Διατροφή Τρώνε τα καναρίνια ξινήθρα;

Δεν ξέρω και δεν βρήκα κάτι σχετικό στο ίντερνετ . Η επιστημονική της ονομασία είναι Oxalis acetosella. Μπορείς να ψάξεις κι εσύ μήπως είσαι τυχερός και περίμενε μήπως και κάποιος γνωρίζει.
Πάντως δεν ανήκει στα τοξικά φυτά αλλά κάπου σ' ένα ξένο φόρουμ που βρήκα την μοναδική αναφορά (για κότες) έλεγε πως έχει οξεία γεύση.
 
ότι έχει οξεία γεύση μπορώ να το διαπιστώσω ο ίδιος όταν ήμασταν μικροί τα τρώγαμε στη Κύπρο καλό ξέπλυμα και φάγωμα :):D
 
Συνήθως λέμε πως ό,τι τρώμε μπορούν να φάνε και τα πουλιά μας βέβαια το θέμα είναι η συχνότητα και η ποσότητα γι' αυτά
 
Τα καναρίνια δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την αίσθηση της γεύσης.
 
Δεν είπα αυτό. Λέω ότι τα καναρίνια δεν στηρίζουν τις διατροφικές τους επιλογές στην αίσθηση της γεύσης. Όσον αφορά το συγκεκριμένα φυτό, δεν γνωρίζω αν είναι ασφαλές για να το φάνε.
 
Δεν είναι τοξικό γιατί το δίνουμε σε κότες και κατσίκες αλλά πολύ λίγο γιατί τα πιάνει διάρροια καλά θα κάνεις να μη δώσεις από αυτό, έχει τόσα άλλα φυτά που έχει ο αγρός.
 
σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες απλά διερωτήθηκα γιατί είναι γεμάτος ο τόπος από αυτά και τα διακρίνεις εύκολα
 
Καλημέρα Φρίξο. Στις κότες θυμάμαι ρίχναμε με το τσουβάλι. Τώρα για τα καναρίνια δεν έδωσα ποτέ. Τώρα εάν δοκιμάσεις πολύ λίγο, μόνο ένα κοτσανάκι πιστεύω θα δεις τι παίζει. Η απορία σου και το ερώτημά σου πιστεύω είναι ακαδημαϊκό, εάν όμως όχι θα ανασταλεί ο προβληματισμός σου εάν μπει ένας άλλος πιο απλός :"γιατί να ρισκάρω όταν υπάρχουν τόσα άλλα λαχανικά γύρω μας".
 
Back
Top