Γενικά Τσακωμοί στα ζεμπράκια, τι να κανω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lydian
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lydian

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας!
Εχω περίπου 7-8 μήνες 2 ζεμπράκια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό (έτσι μου έιπανε δηλαδή στο πετ σοπ, δεν είμαι σιγουρος). Εδώ και λίγο καιρό, κυρίως το ένα, έχει αλλάξει συμπεριφορά, και έχει γίνει 'επιθετικό'. Αυτό που κάνουνε συχνά είναι να χτυπάνε τα ράμφη τους, να τσιμπιούνται στο σώμα και να κυνηγιούνται. Κάποια στιγμή, βρήκα ματωμένο στο φτερό το ένα, και μετά απο λίγο, τό άλλο να του 'κρατάει' με το ράμφος το φτερό.
Είναι φυσιολογικά όλα αυτά, είναι τσακωμοί ή συνηθίζονται ως παιχνίδια; Θα μπορούσα να υποθέσω ότι είναι και τα δύο αρσενικά, γιαυτο τσακώνονται; Απο εδώ που έψαξα, βρήκα πως τα κόκκινα μάγουλα δείχνουν πως το ένα είναι σίγουρα αρσενικό, το άλλο όμως είναι άσπρο και δεν μπορώ να καταλάβω.
Τι θα μπορούσα να κάνω; Είχα σκεφτεί να πάρω κλουβί και να τα βάλω σε διαφορετικά για λίγο. Τι λέτε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Τα άσπρα τα καταλαβαίνεις από το χρώμα του ράμφους και από το κελάηδισμα. Αν το ράμφος είναι το ίδιο έντονο και στα δύο και κελαηδάνε είναι και τα δύο αρσενικά. Το θηλυκό πρέπει να έχει μια απόχρωση πορτοκαλί στο ράμφος και ο μόνος ήχος που κάνει είναι ένα μονότονο μπιπ μπιπ. Όπως και να χει αφού έχεις τόσο άγριους καυγάδες πρέπει να τα χωρίσεις.
 
Να είναι ζευγάρι και να τσακώνονται τόσο έντονα δύσκολο μου φένεται..
μάλλον αρσενικά είναι και πρέπει να τα χωρίσεις.
Το άσπρο το έχεις ακούσει να κελαηδάει; Αν μπορείς βάλε μια φωτο του.
 
Α, μάλιστα... Ναι, το έχω ακούσει να κελαηδάει αρκετές φορές, διαφορετικά βέβαια απο το άλλο (δεν εννοώ πιπι-ρισμα), και δεν μου φαίνονται να έχουν διαφορά τα ράμφη τους. Οπότε αρσενικά είναι και τα δύο... Κατα τ'άλλα περίμενα και αβγό!
Δεν έχω τα συμπράγκαλα της φωτογραφικής αυτη τη στιγμή, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω φώτο στο πι σι.
Οι καβγάδες συνεχίζονται κι αυτή τη στιγμη. Μάλλον είναι επιτακτικό το δεύτερο κλουβί δηλαδή.
Ευχαριστώ πολύ!
Α, αλήθεια, αν πάω στο πετ σοπ και του εξηγήσω πως του ζήτησα ζευγάρι και μου δωσε αρσενικά, θα μου δώσει άραγε δύο θηλυκά, ή θα κάνει πάλι λάθος; Μήπως να πάω σε άλλον;
 
Αν είναι λευκά ο καθένας μπορεί να κάνει λάθος. Είναι πολύ μικρή η διαφορά τους. Αν θέλεις άλλα χρώματα είναι πολύ εύκολο να τα αναγνωρίσεις και ο ίδιος σου από τα σημάδια στα μάγουλα και το στήθος.
 
Τα λευκά ζεμπράκια πολλοί άσχετοι πετσοπαδες τα θεωρούν όλα θηλυκα.
Μπορείς να πας πισω το ένα και να σου δώσει στη θεση του ένα θηλυκό.. Καλύτερα όμως πήγαινε αγόρασε 2 θηλυκα να έχεις 2 ζευγάρια!
Μη διαλέξεις κατάλευκα, πάρε άλλα χρώματα που να μην έχουν πορτοκαλι μάγουλα για να είσαι σίγουρος!
 
Back
Top