Διατροφή Τρώνε τα καναρίνια φράουλα;

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλησπέρα!
Το καναρίνι μου αν και τρώει όλα τα λαχανικά, δεν τρώει καθόλου φρούτα. Δοκίμασα μήλο, μπανάνα και αχλάδι αλλά τίποτα. Σκέφτηκα λοιπόν τώρα το καλοκαίρι που έχουμε πολλά φρούτα εποχής να πειραματιστώ. Η γειτόνισσα μου έχει δύο φραουλιες σε γλάστρα για να δίνει στο δικό της καναρίνι και μου έδωσε σήμερα μερικές φράουλες για το δικό μου. Δεν είναι ραντισμενες, όμως με προβληματιζει το γεγονός ότι διάβασα διάφορα για αλλεργίες.
Επιπλέον, τι άλλα φρούτα δίνουμε το καλοκαίρι; Κεράσια, νεκταρινια, βερίκοκα, καΐσια δίνουμε;
 
Ζιζή θα σου έλεγα να αποφεύγεις τα φρούτα ή αν τα δίνεις, τότε να τα αφήνεις για λίγο μέσα στο κλουβί και να μην είναι παραγινωμένα διότι σε αυτά γίνονται ζυμώσεις και με τη ζέστη αλλοιώνονται ακόμα πιο γρήγορα. Σου προτείνω να δίνεις χορταρικά, κηπευτικά, ζαρζαβατικά και βότανα, τα τελευταία ένα ένα μέχρι να τα αποδεχθεί και να δεις ότι δεν το πειράζουν. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν τσουκνίδες, γλυστρίδα, ζωχοί, που θα είναι ιδανικά για το καναρίνι σου, ειδικά η γλυστρίδα που είναι τίγκα σε κάποια (μου διαφεύγουν τώρα ποια) λιπαρά εξαιρετικά για την υγεία. Μάλιστα αν αποπειραθείς μια δυο φορές να τα δώσεις και δεν... Τότε ένα πρωί, αξημέρωτα ή από το προηγούμενο βράδυ αφαίρεσε όλα τα τρόφιμα και βάλε του ένα χορταράκι για λίγο και θα δεις θα το δοκιμάσει τουλάχιστον. Επίσης, μπορείς να καλλιεργήσεις σε γλαστράκια κάποια βότανα (π.χ. Δυόσο, βασιλικό και ρίγανη) και να ρίξεις σποράκια από άλλα χορταρικά όπως ζωχοί, γλυστρίδες και ρόκα που βγαίνουν πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα.
 
Τρώει απ'ολα αυτά και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μάλιστα. Μόνο φρούτα δεν τρώει αλλά αφού δεν είναι απαραίτητα δεν θα επιμείνω σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
 
με προβληματιζει το γεγονός ότι διάβασα διάφορα για αλλεργίες
Που το διάβασες; Να παραθέτε και την πηγή σε αυτές τις περιπτώσει για να μπορούμε να εξετάσουμε καλύτερα την κάθε μια τους ξεχωριστά.
 
Εν πασει περιπτωσει... Μπορει καποιο πουλι να εχει αλλεργια η δυσανεξια σε καποιο φρουτο η καποιο αλλο τρόφιμο. Γι Αυτο και πρεπει τις πρωτες φορες να τρωνε ενα τη φορα για δουμε αμα τα πειραζει καποιο ωστε να μην το ξανα δωσουμε...
 
Πέρα από τη φράουλα που ρωτας αλλά Κ Εγω δν έχω ακούσει για αλλεργειεσ Η αλήθεια είναι θα συμφωνήσω με τον @ianos να δεινεις καλύτερα πράσσινα λαχανικουλια και ειδικά Γλιστριδα είναι φοβερή αν μπορείς να βρεις είναι θαυματουργή για τα πουλάκια Εγω δίνω συχνά είμαι τυχερή Κ έχω γεμάτο τόπο εδώ από γλιστρίδα αλλά νομίζω είναι εύκολο να βρεις Κ εσυ :D
 
Back
Top