Διατροφή Τρώγοντας τσουκνιδα

Nα βλέπεις να μαθαίνεις.. Τα'χεις ταράξει στη νηστεία.. Τα δικά σου δεν είναι πουλιά... Μοναχοί ασκητές είναι...

Εμένα δεν τα τρώνε αυτά.

Οσες φορες τους έβαλα δεν τα ακουμπάνε.

Και τωρα που το σκέφτομαι. Λες να μην τα τρώνε επειδη είναι πλαστικά;

Ρε λες;
 
Και εγω ειμαι μπερδεμενος με τις πρασιναδες! Τα πουλια του 14 φλωρια και καρδερινες εχουν μεγαλωσει με πολυ πρασιναδα ολων των ειδων!

Α Βασιλη! Και πλαστικα να τους βαλω πλεον νομιζω πως θα τα φανε και θα τα χωνεψουν κιολας! 🙂
 
Να μη φοβόσαστε η τσουκνίδα είναι φάρμακο πρώτα τρώνε τα σποράκια και μετά πιάνουν και τα φύλλα που βρίσκονται στην άκρη του βλαστού βάζε κάθε μέρα αν έχεις άφοβα αν σου πάθει κανένα κάτι σου κάνω δώρο δύο. Εγώ μαζεύω κάθε 3-4 μέρες τη βάζω στο ψυγείο σε μεγάλη σακούλα τα σποράκια που πέφτουν μέσα στη σακούλα δεν πάνε χαμένα γιατί μπαίνουν στην αυγοτροφή!

Εγώ κάνω όλο το χρόνο βόλτες στην εξοχή και το καλοκαίρι ακόμα όταν δω να βάζουν κοπριά στα χωράφια και να είναι ειδικά από πρόβατα η κατσίκες κρατάω σημειώσεις για το χειμώνα τσουκνίδα και στελλάρια πάνε πακέτο τα βγάζει η κοπριά αυτά είναι πυρωτικά και όχι η ferti-vit.
 
Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τα άτομα που επωφελούνται από τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, τα πουλιά που έχουν σχεδιαστεί για να πετάξει δεν επιτυγχάνουν κανένα όφελος από την προσθήκη των ινών στη διατροφή τους.Αυτές οι ίνες θα επιβραδύνει το πέρασμα των τροφίμων μέσω εντερικά κομμάτια τους, αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και περιεκτικότητα σε νερό, και μειώνουν τη συνολική προϊόν διατροφής πεπτικότητα, καθιστώντας πιο δύσκολο να πετάξει. η απαίτηση»για τις διαιτητικές ίνες είναι πιθανώς πολύ χαμηλή.
 
Μιχάλη... Θ'ανοίξουμε θέμα για το αν και τι προσφέρουν..
Γιώργο, εγώ προσέχω από που τα μαζεύω . Όχι δίπλα από δρόμους, να μην είναι κοντά σε μέρη που έχουν περάσει σκυλιά... Και τα δίνω έτσι.
 
Νομίζω πως και από τον κήπο μας ακόμα, πρέπει να πλένονται. Γιατί υπάρχουν γάτες και ποντίκια που κινούνται παντού, ακόμα και άλλα πτηνά που πετούν και κουτσουλάνε και δεν νομίζω ότι πρέπει να ρισκάρουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: sdc
Eγώ ανέφερα τι κάνω εγώ... Και όχι τι είναι το σωστό και το ενδεδειγμένο.
 
Αναφέρθηκα σ' αυτό, έχοντας στο μυαλό μου κυρίως τις γάτες και την τοξοπλάσμωση, ίσως υπάρχουν και άλλα παράσιτα, που δεν γνωρίζω
Τοξοπλάσμωση - Βικιπαίδεια
"καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώγονται ωμά ή ατελώς πλυμένα".
 
Μιχάλη, αν πλύνεις την τσουκνίδα, ξέρεις πως γίνεται;..Αλλά η σχέση σου με τα χόρτα είναι σαν του Μωαμεθανού με το χοιρινό.
 
Μαρία, εδώ στην Παιανία, Κορωπί υπάρχουν πολλά χωράφια και τα ζιζάνια που φυτρώνουν, είναι και βιολογικά και καθαρά. Δόξα τω Θεώ εδώ και 7-8 χρόνια που το κάνω, δεν έχουν πάθει τίποτα... Και δεν θα μπορούσα τις δεματιές που πολλές φορές μαζεύω να τις πλένω και να τις στεγνώνω. Τα πουλιά (όπως λέει και ο σύντροφος Μιχάλης), είναι όπως τα μάθεις. Τα δικά μου δεν είναι αποστειρωμένα.. Ούτε με εμφιαλωμένο νερό, ούτε με πέλλετς. Με φυσική διατροφή από τη φύση στο πιάτο..
 
Ναι κι εγώ δεν είμαι της αποστειρωμένης άποψης γιατί έτσι κάθε ζωντανός οργανισμός αναπτύσσει και την απαραίτητη ανοσία και γίνεται πιο ανθεκτικός.
Αφού είσαι σίγουρος για το μέρος που συλλέγεις, καλά κάνεις :)
Εξάλλου δύσκολα θα κοπρίσει ποντικός ή γάτος στην φούντα της τσουκνίδας που χρησιμοποιείς για τα πουλιά.
 
Μιχάλη, αν πλύνεις την τσουκνίδα, ξέρεις πως γίνεται;..Αλλά η σχέση σου με τα χόρτα είναι σαν του Μωαμεθανού με το χοιρινό.
Ξέρω τι παθαίνει η τσουκνίδα όταν την πλύνεις σχεδόν μαραίνετε, από την άλλη δεν πιστεύω να χορηγείς μόνιμα και μόνο τσουκνίδα, όλα τα άλλα μπορείς να μου πεις τι παθαίνουν;
 
Έχεις δοκιμάσει να πλύνεις γαϊδουράγκαθο η νεράγκαθο;
Τι θέμα έχεις;... Εγώ τα δίνω άπλυτα, εσύ δίνε ξερούς σπόρους, αλλά γνωρίζεις ότι πιο εύκολα μπορεί να πάθουν κάτι (π.χ. Να γεμίσουν μύκητες) από τους σπόρους, παρά από τα άγρια χόρτα.
*Το μπρόκολο (που δίνω συχνά) φυσικά και το πλένω .. Με ότι δεν ξέρω την προέλευση του, η τον τόπο συγκομιδής, η αν έχει φυτοφάρμακα, δεν παίζουμε 😉
 
Back
Top