Ασθένειες Υγεία του Τίτη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PETM2387
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PETM2387

PB Member
Εγγραφή
16 Μαϊ 2008
Μηνύματα
382
Πόλη
Αθήνα
Θέλω να σας αναφέρω αυτό που βιώνω με το Τίτη μου μήπως και βρω λύση.
Μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο έβαζα μπάνιο στα πουλιά.
Εχω τον Τίτη, τον Τούτη, την Χιονούλα και τον Ρίκο από το Φιρφιρίκο.
Τους πρώτους 2 σας τους έχω συστήσει.
Στο θέμα τώρα, μου αρρώστησε ο Τίτης λογικά από το μπάνιο, θα μου πεις τα άλλα όχι; Όχι τα άλλα μια χαρά.
Τα συμπτώματα του είναι το βράδυ κάνει σαν έχει μυξούλες, συνάχι δυσκολία στην αναπνοή.
Βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο μου στο οποίο είναι φωτεινά και ήσυχα όλη μέρα, από θερμοκρασία το λιγότερο είναι 14 βαθμοί και υγρασία από 50 μέχρι 60 % υγρασία (έχω μετρητές).
Σχεδόν άμεσα τον Νοέμβριο στις 3 ημέρες που το εντόπισα, μιας και κοιμόμαστε μαζί το πήγα σε τοπική κτηνίατρο όπου και έλαβε την 1 αντιβίωση για 1 εβδομάδα στο νερό Baytril δεν είχε αποτέλεσμα του έδωσα και 2η εβδομάδα κάτι έγινε αλλά τα συμπτώματα επανήλθαν.
Τον πήγα σε πτηνιατρο όπου δόθηκε αντιβίωση 2 σκευάσματα (αντιβίωση και αντιασθματικο πρωί βράδυ) όπου έγινε καλά δηλαδή τα βράδια δεν είχε το συνάχι όπου μετά από κάνα μήνα επανήλθαν ξανά! Στη συνέχεια κάναμε αντιβιογραμμα στον καημένο και το έδινα Augmentin 0,04 για μια εβδομάδα με σύριγγα πρωί κ βράδυ. (πολύ ψυχοφθορο να πιάνεις ένα πλάσμα 16γραμμαρια και να του δίνεις αντιβίωση με σύριγγα).
το αποτέλεσμα είναι πως είναι και πάλι συναχωμενος... Σαν τελευταίο έχω υδρατμούς με ευκάλυπτο από την πτηνιατρο, αν και μου είναι δύσκολο να υποβάλλω το πτηνό σε κάτι τέτοιο.
Να σημειωθεί πως το πουλί την ημέρα είναι μια χαρά δεν φαίνεται ή ακούγεται κάτι μόνο το βράδυ που κοιμάται.
Έχω παρατηρήσει πως με το ριγανελαιο έχει μια ύφεση... Θα πάρω και με ευκάλυπτο της landmark να το δοκιμάσω πιο φυσικά αφού το τρελανα το πουλί στην αντιβίωση.
Φυσικά τώρα είμαστε στη φάση πολύ βιταμίνης στο νερό και μαγιάς μπύρας για την χλωρίδα του εντέρου.

Τι άλλο να κάνω; Σας έρχεται καμία ιδέα;
Ευχαριστώ κ συγνώμη για το μεγάλο κειμενο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι άλλο να κάνω; Σας έρχεται καμία ιδέα;
Βιταμίνη Α, οπωσδήποτε.
Καμιά φορά η έλλειψη βιταμίνης Α είναι σημασιολογικά ταυτόσημη με ασθένεια του ανώτερου αναπνευστικού.
Για αυτόν τον λόγο η κατανάλωση του κρόκου από το αυγό είναι πολύ σημαντική.
αντιβίωση και αντιασθματικο πρωί βράδυ
Ποια αντιβίωση;
 
Βιταμίνη Α, οπωσδήποτε.
Ποια αντιβίωση;
Καλησπέρα κ ευχαριστώ για την απάντηση δεν υπάρχει θέμα έλλειψης βιταμίνης θα το είχαν εντοπίσει 2 κτηνίατροι άσε που τρώει τα πάντα με μέτρο 🙄🤔 αρχικά ήταν η Baytril, μετά Δοξυκικλινη με αντιασθματικο, και 3η η Augmentin βάση αντιβιογραμμα τος
[automerge]1550697760[/automerge]
Τι ώρα ξυπνάνε και κοιμούνται τα πουλιά;
Οπως προανέφερα είναι φωτεινό το δωμάτιο άρα με το 1ο φως ξυπνούν και με το που πέφτει ο ήλιος κουρνιαζουν... Δεν ανάβω φώτα στο δωμάτιο δεν έχω τηλεόραση μόνο ύπνο 😎 δεν διαταρασω τον ύπνο τους... Τα χω σκεφτεί όλα... Άσε που τα 3 είναι υγιέστατα..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι κτηνίατροι έλεγξαν το στήθος και την κοιλιά του;
Μήπως οι πολλές αντιβιώσεις έχουν επιβαρύνει το συκώτι του;
Αν μπορείς βγάλε φωτογραφία το στήθος και την κοιλιά του (παραμερίζοντας τα φτερά με βρεγμένα δάκτυλα)
Διάβασε και αυτό
 
Καλημέρα Γιάννη και ευχαριστώ για την απάντηση, ο Τίτης την ημέρα είναι φυσιολογικός κανένα δείγμα κόπωσης αδυναμίας κάτι που να σου λέει /δείχνει ότι είναι συναχωμενος... Να αναφέρω ότι όταν λέω συναχωμενος δεν βγάζει μυξες δεν έχει εκκριματα μόνο το βράδυ που κοιμάται. Ναι η πτηνιατρος το εξέτασε σχολαστικά 2 φορές το ακροαστηκε τα πάντα...
Ότι ταλαιπωρηθηκε από τις αντιβίωσεις το δέχομαι... Αλλά το συκώτι του με το γεγονός ότι δεν μου έγινε καλά 🤔 πως να το συνδέσω;
[automerge]1550724930[/automerge]
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, η πτηνιατρος με τη τελευταία λύση που μου πρότεινε τον ευκάλυπτο μου εξήγησε πως κάποιες ασθένειες γίνονται χρόνιες. Αυτό ΔΕΝ δέχομαι και κοιτάω να δω, βρω μια λύση.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να πω κι εγώ μια εκδοχή εάν μου επιτρέπεται... Έτσι όπως το περιγράφεις, μήπως ο Τιτης υποφέρει από ακάρεα της τραχείας;

Διάβασε εδώ και ρώτησε την πτηνίατρο σου ή και κάποιον άλλο πτηνίατρο για συνδυασμό απόψεων.. Καμιά φορά αυτό μπερδεύει μεν άλλα άλλες φόρες είναι και λύση.. Κράτα μας ενήμερους.
 
Ήταν το πρώτο που είπαμε με τους γιατρούς... Τόσο λάθος; να πέσανε έξω; και η εξέταση; δεν το έδειχνε; άσε που δεν έχει τις ενδείξεις για ακαρεα 🙄
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top