Διατροφή Τσοπ λαχανικών, κρέμα ή ολόκληρα

VampireConure

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουλ 2022
Μηνύματα
128
Πόλη
Κέρκυρα
Θα ήθελα να ρωτήσω αν δίνετε στα πουλάκια σας ψιλοκομμένα λαχανικά (κυρίως σε φυλλωδη αναφέρομαι) ή ολόκληρα ή αν κάνετε κάποια κρεμωδη μίξη ή άλλο κόλπο.
Το Βαμπίρ δεν τα τιμάει και τα μπλενταρω μέσα σε φρούτα. Φτιάχνω μεριδακια και τα βάζω κατάψυξη και βγάζω 1 τη μέρα που βέβαια και από αυτό λίγο τρώει αλλά οκ.
Αυτό στη φωτο είναι σπανάκι, λίγο σελερι, μπανάνα, μήλο, ροδάκινο, 2 ρωγες σταφύλι, ελάχιστο κουακερ. Κυρίως σπανάκι, τα υπόλοιπα από λίγο
Εσείς;
 

Συνημμένα

  • IMG_20220727_221310_copy_744x836.webp
    IMG_20220727_221310_copy_744x836.webp
    55,1 KB · Προβολές: 14
  • IMG_20220727_122103_copy_899x899.webp
    IMG_20220727_122103_copy_899x899.webp
    31,9 KB · Προβολές: 14
@VampireConure Εγώ της δίνω chop με διαφορετικά συστατικά κάθε μήνα. Τα αγαπημένα της λαχανικά είναι η πιπεριά, το καρότο, και το κόκκινο λάχανο. Το chop είναι εξαιρετικά υγιεινό και σου προτείνω να του δίνεις. Θα πρέπει να έχει μέσα μια τεράστια ποικιλία ποικιλία λαχανικών και θα πρέπει να αλλάζεις την συνταγή κάθε τόσο για να μην το βαρεθεί. Εγώ μέσα προσθέτω και μαύρο ρύζι με κινόα για να έχει την περισσότερη ποικιλία που οι παπαγάλοι χρειάζονται. Τα φρούτα δεν πρέπει να τα δίνεις καθημερινά καθώς έχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης και δεν κάνει. Άλλα καλά και πολύ υγιεινά λαχανικά είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το σπανάκι και οι πιπεριές.
 
Έτρωγε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, τώρα πήρα κόκκινη κέρατο και δεν τη θέλει 🤦‍♀️ Καλόμαθε με τα μούρα. Ειδικά με τα μαύρα τρελαίνεται.
Μπρόκολο δε βρήκα σήμερα στη γειτονιά δυστυχώς αλλά δεν πιστεύω ότι θα το φάει κιόλας.
Δεν τρώει ούτε καρότο, φασολάκια, καλαμπόκι, από τη γνωστή μιξ σακούλα με τα κατεψυγμένα. Δε δοκιμάζει καν.
Θα δοκιμάσω το κόκκινο λάχανο και το μπρόκολο μπας και. Ίσως αν δεν έχει πρόσβαση στα πελετς εκείνη τη στιγμή να τα δοκιμάσει; 🤔 Το μαύρο ρύζι το βάζεις κατευθείαν όπως είναι;
 
Τα μπάτζι μου τα προτιμουν, παραδόξως, ολόκληρα. Ή έστω σε μεγάλα κομμάτια, τους αρέσει να το δουλεύουν με την ησυχία τους το φαγητό. Από την μία είναι θετικο, γιατί και παίρνει λιγότερο χρόνο η προετοιμασία και δεν οξειδώνονται τόσο γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά, όσο με την τεράστια ειδική επιφάνεια του τσοπ, από την άλλη όμως προφανώς μέσα στην ημέρα τρώνε περιορισμένο αρθμό λαχανικών.

Όταν χρειάστηκε να ταϊσω βρεφική κρέμα τον Σκρουτζ που ήταν πολύ άρρωστος, ήταν σαφές ότι δεν του άρεσε καθόλου, τόσο πολύ που ίσως να τον ενθάρρυνε να φάει στερεά τροφή πάλι, δεν νομίζω ότι θα εκτιμήσει κάτι τόσο μαλακό.
 
Αλήθεια, γιατί τα κόβετε τα λαχανικά πριν τα δώσετε. Ρωτάω γιατί δεν είχα ποτέ παπαγάλους εκτός από budgie και lovebirds και μάλιστα σε μία εποχή που αν έλεγες σε κάποιον λαχανικά και πουλιά θα νόμιζε ότι μιλάς για κότες.

Δεν θα ήταν καλύτερο ας πούμε να δώσεις σε ένα παπαγάλο μία πιπεριά ολόκληρη για να την κομματιάσει ο ίδιος;
 
@Stavros Κάποια πουλιά τα προτιμούν ψιλοκομμένα αι άλλα ολόκληρα. Τα ολόκληρα τα μικρότερα πουλιά μπορεί να τα φοβούνται. Είναι ανάλογα με το τι προτιμούν. Η δικιά μου εάν τις τα δώσω χοντροκομμένα δεν θα τα ακουμπήσει ενώ τα ψιλοκομμένα της αρέσουν. Σε άλλα πουλιά μπορεί να είναι το αντίθετο.
 
@Stavros Σε κάποιους κύκλους παπαγάλων το τσοπ είναι πάνω από την θρησκεία. Σε κάποιο βαθμό το καταλαβαίνω, γιατί προσφέρει ποικιλία και μειώνει τον χρόνο, μιας και φτιάχνεται περίπου 2 φορές την εβδομάδα, όχι καθημερινά, αλλά προσωπικά δεν με ενθουσιάζει ότι φιλοκόβει τα λαχανικά, οξειδώνονται πολύ γρήγορα. δεν το έχω δοκιμάσει συστηματικά και μόνο ένα, το πιο κανούργιο από τα παπαγαλάκια μου, που προήλθε από εκτροφέα καναρινιών ξέρει να τρώει τσοπ κανονικά. Και η συνταγή περιέχει 10 διαφορετικά πράγματα, αλλά λόγω Σκρουτζ δεν έχω προλάβει. Με δυο λόγια, την ίδια απορία έχω.

Ακου κότες 🤣
 
Εμένα η δικιά μου δεν έτρωγε λαχανικά. Με το που της έφτιαξα chop τα τσακίζει. Εγώ καθώς έχω μόνο ένα πουλί φτιάχνω μια μικρή ποσότητα και την βάζω σε παγοκύστες στο ψυγείο και κάθε μέρα της δίνω από ένα μερίδιο της παγοκύστης. Με βολεύει να το αποθηκεύω έτσι καθώς έχω την συγκεκριμένη ποσότητα που χρειάζεται έτοιμη. Άκου εδώ κότες! 😂
🤣
 
@Ledagcc Στα κορίτσια είχα φτιάξει ένα μίγμα με κάποια λαχανικά, όχι στο μπλεντερ, αλλά μισολιωμένα και ψιλοκομμένα, αρακά, άνιθο, μπρόκολο και κάτι άλλο, έκατσαν και ψάρευαν τον άνιθο που τους αρέσει, λες και ήταν foraging tray και ο αρακάς εμπόδιο! Ελπίζω ο Ιούλιος να τους μάθει, γιατί η συνταγή που μου έστειλε η πρωην μαμα του είναι πιο σύνθετη από φαγητό που θα έφτιαχνα για άνθρωπο! Οπωσδήποτε οι έτοιμες μερίδες βοηθούν στην οικονομία και τον χρόνο, ευτυχ'ώς πάντως οι παπαγάλοι δεν παρατρώνε, οπότε δεν κινδυνεύεει κανείς να φάει μέχρι να σκάσει ένα υγιές παπαγαλάκι. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτο και για άλλα πτηνά.
 
Αλήθεια, γιατί τα κόβετε τα λαχανικά πριν τα δώσετε
Σταύρο αν τα βάλεις ολόκληρα σε ταΐστρα, το πιθανότερο είναι να τα τσιμπήσουν μια δυο φορές και το μεγαλύτερο κομμάτι να καταλήξει στο πάτωμα του κλουβιού.
Ενώ ψιλοκομμένα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φάνε μεγαλύτερη ποσότητα.
 
@Vada Καλά, αμ ,πει ολόκληρη πιπεριά θα τα κάνουν πάνω τους, δεν θα πλησιάζουν. Έχω προσέξει όμως, μπορεί να είναι και η ιδέα μου, αλλά τέλος πάντων, ότι αν τα στερε'ωσω με τρόπο σαν να φυτρώνουν από το στήριγμα, τότε τρελαίνονται, τα κατασπαραζουν. Από ταϊστρα λαχανικά και φρούτα δεν έχουν φάει ποτέ, τουλάχιστον τα μπάτζι μου. Εκτος κι αν οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια θεωρείται ταϊστρα.
 
Σε μικρούς παπαγάλους μπορείς να τα πιάσεις με το τσιμπιδάκι.
Στο ζακό μου όσες φορές προσπάθησα να του τα κρεμάσω, τα έκανε κομμάτια και τα πετούσε κάτω, και στο τέλος ήθελε να φάει και το πιαστράκι.😁
 
στο τέλος ήθελε να φάει και το πιαστράκι.
Μην ανησυχείς, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχουν φάει το πιαστράκι ακόμα είναι το πάχος του πλαστικού. Προσπαθούν όμως,. και κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν. Εδ'ω έχουν ανοιξει τρύπες σε μέταλλα και καγκελα (όχι τα δικά μου, αλλά φίλη το έπιασε το μπάτζι με την σίτα κολλάρο). Προσφάτως είχα την τιμή να δαγκωθώ από κοκατού, ακόμα πονά η κλείδωση καμιά φορά!
 
@Stavros Σε κάποιους κύκλους παπαγάλων το τσοπ είναι πάνω από την θρησκεία.
Εν τω μεταξύ ΙΣΧΥΕΙ 😂 Έκλαψα
Πραγματικά είναι άπειρα δημοφιλές τουλάχιστον στα μεσαία παπαγαλάκια

Το Βαμπίρ δεν τα θέλει όταν του βάζω ματσάκι δε νομίζω ότι το αναγνωριζει καν σα φαγητό, οπότε τσοπ και μέσα σε κρέμα φρούτων. Αλλά και πάλι όταν έκανα μείγμα με πολλά χόρτα, σέλινο και ανιθο με κοίταξε με ύφος Αυτά να τα φας εσύ μωρή! Και πήγαν 2 παγοθηκες στα σκουπίδια. Τώρα εχω 2 μείγματα, ένα με λίγα φρούτα, ένα σημερινό τσοπ σπανάκι χόρτα πιπεριά κόκκινη. Θα δούμε πώς θα πάει με το 2ο.
Αν είναι φρούτα πέφτει με τα μούτρα δεν το νοιάζει χρώμα σχήμα μέγεθος
Βουρ
Και ναι όντως τρώνε μία μικροσκοπική ποσότητα οπότε πρέπει να μπορούν να γίνονται μεριδακια πριν χαλάσουν
 
Με εξαίρεση δύο ζευγάρια lineolated, τα οποία το μόνο που δεν έκανα είναι να πέσω στα γόνατα να τα παρακαλάω για λαχανικά και φρούτα...
Όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια τρώνε το μιξ τους με ψιλοκομμένα κομματάκια.
Για την ακρίβεια όχι απλά τρώνε αλλά μας περιμένουν να μπούμε με τη λεκάνη και ακουμπούν ούτε τους σπόρους τους.
 
Πήγα κουβά και με το μπρόκολο; Φυσικά και πήγα κουβά. Έβαλα και κινοα. Το δοκίμασε (το κινοα) αλλά δεν τρελάθηκε κιόλας. Το μπρόκολο μόνο το εγλειψε. Πήρα ακατέργαστο ρύζι το έχω αφήσει σε ζεστό νερό προς το παρόν.
Πήρα και κολοκύθα στον ατμό δεν του έχω δώσει ακόμα αλλά οι πιθανότητες είναι να ασχοληθεί όσο και με το καλαμπόκι στον ατμό. Καθόλου.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top