Διατροφή Τώρα τελευταία το budgie μου πίνει αρκετό νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Socookie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Socookie

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαρ 2021
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας
Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι το budgie μου πίνει αρκετό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας και οι κουτσουλιές του είναι στέρεες αλλά τα ούρα του είναι υγρά αρκετά και όχι στερεά. Γενικά είναι ευδιάθετο όμως και τρώει κανονικά και παίζει με τον καθρέφτη του. Πρέπει να ανησυχώ για κάτι;
 
Καλησπέρα! Ποια είναι η διατροφή του? Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την διατροφή, τον ύπνο ή τα παιχνίδια? Αν για παράδειγμα δεχεται περισσότερα πέλλετ σε σύγκριση με πριν, είναι λογικό η ξηρά τροφή να χρειάζεται ενυδάτωση, ακόμα και για ένα ζώο το οποίο ζει κανονικά στην έρημο και πίνει λίγο νερό. Το να αποβάλλουν κανονικό υγρό μαζί με την κουτσουλιά είναι φυσιολογικό. Τα περιττώματα των πτηνών αποτελούνται από τρία τμήματα, τα κόπρανα, που είναι στερεά και σκούρα, χρώματος ανάλογου με την τροφή, τους, χμμ, συγγχωρήστε τα αγγλικά, δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελληνικά, urates, που είναι κρυσταλλικά απόβλητα υγρών, το λευκό τμήμα της κουτσουλιάς, συν κανονικα υγρά ούρα. Ποιο τμήμα διαφέρει σε σύγκριση με το παρελθόν και μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στην διατροφή ή τα παιχνίδια?

Το ότι έχει καθρέπτη δεν είναι ιδιαιτερα θετικό, συνήθως τα μπάτζι, επειδή δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αντανάκλασή τους από ένα άλλο μπάτζι, παθαίνουν νεύρωση με τον καθρέπτη. Αν είναι αρσενικό και τον φλερτάρει, μπορεί να κάνει εμετό φαγητό για να ταϊσει το "πουλάκι" της αντανάκλασης. Και αυτό οδηγεί σε έλλειψη υγρών, σαφώς. Έχετε παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά?
 
αλλά τα ούρα του είναι υγρά αρκετά και όχι στερεά
Τα ούρα πρέπει να είναι υγρά, δεν πρέπει να είναι στερεά. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.

Γενικά είναι ευδιάθετο όμως και τρώει κανονικά και παίζει με τον καθρέφτη του. Πρέπει να ανησυχώ για κάτι;
Όσο η διάθεση του είναι καλή και η συμπεριφορά του φυσιολογική δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Να το παρακολουθείς απλώς διακριτικά για μερικές μέρες και αν παρατηρήσεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα στη συμπεριφορά του, να μας ενημερώσεις.
 
Back
Top