Υάκινθος Μακάο - Anodorhynchus hyacinthinus

medfun

PB Member
Εγγραφή
2 Μαϊ 2009
Μηνύματα
149
Πόλη
Σόφια
Είναι το μεγαλύτερο μεταξύ όλων των τύπων πάνω. Αυτό το καταπληκτικό πουλί φτάνει σχεδόν το 1 μ. και βάρος περίπου 2 κιλά, με άνοιγμα φτερούγας 120 -140 εκατοστά. Πτέρωμα, Σχεδόν όλα είναι μπλε με μαύρα φτερά στο κάτω μέρος της ουράς, το ράμφος είναι μαύρο με κίτρινο και στις δύο πλευρές του κάτω μέρος του και κίτρινους κύκλους γύρω από τα μάτια. Αρσενικά και θηλυκά είναι σχεδόν όμοια, αν και τα θηλυκά είναι πιο λεπτά.

Είναι ανεξάρτητοι γίγαντες που θέλουν να τραβούν τη προσοχή των άλλων με τα παιχνίδια τους. Αξιαγάπητα, παιχνιδιάρικα, έξυπνα, Έχουν την ικανότητα να μιλήσουν και να εκτελούν διάφορα τεχνάσματα, χαρακτηριστικό τους πολύ φιλικά μετά παιδιά.

Χρειάζεστε ένα ευρύχωρο δωμάτιο ή ένα μεγάλο κλουβί όπου μπορούν να παίζουν χωρίς αυτοσυγκράτηση και να ταλαντεύονται ελεύθερα. Τα κλαδιά του κλουβί δε θα πρέπει να έχων μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και δε θα πρέπει να είναι τοξικά. ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει μέρος ψευδαργύρου και μολύβδου στα υλικά, κλαδιά και ποτίστρες. Το ίδιο ισχύει και για τα χρώματα του κλουβιού. Πολύ σημαντική είναι η καθαριότητα και την υγιεινή των κλουβιών. Θα πρέπει να έχουν σχάρες στο κάτω μέρος, για να μην άρχετε το πουλί σε επαφή με τα κόπρανα και είναι καλό να έχει επαρκή φωτισμό. Όλα τα Ara αγαπούν το νερό και να απολαμβάνουν το μπάνιο με νερό (καλό είναι να περιέχει ειδικά άλατα Marnie).

Τύπος: Anodorhynchus
Είδος: hyacinthinus
Μέγεθος: 90-100 εκατοστά
Βάρος των ενηλίκων πτηνών: 1500 - 2000 gr

Γεωγραφία

Μπορεί να βρεθεί στη Νότιο Αμερική. Σε ορισμένες περιοχές της Βραζιλίας, το ανατολικό τμήμα της Βολιβίας και της Παραγουάης βορειοανατολικά. Συχνά απαντώνται σε ζεύγη, ή σε μικρές οικογενειακές ομάδες των 10 πτηνών.

Πτέρωμα ενηλίκων πτηνών

Και στα δύο φύλα στο πτέρωμα τους επικρατεί μοβ μπλε, μαύρο υπό τα φτερά και την ουρά. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι κίτρινο, μαύρο / γκρι ράμφος. Τα μάτια είναι σκούρο καφέ.

Πτέρωμα σε νεαρά πτηνά

Όπως και στους ενήλικες, αλλά με μια μικρή ουρά και ένα απαλό κίτρινο στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Διάρκεια ζωής: άνω των 60 ετών

Διατροφή: Στη φύση τρέφονται με καρπούς με κέλυφος Maximiliana, Orbignya, Astrocaryum, Syagrus, Scheelea και Acrocomia, πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Όταν διατηρούνται σε αιχμαλωσία θα πρέπει να παρέχεται, όσο πιο κοντά στη φυσική τους διατροφή μενού. Λόγω της ενέργειας που χρειάζονται για να γίνουν πλούσια σε λίπη και υδατανθρακες μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των καρπών με κέλυφος (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια Βραζιλίας, καρύδια, φιστίκια, κ.λπ.). Κοκκώδης διάφορα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά.
Συχνά τρώνε άργιλο από τις όχθες των ποταμών, που εξουδετερώνει το δηλητήριο ορισμένων φοινικόσπορων που τρέφονται.

Οι διαστάσεις του κουτιού αναπαραγωγής: μεγάλο
Περίοδος επώασης: 28 ημέρες
Ηλικία πλήρη πτερώματος: 14 εβδομάδες
Βάρος των νεοσσών: 22 gr
Μέγιστο βάρος των ενήλικων πτηνών: 1500 έως 2 χιλιόγραμμα.
Το βάρος των πτηνών απογαλακτισμού, (σε βρέφη) : 1200-1250 gr
Μέγεθος αυγών: 2 αυγά, 53 χιλιοστά x 40 χιλιοστά
Αναπαραγωγική περίοδος: Αύγουστος - Δεκέμβριος

Να συμπληρώσω ότι αν και είναι είδος υπό εξαφάνιση, εδώ στη Βουλγαρία υπάρχουν ζευγάρια αυτού του είδους και πωλούνται αραια μικρά.
 
Το άρθρο παραχωρείται από τον @medfun στην Κοινότητα του PetBirds (PBCP). Το περιεχόμενό ή τμήμα του περιεχομένου του διατίθεται στα μέλη μας για την περεταίρω ανάπτυξη και ενημέρωσή του με νέες, επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Το PBCP άρθρο: Υάκινθος Μακάο (Anodorhynchus hyacinthinus).

Σχετικά: PetBirds Community Project
 
Back
Top