Αναπαραγωγή Τρώει τα αυγά της

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ceaser
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ceaser

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουν 2009
Μηνύματα
2
Πόλη
Δράμα
Θέλω την βοήθειά σας ρε παιδιά γιατί πριν από ένα μήνα περίπου έβαλα μία θηλυκιά με ένα αρσενικό να ζευγαρώσουν. Όλα πήγαιναν καλά. Η θηλυκιά έκανε τρία αυγά (και ένα τέταρτο έξω από τη φωλιά το οποίο και έσπασε). Τα αυγά έγιναν στις 30,31 Μαιου και 1 Ιουνίου. Πριν από δύο μέρες είδα μέσα στην φωλιά και υπήρχε μόνο ένα αυγό. Σήμερα το απόγευμα (8/6/2009) βγήκε η κανάρα από την φωλιά της και όταν είδα μέσαα δεν είχε κανένα αυγό. Το τελευταίο αυτό αυγό ήταν πεσμένο και σπασμένο στην άλλη μεριά του κλουβιού. Υπόψη ότι όλες αυτές τις ημέρες καθόταν συνέχεια στην φωλιά της. Τι φταίει ρε παιδιά! Τι πρέπει να κάνω εγώ;
 
- Ίσως είχαν βάλει πολύ υλικό και τα παρέσυρε η κανάρα κατά λάθος.
- Θα έπρεπε να παρατηρήσεις ποιο πουλί τα έσπασε, αν τελικά δεν έφταιγε το υλικό. Ίσως ο αρσενικός ήταν πυρωμένος και ήθελε να ξαναζευγαρώσει.
- Ίσως η κανάρα είχε έλλειψη ασβεστίου.

Χώρισε τα τώρα γιατί δεν σε παίρνει να τα ζευγαρώσεις πάλι. Με την αύξηση της θερμοκρασίας θα έχεις άσχημα αποτελέσματα, όπως να αποβεί μοιραίο για τους νεοσσούς ή για τους γονείς, εμφάνιση ψείρας κ. Ο. Κ. Κι επιπλέον σε λίγο θα μπουν στην επίπονη φάση της πτερόρροιας και θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο. Κατ' εμέ καλύτερα να τα αφήσεις να ξεκουραστούν.
 
Back
Top