Ασθένειες Υγιές αλλα φουσκωμένο;

geo-stamatakis

PB New Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2011
Μηνύματα
2
Καλησπέρα! Εδω και 7 μήνες εχω ενα κόκκινο ασερνικό καναρινι 9μηνών. Είναι πολύ δραστήριος και τρώει αρκετά. Το τελευταίο μηνα εχω παρατηρήσει οτι ειναι πολύ συχνά φουσκωμένος και μερικές φορές κοιμάται πολυ το πρωι. Φωνητικά μικρή απώλεια. του δινω τροφή χωρίς ρουπσεν, αυγοτροφή κοκκινη μαρκας, και καμια φορά βραστό λιωμενο καρότο(που τρελενεται). Ολα φαινονται φυσιολογικά, κουτσουλ, ακαρεα τραχειας, κοιλια, καθαριότητα κλπ. υπαρχει περίπτωση να αντιδρά ετσι επειδή ήρθε προσωρινά αλλος ενας φιλος απεναντί του 2 μετρα σε αλλο κλουβάκι και ειναι φωναρα; ζηλεύει; Τρώει επίσης και την εφημεριδα οταν προεξέχει απο τη σχαρα κατω σαν να χτυπιεται.. μπορεί παλι να ειναι απλά κρύωμα αλλα αν και του βαζω aviomicine δε βλεπω διαφορά..

θα προσπαθήσω να ανεβασω φωτογραφιες.
 
ολα φαινονται φυσιολογικά, κουτσουλ, ακαρεα τραχειας, κοιλια, καθαριότητα κλπ
Αν ισχύει αυτό, δοκίμασε να βάλεις κάποιο χώρισμα ανάμεσα στα δύο κλουβιά, έτσι ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους. Ας ακούει το ένα το άλλο, δεν πειράζει.
τρώει επίσης και την εφημεριδα οταν προεξέχει απο τη σχαρα
Να μην την τρώει, για κανένα λόγο. Δοκίμασε να την αλλάξεις με λευκό χαρτί Α4 και αν φθάνει πάλι και το τρώει, αντικατέστησε το με κάποιο άλλο υλικό.

Διέκοψε φρούτα και λαχανικά και δίνε μόνο σπόρους για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Αν έχεις στη διάθεσή σου κάποια βότανα, μπορείς να του δίνεις αντί για φρούτα και λαχανικά. Καθαρό νερό, κάθε μέρα και παρακολούθηση.
 
Καταρχήν, πως ξέρεις ότι είναι 9 μηνών;

Όταν το καναρίνι είναι φοσυκωμένο και κοιμάται το πρωί και το απόγευμα, που είναι οι ώρες που τα καναρίνια είναι πιο δραστήρια, τότε είναι άρρωστο.

Η αυγοτροφή που του δίνεις είναι μάρκας ή χύμα; Επίσης καλό θα ήταν και η τροφή να είναι συσκευασμένη και όχι χύμα. Καρότο και ό,τι λαχανικό μην τους το δίνεις βραστό γιατί χάνουν τις ιδιότητες τους. Να τους δίνεις κι άλλα λαχανικά: μπρόκολο, ραδίκι, αντίδι, κουνουπίδι και αρωματικά φυτά είτε χλωρά είτε αποξηραμένα (δυόσμος, βασιλικός, ρίγανη κτλ).

Το να ζηλεύει το άλλο καναρίνι δεν παίζει. Το να το ανταγωνίζεται και να τραγουδάει περισσότερο ναι! Επειδή το καναρινάκι σου είναι άρρωστο, βάλτο σε ένα κλουβάκι μόνο του, βάλτο μέσα στο σπίτι σε ζεστό μέρος και για λίγες μέρες δώστου μόνο σπόρους και φρέσκο νερό και βγάλε φώτο να δούμε τις κουτσουλιές του. Κάντου ένα τσαγάκι και δίνε το ρίφημα για λίγες μέρες καλό θα του κάνει. Τσάι βοτάνων για προληπτική και θεραπευτική χρήση Επίσης θα μας βοηθούσαν φωτογραφίες του στέρνου του και της κοιλιάς του.

Δες και αυτά: https://community.petbirds.gr/threa...ν-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/
 
Κατ'αρχας ξεχασα να συστηθώ! Γιώργος. Αν και σας παρακολουθω πρωτη φορά γραφω.
Ευχαριστώ πολύ για τις αμεσες απαντησεις! αυτό με την εφημερίδα δε το ηξερα καθόλου.. Οτι δημιουργει θεματα.
Η αυγοτροφή ειναι μάρκας, το καροτο δε το βαζω συχνα ουτε το κεχρι (1 φορά στις 15 μερες). εχει και σουπιοκοκαλο. ειναι χωριστά τα πουλια αλλα εχουν οπτική επαφή..
χρησιμα και αυτά περι βοτάνων! Ευχαριστώ
 
Βάλτο μέσα στο σπίτι και περιμένουμε φώτο από τις κουτσουλιές του, το στέρνο και την κοιλιά του! Περαστικά σας!
 
Back
Top