβλημα είναι οτι πρώτη φορά του τυχαίνει του πωλητή να κανει αποστολή πουλιων και δε γνωρίζει τι ακριβως πρεπει να κανει. Απο την αλλη εγω νοιαζομαι περισσοτερο να ερθουν τα πουλακια μου σωα. Γνωριζει κανεις ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος να ταξιδεψουν απο Αθηνα για Κω;
 
Πιστεύω, πρεπει να ταξιδέψουν συνοδευόμενα απο κάποιον σχετικό με πουλιά άνθρωπο, με το καράβι
 
καλησπερα βενετια συνησιωτισα. κι'εγω στην κω ζω. λοιπον για το συγκεκριμενο θεμα ξερω καποια πραγματα απο συζητηση με τον κυριο κυριακου εκτροφεα παπαγαλων στην ροδο. υπαρχουν κλουβακια μεταφορας πουλιων. Οταν πειρα απο τον κυριο κυριακου τον ιου, μου τον εβαλε σ'ενα κλουβακι πλαστικο οπου απο την πανω πλευρα ειχε ανοιγματα μονο για να περνει αερα και να μπενει μεσα φως. μεσα ειχε μια ταιστρα με τα σπορια του, και ενα μηλο ζουμερο για υγρα. Νερο δεν ειχε, τον διατηρη το μηλο. τα πουλακια πρεπει να συνοδευονται κανονικα, αλλα οπως καταλαβενης οι εκτροφεις δεν μπορουν να το κανουν αυτο. στο μπου σταρ δινουν 5 ευρω σ'ενα μελος του πληρωματος για να το προσεχη. τωρα βεβαια εαν ο ανθρωπος που λες δεν εχει πειρα απο αυτα, νομιζω οτι ειναι λιγο ριψοκυνδινο, εκτος εαν τα συνοδεψη καποιος.
 
Ναι.. Κατι μου ειπαν για αυτου του ειδους τα κλουβακια αρκει να τρωνε τα συγκεκριμενα πουλια μηλο.. Και Ροδο Κω ειναι λιγοτερες ωρες απο Αθηνα Κω και γι αυτο με προβληματιζει..
Τα κλουβακια αυτα τα χρεωνομαστε εμεις; Να ξερω τελικα αν με συμφερει ολο αυτο η να παω να τα παραγγειλω τλκ απο εδω..
 
Πηρε το ματι μου νωριτερα σε ενα ψαξιμο μου για εκτροφεις αυτον που λες απο Ροδο.. Εχει μονο παπαγαλους; Γιατι κυνηγάω τα παραδεισια..
Μηπως γνωρίζεις..?
 
στο πρωτο ερωτημα ναι τα κλουβακια τα χρεωνεται ο αγοραστης. Ξερω οτι μιλαμε για μεγαλητερη αποσταση συγουρα. η τιμη τους για τα κλουβακια αυτα ειναι 10 ευρω. Ο κυριακου εχει παπαγαλους και εξωτικα πουλια, οχι παραδησια. Γιατι δεν ρωτας στην κω απο ιδιωτη που εχει παραδησια. με τρομαζη λιγο η αποσταση πειραια κω γιατι ακομα εχει ζεστη και νομιζω οτι πρεπει να προσεχτουν στο ταξιδι.
 
Εγώ στη θέση σου θα ταξίδευα στην Αθήνα για να τα παραλάβω και να τα μεταφέρω με ασφάλεια στον τόπο διαμονής τους.
 
Πω πωωω μη με αγχωνεις!
Ξερεις καποιον που να ασχολειται με τα παραδεισια;
Εχω ζεμπρακια και gouldian πρασινα. Ψαχνω τα παραδεισια blue/ silver για την ωρα..

Μακαρι να μπορουσα να παω! Αλλα στο τελος θα τα πληρωνα χρυσαφι αν βαλεις και τα ακτοπλοϊκά..
Θα τη βρω την ακρη που θα παει! Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον!
 
ξερω ιδιοτη στην κω που εχει παραδεισια και βγαζη και μικρα. Περιση καθομασταν και βλεπαμε τις δυο γενες που ειχαν κανει. Δυστηχως δεν εχω τηλεφωνο του, και δεν ξερω εαν επιτρεπετε να σου πω σε ποιο μαγαζι μπορεις να τον βρεις. εαν δεν παρω το οκ. επισης ξερω οτι ειναι παραδισια αλλα δεν ξερω τι ειδος ειναι. Δεν ηξερα οτι υπαρχουν διαφορετικοι τυποι σε αυτα τα πουλια.
 
δεν ξερω εαν επιτρεπετε να σου πω σε ποιο μαγαζι μπορεις να τον βρεις. εαν δεν παρω το οκ.
Δεν είμαι αρμόδια να δίνω τα ΟΚ αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως μπορείς να αναφέρεις το κατάστημα.
Δεν μπορείς να δώσεις ιδιωτικά τηλέφωνα μόνο δημοσίως. 🙂
 
Ναι καταλαβαινω..
Όποτε ευκαιρισεις κανε μια ερωτηση να μαθουμε τουλαχιστον το ειδος που εχει..
 
Καλημέρα Βενετία.
Καλό είναι να μην αγοράζουμε πούλια από απόσταση και από φωτογραφίες.
Το σωστό είναι να βλέπουμε από κοντά τα πούλια και να τα ψάχνουμε για πιθανά προβλήματα εάν και εφόσον έχουμε μια σχετική πείρα.
Κατανοώ το πρόβλημα την απόστασης που έχεις και για αυτό σου προτείνω εάν είναι μονόδρομος η αγορά από απόσταση
ο πωλητής να γνωστός και της απόλυτης εμπιστοσύνης άτομο από εσένα ή την φίλη σου ή και από την παρέα μας εδώ στο forums.
 
Μόλις ενημερώθηκα οτι ασυνοδευτα πουλιά απαγορευεται να ταξιδεύουν πλεον..
Και με συνοδεια επιτρέπεται μονο εαν περασουν απο κτηνίατρο και τους δοθεί πιστοποιητικό το οποίο κοστίζει γυρω στα 50€..
Αλλα η απορία μου ειναι αλλου.. Τα pet shop πως προμηθεύονται τα πουλιά που παραγγέλνουν; Εχω βρει και site ελληνικο στο οποιο μπορείς να κανεις παραγγελία πουλιων.. Θα ρωτησω απο περιεργεια και θα σας πω!
 
Μόλις ενημερώθηκα οτι ασυνοδευτα πουλιά απαγορευεται να ταξιδεύουν πλεον..
Και με συνοδεια επιτρέπεται μονο εαν περασουν απο κτηνίατρο και τους δοθεί πιστοποιητικό το οποίο κοστίζει γυρω στα 50€..
Αυτό που αναφέρεις νομίζω δεν ισχύει, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αφορά πτηνά που ταξιδεύουν από εξωτερικό προς Ελλάδα και ειδικά αν προέρχονται από χώρες εκτός Ε. Ε. ισχύει και περίοδος καραντίνας, δε θυμάμαι για πόσο διάστημα. Δεν πρέπει να ισχύει για μεταφορές εντός της χώρας.
 
Δυστυχώς η πληροφορία ηταν απο την blue star ferries για δρομολογιο απο Αθηνα για Κω...
Μακαρι να εχεις εσυ δικιο!
Το ψάχνω.. Οποιος γνωρίζει κάτι ας μου πει!
Ευχαριστω
 
κανω ταξιδια συχνα με το μπλου σταρ, και περνω μαζι και τους παπαγαλους. Δεν ειχα ποτε προβλημα, ουτε καν ασχολιοντουσαν, περα απο ερωτησεις για τον γωγο. Οσο για το καταστημα ειναι το smile καφε στο τιγκακι.
 
Σ ευχαριστώ πολυ Εκτορα ίσως ο πληροφοριοδότης μου να έπεσε σε καποιον που δεν ξερει το θεμα καλα! Τι να πω...
Οσο για τον φιλο σου με τα παραδεισακια, ρωτησε τον οποτε ευκαιρισεις τι παραδεισακια εχει να ξερουμε!
 
Δυστυχώς η πληροφορία ηταν απο την blue star ferries για δρομολογιο απο Αθηνα για Κω...
Μάλλον δεν θέλανε να πάρουν την ευθύνη της μεταφοράς και επιλέξανε αυτόν τον τρόπο.
 
Back
Top