Αναπαραγωγή Τσόχα στις φωλιές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Πως βάζουμε τσόχα στις φωλιές

1. Υλικά
tsoxa-folies.webp

2. Με λίγη προσοχή ξεχωρίζει και η καλή δουλειά της μοδίστρας,έτσι;
tsoxa-folies2.webp

3. Είναι έτοιμες, με την τσόχα ραμένη, να υποδεχθούν τους "νεοσύλεκτους".
τσόχα-min.webp
tsoxa-folies3.webp
 
Ο βασικότερος λόγος είναι οτι βάζοντας τσόχα (ειναι μάλλον αυτό που λέμε -κετσές-) στην φωλιά, μπορούμε να αφαιρέσουμε την φωλιά που φτιάχνει η κανάρα έχοντας μια καλή βάση για τους νεοσσούς.

Αυτό το κάνουμε όταν τα νέα πουλάκια γίνουν 7- 10 ημερών και ανάλογα και με το μέγεθός τους. Δημιουργείται έτσι ενας ευρύτερος χώρος για να συνεχίσουν την ανάπτηξή τους.Αν το κάνετε θα παρατηρήσετε οτι έχει πολλά ακόμη πλεονεκτήματα.

Βοηθά την κανάρα να φτιάξει όπως θέλει την φωλιά της χωρίς να γλυστρούν οι κλωστές, ούτε να πέφτουν απο τις οπές εξαερισμού. Οταν αφαιρούμε την φωλιά της κανάρας απομακρύνουμε και όλες τις ακαθαρσίες, ετσι δημιουργείται ένας νέος καθαρός χώρος. Μπορούμε πολυ πιο εύκολα να διακρύνουμε παράσιτα σε μια επίπεδη σχεδόν επιφάνεια, απ' οτι στις πλεγμένες κλωστές της φωλιάς. Πιθανόν υπάρχουν πολλά ακόμα.

Υπάρχουν στα γνωστά μας pet-shop με μικρό σχετικά κόστος.
 
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αφού πρώτα πω ότι είναι καταπληκτική η παρουσίαση της προετοιμασίας σου Μάκη.
  • Χρησιμοποιείτε όλοι σας την τσόχα και αν ναι από την αρχή ή την τοποθετείτε μερικές μέρες αργότερα για να «δώσετε χώρο» στους νεοσσούς αλλά και να καθαρίσετε τη φωλιά;
  • Το νήμα που φαίνεται στη φωτογραφία Μάκη από τι υλικό είναι, λινάτσα και βαμβάκι;
Ένα άλλο πλεονέκτημα της τσόχας πέραν των όσων αναφέρθηκαν, είναι η χρησιμοποίηση της για την τοποθέτηση αντιπαρασιτικών φαρμάκων ως πρόληψη για την εμφάνιση ψείρας.

Αυτή είναι η τσόχα πριν τοποθετηθεί στη φωλιά.

tsoxa.webp
 
Οι ίνες ειναι όλες φυτικές. sisal-jute-cotton.

Εγώ τοποθετώ την τσόχα απο την αρχή. Ετσι γίνεται εύκολα αποδεκτή απο την κανάρα όταν αφαιρέσεις την δική της φωλιά. Υπάρχει ήδη(πάνω στην τσόχα) η οσμή των νεοσσών και η δική της.
 
Back
Top